Home EkviperingGrej & grooming En mand ved navn Jannik Olander drog til Amerika

En mand ved navn Jannik Olander drog til Amerika

by Nicolai Klingenberg

I dag skal du møde en mand, der hedder Jannik. Jeg har fulgt ham på sidelinjen gennem et par år. Han er dansker, men flyttede til Amerika for at udleve sin drøm. Da jeg traf ham for et par måneder siden, gik snakken. Det sker ofte. Men det viste sig, at Jannik var alt andet end en snik-snakker.
Efter vores festlige møde holdt vi kontakten, og det viste sig, at han var en mand af sit ord. Han havde foreslået, at vi skulle lave “noget” sammen, og det holdt han ved. Har man ikke truffet Jannik, vil man måske finde hans livsstil og dokumentation af selv samme en smule udansk – nogle er ikke til den slags, mens andre lader sig inspirere. Efter at have truffet Jannik kort kan jeg kun beskrive ham som sympatisk og engageret. I dag kan du blive klogere på hans succes, som er baseret på hans eget brand, Nialaya. Det handler dog også om en hund, der kan lide popkorn, en brækket hæl og nogle flotte automobiler.

Janniks kontor med dansk kunst fra Bjørn Agertved btw.

Janniks kontor med dansk kunst fra Bjørn Agertved btw.

Jannik – du står bag Nialaya, men hvad er det for en størrelse? 
– Jeg startede Nialaya for snart fire år siden i min garage i Hollywood Hills. Vi sælger i dag til over 300 butikker i verden med blandt andet en flagship store på Melrose i Los Angeles, og så har vi lige åbnet shop nummer to i Tokyo. Vi sælger internationalt, men fokuserer  meget på luksus-shopping markedet i Asien. Det kører dog også rigtig fint i Europa, hvor vi har meget fokus på Tyskland, UK samt Holland. Jeg har cirka 25 medarbejdere siddende i Los Angeles på kontoret og i produktionen, men vi har også folk ansat i Thailand, hvor vi producerer vores sølv (samme sted som Pandora i øvrigt). Derudover har vi distributører i hele verden, som hver dag er ude at vifte med Nialaya flaget.

Mine japanske distributører  var i LA i weekenden, så jeg tog dem og pigerne fra mit kontor med ud at spise på en ny cool restaurant i L.A. Jeg har et fantastisk dedikeret  internationalt team, som - udover at se kanon godt ud - arbejder hårdt i mange timer hver uge, og det skal de belønnes for.

Mine japanske distributører var i LA i weekenden, så jeg tog dem og pigerne fra mit kontor med ud at spise på en ny cool restaurant i L.A. Jeg har et fantastisk dedikeret internationalt team, som – udover at se kanon godt ud – arbejder hårdt i mange timer hver uge, og det skal de belønnes for.

Hjemme lørdag eftermiddag i haven i mit hus. Sad og læste avisen ved poolen. Det er start oktober, og vi havde 33 grader.

Hjemme lørdag eftermiddag i haven i mit hus. Sad og læste avisen ved poolen. Det er start oktober, og vi havde 33 grader.

Hvor længe og hvordan kom du i gang? 
– Jeg havde været i Indien, hvor jeg mødte en Shaman, som fortalte mig om spirituelle sten, og jeg havde længe ledt efter cool smykker (til mig selv), men dem jeg fandt, så altid billige ud, var lavet i stål eller mistede farven, når jeg kom hjem fra en ferie. De andre, som alle folk i Danmark løb rundt med, var alt for dyre, og selvom jeg elsker luksus, biler, dyrt tøj og ditto ure, så syntes jeg slet ikke, de var pengene værd. Derfor tænkte jeg, at der måtte være flere, der også ledte efter smykker med en spirituel mening og med ”kant”, og som kunne mikses med deres dyre ure etc. Derudover ville jeg gerne finde noget, som hele København ikke løb rundt med. Noget som var mere originalt og havde et cool, yngre image. Jeg besluttede mig for at grundlægge Nialaya. Det viste sig ret hurtigt at mange andre, som delte min passion. Celebs i Hollywood gik helt amok, og vi blev hurtigt No. 1 Jewelry brand blandt de kendte i US. Det gav genlyd i hele verden, og så var der mange ”œfirst movers”, som jeg kalder dem, der gik med Nialaya. Dermed spredte navnet sig simpelthen i ”de rigtige kredse” og derfra videre ud til en masse andre, som elsker mine smykker. Og det er faktisk bare gået den vej lige siden. Andre laver meget det samme og det samme år efter år, og jeg er stolt over at kunne sige, at Nialaya virkelig udvikler sig, og at vi i dag er et helt andet firma, end da jeg startede.

14 karat guld og læder  - en nyhed til dit håndled

14 karat guld og læder – en nyhed til dit håndled

For to uger siden var jeg på ustilling på et af de bedste gallerier i LA, (det ligger dog i Venice ude ved stranden.) Og hedder C.A.V.E. Her udstillede den Danske Morten Andersen, og jeg købte dette her maleri, som de lige har været hjemme og hænge op i mit hus. Jeg synes, det ser fedt ud ved spejlet, hvor det reflekterer.

For to uger siden var jeg på ustilling på et af de bedste gallerier i LA, (det ligger dog i Venice ude ved stranden.) Og hedder C.A.V.E. Her udstillede den Danske Morten Andersen, og jeg købte dette her maleri, som de lige har været hjemme og hænge op i mit hus. Jeg synes, det ser fedt ud ved spejlet, hvor det reflekterer.

Der findes andre, der laver det samme – hvad gør jer anderledes eller ligefrem unikke?
– Jeg arbejder meget med læder,  Stingray og nu også med 14 karat guld, men stadigt med fokus på det spirituelle og cool designs. Jeg har brugt meget tid på branding og på at bygge Nialaya fra bare at være et firma, der laver armbånd, og som sælger et produkt til at folk virkelig føler, de køber noget specielt – noget med mening, og noget som er cool. Det har været hårdt arbejde, men vi har virkeligt fået fodfæste, og vi sælger over hele verden i dag.

Min smukke kæreste Natalie kørte hjem i fredags. Jeg havde vist fået lidt for meget. Natalie er fra LA og er tidligere model, men er nu Art Director for Nialaya.

Min smukke kæreste Natalie kørte hjem i fredags. Jeg havde vist fået lidt for meget. Natalie er fra LA og er tidligere model, men er nu Art Director for Nialaya.

Jeg spiser Popcorn og ser film med min kaereste derhjemme, Emma (min bulldog som jeg flyttede samme med fra DK) tigger som altid og vi ender med at dele popcornene mellem os

Jeg spiser Popcorn og ser film med min kaereste derhjemme, Emma (min bulldog som jeg flyttede samme med fra DK) tigger som altid og vi ender med at dele popcornene mellem os

 Og hvordan er det så gået siden starten?
– Vi er kun gaaet frem siden starten og jeg er stolt over at kunne sige at det aldrig har gaaet bedre. Mange af de smaa firmaer der naermest kopierede vores navn el. designs er lukkede el. korer paa lavt blus og saelger meget lidt og meget lokalt orienteret saa det er ikke noget vi fokuserer paa. Og dem der er tilbage laegger laast i deres eget prisleje med samme design igen og igen som goer det svaert. Jeg syntes Nialaya ligger et meget spaendende sted hvor de fleste har raad til et koebe vores armbaand og der hele tiden sker noget nyt og vi hele tiden har nye smukke designs. 

Stingray eller rokkeskind om man vil

Stingray eller rokkeskind om man vil

Her sidder jeg og analyserer nogle nye sten, vi har fået hjem. Det er Matte tigereye som er en ny super fed og maskulin sten vi starter med i den kollektion, som kommer om 2 uger:-)

Her sidder jeg og analyserer nogle nye sten, vi har fået hjem. Det er Matte tigereye som er en ny super fed og maskulin sten vi starter med i den kollektion, som kommer om 2 uger:-)

Hvilke milepæle, vil du fremhæve?
– Jeg er stolt over, at vi har en fed shop på den verdenskendte shopping gade, Melrose  Avenue i Los Angeles. Derudover er shop nummer to i Tokyo også en milepæl i vores aggressive vækst i Asien. Derudover har vi lige lanceret en super cool ny App, hvor vores kunder kan designe deres eget armbånd i 3D, online og hjemme i stuen hos dem selv. De har det tre dage efter, det er bestilt – uanset hvor i verden de er. Det har kostet en formue at lave, og det har taget lang tid, men det er det hele værd. Vores trofaste og mange nye kunder er lykkelige, og vi kan se, hvor lang tid folk bruger online. Det er fedt, at vi kan engagere vores kunder og tilbyde dem noget unikt og eksklusivt. Det er måske ikke en milepæl, men jeg vil gerne nævne, at vi, som en del af vores forretning, tager alle varer retur uden omkostninger for kunden, hvis de er utilfredse. Selvom det koster os penge, tror jeg, investeringen er godt givet ud i sidste ende.

Den ny udviklede applikation

Den ny udviklede applikation

Jeg var ude at gå med Emma (min hund) på den vej, vi bor paa, sad og kiggede ud over byen og tog et fedt billede af vores Prayer box som nu kommer i 14K guld med sorte diamanter. Sikke en view ik'?

Jeg var ude at gå med Emma (min hund) på den vej, vi bor paa, sad og kiggede ud over byen og tog et fedt billede af vores Prayer box som nu kommer i 14K guld med sorte diamanter. Sikke en view ik’?

Hvordan og hvorledes ser du ud med jeres online tiltag?
– Uanset hvad tid på dagen man skal bruge svar, er vi online og kan hjælpe med alt fra spørgsmål til indkøb. At være online og serviceminded er fremtiden, og vi er langt fremme på de områder. Dette her er kun starten. og om bare tre år ser verden endnu mere forandret ud, og alt er online. Derfor har jeg en afdeling dedikeret til bare at sidde og styre alt vores salg og give folk samme kundeservice online, som hvis de var i vores butikker. Vi sender til over 90 lande via Fedex Express og ikke mindst til Danmark. Vi tilbyder gratis shipping uanset hvad og hvor, og til Danmark har vi betalt moms, told etc, så den pris man køber til på nialaya.com ER den endelige pris. 

En selfie fra Celine butikken på Rodeo Drive, hvor jeg købte en taske til min kæreste. Det var hendes forsinkede fødselsdagsgave, som jeg skyldte hende. Jeg var i St. Tropez på min årlige drengetur med venner fra Kbh og Island og blev for sjov skubbet i poolen på Nikki Beach fra et hoejt podie. Jeg brækkede hælen og min telefon druknede, så jeg kom hjem i rullestol uden telefon og min kæreste var ikke tilfreds. Det hjalp lidt med tasken til hende...

En selfie fra Celine butikken på Rodeo Drive, hvor jeg købte en taske til min kæreste. Det var hendes forsinkede fødselsdagsgave, som jeg skyldte hende. Jeg var i St. Tropez på min årlige drengetur med venner fra Kbh og Island og blev for sjov skubbet i poolen på Nikki Beach fra et hoejt podie. Jeg brækkede hælen og min telefon druknede, så jeg kom hjem i rullestol uden telefon og min kæreste var ikke tilfreds. Det hjalp lidt med tasken til hende…

Jeg var på Soho House i weekenden til Frokost. Fantaaastisk udsigt over hele LA på en smuk klar dag.

Jeg var på Soho House i weekenden til Frokost. Fantaaastisk udsigt over hele LA på en smuk klar dag.

Hvor og hvordan foregår produktionen?
– Produktionen foregår i vores studie, som er en forlængelse af butikken og kontoret på Melrose. Vi har treholdsskift, så der arbejdes 24 timer i døgnet. Alt  laves og shippes fra butikken til hele verden – og faktisk sendes der rigtig meget til Danmark via  vores onlinesalg. Jeg designer stadigt alt, hvorefter jeg gennemgår det hele med mine medarbejdere. Når vi har testet smykker, kvalitet og så fremdeles, sætter vi de pågældende designs i produktion. Stenene finder jeg på mine rejser rundt om i verden – primært Asien og Indien.

Klar, parat, 14 karat

Klar, parat, 14 karat 

Du er jo sådan set selvstændig – hvad har tiden lært dig?
– Jeg har været selvstændig i mange år, og jeg har en ustyrlig indre flamme, et drive og en sindssyg arbejdsdisciplin, som nok ligger udover det sædvanlige. Jeg kan blive ved, og jeg kan nemt arbejde 100 timer om ugen, men når du er selvstændig og elsker det, du laver, føles det ikke som arbejde, men som en fornøjelse, når du knokler igennem. Jeg har lært, at man aldrig skal give op. Man skal stole på sig selv. Ikke bukke under for noget eller nogen, men følge sin drøm – også selvom det er hårdt og surt af og til. Det går over igen, og folks jalousi skal man slet ikke deale med – fokuser på de vigtige ting. Det har i hvert fald virket for mig. 

Et nyt maleri af den hotteste Street artist i LA som jeg købte i forrige uge. Han er kun 16 aar men har alleredde udstillet på nogen af de bedste Gallerier i London, N.Y & Paris. 3 dage senere havde en fra Disney familien kontakten ham, fordi de ville købe det, men jeg havde afhentet det og det var specielt lavet til mig:-) Han er en cool lille fyr og hedder Skyler Grey.

Et nyt maleri af den hotteste Street artist i LA som jeg købte i forrige uge. Han er kun 16 aar men har alleredde udstillet på nogen af de bedste Gallerier i London, N.Y & Paris. 3 dage senere havde en fra Disney familien kontakten ham, fordi de ville købe det, men jeg havde afhentet det og det var specielt lavet til mig:-) Han er en cool lille fyr og hedder Skyler Grey.

Hvad kan vi forvente at se fra jer fremadrettet?
– Vi kommer med en ny kollektion om få dage. Der er endnu mere læder, mere Stingray, nye sten, nye designs og bare så mange fede ting. Vores priser er helt fantastiske, og jeg prøver at gøre Nialaya endnu mere tilgængeligt ved at tilbyde så gode priser som muligt uden at gå på kompromis med kvalitet og design. 

Jeg har lige købt ny bil. Jeg skiftede min Bentley ud i foråret med den nye 458’er, og jeg manglede en stor bil. Saa den jeg havde droemt om skulle det vaere. Mercedes AMG G-Wagon alt indfarvet i sort. Jeg syntes de saa saa fine sammen ud i indkoerslen imorges da jeg gik med min hun saa jeg nappede lige et foto. Det er vist det man kalder LA style:-) Men jeg bor i Beverly Hills saa der er det ikke noget saersyn.

Jeg har lige købt ny bil. Jeg skiftede min Bentley ud i foråret med den nye 458’er, og jeg manglede en stor bil, så det blev en Mercedes AMG G-Wagon alt indfarvet i sort. Jeg syntes de så så fine sammen ud i indkørslen i morges, da jeg gik med min hund, så jeg nappede et foto. Det er vist det, man kalder LA style, men jeg bor i Beverly Hills, så der er det ikke noget særsyn.

Tre hurtige til Jannik Olander:

Hvad byder dit efterår på?
Jeg har travlt lige nu.  Det er netop blevet officielt, at jeg er en del af et nyt TV show på Bravo (som er en af US’s største kanaler). Det handler om europæere, der lever i Los Angeles, og går efter den amerikanske drøm. Jeg er selvsagt meget spændt og glæder mig enormt. Det vil betyder den vildeste eksponering for mit lille smykkefirma, men også for mig privat.  Det er første gang en dansker er på så stor en TV produktion i US, så jeg gør mit bedste for at repræsentere Danmark. Folk aner jo i øvrigt ikke, hvor landet ligger. Jeg håber, at jeg kan være med til at inspirere andre unge til at turde at følge deres drømme og tage skridtet til det liv, de drømmer om, og at andre iværksættere kan få et indblik i min dagligdag.

Den danske mand, der lever sin drøm i Amerika. Og til hverdag. Jannik Olander.

Den danske mand, der lever sin drøm i Amerika. Og til hverdag. Jannik Olander.

Hvad drømmer du om for tiden?
Jeg lever min drøm hver dag. Og selvom det lyder cheesy, så mener jeg det. Da jeg fandt ud af, at jeg ikke gjorde det i København, flyttede jeg til LA. Jeg er ikke typen, der bare snakker og går rundt og dagdrømmer. Det var next level for mig at flytte til LA uden at kende et eneste menneske og starte helt forfra på alle måder. Jeg går målrettet efter at opfylde mine drømme én for én, og indtil videre må jeg sige, det går meget godt, og jeg har det skide sjovt med det.

I morges havde jeg et møde på Beverly Hills hotel som ligger 200 meter fra, hvor jeg bor. Det er så smukt og old school, og jeg elsker stedet.

I morges havde jeg et møde på Beverly Hills hotel som ligger 200 meter fra, hvor jeg bor. Det er så smukt og old school, og jeg elsker stedet.

Må vi se et foto fra din telefon? 
Hvad med at I får de her fra min den sidste uges tid. Jeg er på Instagram og har over 90.000 følgere på Nialaya og har lige startet min egen private Instagram ligeså. De kan begge følges her http://instagram.com/jannikolander  og http://instagram.com/nialayajewelry 

instagram

Følg du bare med…

Her kan du købe Nialaya løjerne

Smut med til My Pleasures univers på Facebook

You may also like

2 comments

Simon 10. oktober 2014 - 21:50

Har du et link til webshoppen?

Reply
nicolaiklingenberg 11. oktober 2014 - 11:58

Det kan du tro!

http://nialaya.com/

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk