Home Rejser Et ophold på Ace Hotel i New York

Et ophold på Ace Hotel i New York

by Nicolai Klingenberg

Jeg har efterhånden boet på et par forskellige hoteller i New York. Det seneste hedder Ace Hotel, og om dette ophold vil jeg gerne dele nogle ord. Og fotos. Du får faktisk også nogle ord om en morgenmad, som jeg ikke satte pris på.

Indgangen til Ace

Indgangen til Ace

Inden du får noget som helst at se eller vide, skal du have et obligatorisk check-in foto. Det kommer her.

En gæst tjekker ind (det er mig).

En gæst tjekker ind (det er mig).

Det er lidt ungt, hipt og retro. Det i sig selv lyder efterhånden ganske ordinært, men Ace Hotel har valgt at respektere den gamle bygning, hvorfor alt ikke står ”topmoderne” og gennemrenoveret. Hotellet har sjæl – uden at være slidt – og lobbyen fungerer som et ”public area”, hvorfor der stort set hele tiden er liv og wifi-tilknyttede gæster, som arbejder, surfer og sipper drikkevarer af en slags.

Public area so to speak og så at sige

Public area so to speak og så at sige

Til rummet tak. Eller til lobbyen tak.

Til rummet tak. Eller til lobbyen tak.

Jeg er altid lidt spændt, når jeg sætter et nøglekort i en hoteldør, og på sjette sal på Ace Hotel, gik døren op til nedenstående ”vue”.

Faktisk er jeg gået ind her - og fotograferer mod døren...

Faktisk er jeg gået ind her – og fotograferer mod døren…

Det er en huleagtig stemning over værelset, som både byder på arbejdsplads, sofa-arel, stor seng og baderum med kar. Udsigten er sparsom, men der kan fint slippe naturligt lys ind i hulen.

Sæt dig ned i læderet.

Sæt dig ned i læderet.

Man har ikke valgt at spare på de finurlige detaljer. Til højre på mit skrivebord står der er en pladespiller og under denne en række lp’er, som jeg kvit og frit kan benytte. Nu er jeg på ingen måde vinylafhængig eller typen, som hamstrer plader på loppemarkeder og kører dem hjem på min cykel med en kasse foran, men jeg sætter en plade på og lytter til noget musik af en art, jeg ikke husker. Det er hyggeligt. Og bedre end det radioen har at tilbyde.

Ad notam

Ad notam

Du finder også nostalgiske kontorartikler i form af blyant, notesblog og blyantspidser, som passer fint til hotellets ånd. En humoristisk guide fortæller om ting, der ligger i nærheden, og at concierge og room service selvsagt er til rådighed.

Spids den lige

Spids den lige

Baderummet? Alle tiders du. Rent, rummeligt og inspireret af ældre dage. Der er drøn på styrtebadet, og der er dømt velduft til krop, hår og sjæl i de literstore rengøringsremedier, som er monteret på væggen.

Skur-og-skrub rum

Skur-og-skrub rum

Det er nemt muligt at købe sig noget at drikke, når man er i lobbyen, som byder på flere barer. Du finder faktisk også flere restauranter, som – vistnok – er tilknyttet hotellet. Jeg får vin på glas både her og der, og får da også spadseret en tur gennem begge restauranter, hvoraf den ene tilbyder alt godt fra havet og den anden spise fra Sydamerika.

Skål. I hvidvin.

Skål. I hvidvin.

Du kan også lade dig fotografere i en fotoautomat i lobbyen eller handle moderne klæder og gimmicks i Opening Ceromony samt kaffe i hotellets egen kaffebar, der trækker lange køer om morgenen. Du kan faktisk også få morgenmad i lobbyen, men det skal du bare lade være med. Du venter længe på noget, der koster for meget og smager dødssygt. Simpelthen.

En automat, der kan fotografere

En automat, der kan fotografere

Ace Hotel er rart personale, udstoppede dyr i montre, en hyggelig og mørk løbby, finurlige værelser med hule-islæt, lokale som mingler med gæster på alle tider af døgnet, men også et ganske gennemført hotel, hvor der er sammenhæng mellem det hippe, det gamle, det cool og det velfungerende.

Receptionen.

Receptionen.

Tjek ind på My Pleasures Facebook side her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk