Home Pindemadder Gastromand.dk – nu som kogebog

Gastromand.dk – nu som kogebog

by Nicolai Klingenberg

I har netop lanceret en bog. Det handler om en kogebog. Hvorfor mangler vi lige jeres?
– I bund og grund vel mest af alt fordi der manglede et sort får i flokken! Ser du på de mest solgte kogebøger lige nu, er 95% af dem ikke meget andet end en løftet pegefinger, der fortæller dig hvad du IKKE må. Vi tager pegefingeren ned og løfter langemanden istedet!

Dette er forsiden af bogen. Så ved du det.

Dette er forsiden af bogen. Så ved du det.

Hvad kan vi rent konkret forvente af indholdet?
– Madglæde! Her er der altså fokus på velsmag, leg med maden og godt med udstyr! Og så er det en guide,som hjælper dig med at komme bedst muligt igennem de forskellige situationer, de fleste kastes ud i. Vi giver i bogen vores bud på hvilke retter, der er de helt rigtige at servere for daten og til gutterne både før lørdagens bytur, og når brudstykkerne fra byturen skal samles over en reparations-øl dagen efter.

Vildt carpaccio

Vildt carpaccio. Foto: Colombus Leth

Hvad er madlavning for jer?
– Køkkenet er gået hen og blevet vores værksted. Det er hér vi hygger, hér vi stresser af, og hér vi drikker en bajer med vennerne. Det vigtigste i køkkenet er, at det er møg-sjovt… Og hér hjælper en flaske vin og lidt eventyrlyst det hele godt på vej. Husk, at hvis du ikke fejler, er det fordi, du ikke udfordrer dig selv nok!

Ondt i håret. Men det var sjovt aftenen inden.

Ondt i håret. Men det var sjovt aftenen inden. Foto: Colombus Leth

Hvilken ret vil I udpege som den ultimative manderet i bogen – og hvorfor?
– Grillet kalvehjerte er et godt bud. Indmad er bare dejligt primalt – og kombinér det så med en hurtig tur over åben ild, så bliver det sgu da ikke meget mere mandigt. Alternativt er en bøfsandwich virkeligt også en solid herreret! Og her taler vi naturligvis den jyske version, som lige toppes med en røvfuld brun sovs…ren verdensklasse!

Kalvehjerte

Kalvehjerte. Foto: Colombus Leth

Hvad har været det mest udfordrende ved at kreere en kogebog?
– Helt sikkert at koordinere fire, i forvejen godt fyldte, kalendre. Og at skulle samle hele flokken i København til nogle intensive arbejdsdage. Med alle fire boende under samme tag i disse perioder, resulterede det til gengæld også i en fantastisk lejrskole-stemning…bare uden kysselege og S, P eller K!

Rossini slider

Rossini slider. Foto: Colombus Leth

Hvad kunne næste offline projekt være fra Gastromand.dk?
– Næste offline projekt bliver naturligvis et joint-venture med my-pleasure.dk! Vi tænker noget med masser af champagne, flotte piger og verdensklassemad.

Jeg er med næste gang så.

Jeg er med næste gang så. Foto: Colombus Leth

Hvilken ret bør enhver mand afholde sig fra at lave?
– Alle retter som indeholder margarine og creme-fine…drop det!! Medmindre du virkelig ikke vil have din mad til at smage af noget. I så fald er det de helt rigtige ingredienser!

Pankofriterede vagtelæg

Pankofriterede vagtelæg. Foto: Colombus Leth

Hvad spår I til at blive det nye ”œstore”, når det kommer til mænd og mad?
– Upscale fastfood! Tendensen har været der blandt restauranterne i nogle år efterhånden, og nu slår den snart igennem derhjemme. Opgraderede versioner af klassiskerne, som burger med wagyu-kød og trøffel, lobster rolls eller eggs benedigt med kaviar. Der er simpelthen noget vanvittigt fedt ved at tage de ypperste råvarer og ”trække dem ned” på junk-niveau.

Parisertoast extravaganza

Parisertoast extravaganza. Foto: Colombus Leth

Et par hurtige:

Hvor får man den bedste hotdog i Danmark?
– John’s Hotdogdeli ved Hovedbanen. John er en institution og præsterer altid en god hotdog med et twist.

Hvad er det mest overflødige produkt i et køkken?
– Klart en pizzasaks! Skal jeg lige klippe en slice til dig, min ven? Nej vel?

Gastromændene. Og bogen her ude nu.

Gastromændene. Og bogen her ude nu. Foto: Colombus Leth

Hvem ville I helst lave mad til og hvorfor?
– Er Elvis et lidt for kedeligt svar? Anyway… Han lignede en mand, der satte pris på et ordentligt måltid med kaloriespeederen trykket helt i bund. Og hvis man også kunne få W.C. Fields med til bords, ville der også været sørget for at skåle-raten var ok!

Du finder Gastromand.dk her

My Pleasure er også her

You may also like

2 comments

Felix Sanchez 6. november 2014 - 13:10

Sad med et stort smil på vejen hele igennem denne artikel 🙂 Fornuftig bog og glimrende interview

Reply
Anders Damm Gastromand 14. november 2014 - 23:54

Fedt at høre Felix! 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk