Home Automobiler Car2Go – frihed til de bilglade med hang til kortere ture

Car2Go – frihed til de bilglade med hang til kortere ture

by Nicolai Klingenberg

Har du lagt mærke til de der små biler med stickers på i det københavnske gadebillede? Der står Car2Go på bilerne, de er små, og der er 200 eksemplarer på gader og stræder. Det er et nyt koncept, der er kommet til byen, men som er kendt i udlandet. Men hvordan og hvorledes gør man? Og hvor lang tid skal man minimum leje bilen? Ved du hvad? Alt det, får du svar på herunder, hvor Anders Kragelund fra firmaet svarer på et og andet.

En lille vogn - spottet på min vej.

En lille vogn – spottet på min vej. 

I har fået Car2Go til København. Men hvad går konceptet egentlig ud på?
– Kort fortalt, så virker Car2Go som en bycykel. Du finder bilen via en app, åbner bilen, kører til den anden ende af byen og efterlader bilen igen. Og der er gratis parkering.

Hvor og hvornår blev det etableret?
– Car2Go blev etableret i Ulm, Tyskland i 2008. Oprindeligt som et pilotprojekt fra Daimlers side for imødekomme at flere mennesker flytter til byen, den stigende trængsel, og at smartphone-generationen ønsker valgfrihed til enhver tur.

Som sendt fra him.. Tyskland.

Som sendt fra him.. Tyskland.

Der er 200 biler i spil i Købehavn – hvilke biler er der tale om?
– Bilen er en specialbygget Smart ForTwo med automatgear, aircondition, stop/start teknik med mere. Mest specielt ved bilen er dens indbyggede tablet, hvorfra man ringe til kundeservice, finde Q-park p-huse i centrum og få løbende tips til miljøvenlig kørselstil. Derudover er der selvfølgelig navigation og betjening af selve billejen.

Hvor længe skal man minimum leje bilen? Og maximum?
– Minimum et minut og maksimum to dage. De fleste ture varer dog under en halv time.

Et minut eller to dage. Du bestemmer.

Et minut eller to dage. Du bestemmer.

Hvornår kan det typisk svare sig at bruge bilen?
– Når der regner, og frisuren ikke tåler vand! Når kørselsmønstret er for langt til cykel, eller kollektiv transport ikke slår til. Når man hellere vil tage toget til byen i stedet for at sidde i kø på motorvejen, men stadig ønsker adgang til bil i byen. I virkeligheden anvender cirka 50 % af bruger kollektiv transport i forbindelse med en Car2Go rejse, så løsningen er i høj grad for folk, der selv mixer deres transportcocktail, men ikke stædigt anvender en bil til alle formål.

Og hvornår mener I, at man er en oplagt kunde?
– Man bor i København eller i Region Hovedstaden og tæt på en station. Den primære bruger er mellem 25 og 45 år gammel, men vi ser alle aldre.

Måske en hyggelig aftentur...?

Måske en hyggelig aftentur…?

Hvor langt må man køre – sådan geografisk?
– Man må køre overalt i Danmark og Sverige, men hånden på hjertet, så er det mere budgetvenligt at leje en udlejningsbil, hvis man skal køre lange ture i længere tid og har tid til at booke sådanne. Car2go-bilen og prismodellen egner sig rigtigt fint til den spontane bynære transport og korte weekendture i nærheden af København. Hovedparten af vores ture er under 50 km, hvorfor der også kun er inkluderet 50 kilometer i hver tur, men man kan tilkøbe flere kilometer.

Hvad sker der med konceptet i udlandet, som vi måske kommer til at kunne nyde godt af?
– Lige nu udvider Car2go’s moderselskab Moovel med en lang række services på det tyske marked, som jeg håber, vi på sigt også vil introducere i Danmark. Det er blandt andet Car2go black (delebiler til længere ture, familieture og ferier) og en lang række services indenfor integration af kollektiv transport, taxi, cykler og privatbilisme.

Pause eller parkering - du "check'er ud", hvis du er færdig med turen, og parkering er gratis.

Pause eller parkering – du “check’er ud”, hvis du er færdig med turen, og parkering er gratis.

Og kan man bruge sit medlemskort i andre landet?
– Naturligvis har vi roaming i hele Europa, så er du medlem i København, kan du selvfølgelig også snuppe en bil når du lander i f.eks. Berlin, Rom eller Amsterdam. Til lokal takst. Vi er pt. tilstede i 14 Europæiske byer og tilsvarende i Nordamerika.

Slutteligt – hvad skal enhver M/K vide om jeres koncept?
– Download Car2go app’en, og få et medlemkort – der vil altid være en bil i nærheden, når du skal bruge den. Frem til den 31/10 sparer man 200 kr. på oprettelsen, og vi giver 30 minutter til alle nye medlemmer.

Ud og se med... Car2Go. Eventuelt med hjælp fra andre transportformer.

Ud og se med… Car2Go. Eventuelt med hjælp fra andre transportformer.

Tre hurtige til Anders Kragelund fra Car2Go:

Hvor gik din sidste tur med Car2Go til?
– Fra Q-park på Nørreport til et spændende møde med vores partner teleselskabet 3 i Sydhavnen.

Hvad har du altid med, når du kører?
– Laptop, oplader, medlemskort og pas. Man ved aldrig hvad der sker!

Hånden på hjertet – bestod du både teori og køreprøve første gang?
– Så vidt jeg husker, fik jeg 12 i begge fag. Men jeg husker meget dårligt…

Bliv klogere på konceptet og opret dig her – det er drønnemt

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk