Home Pindemadder Vesterbros Originale Burgerrestaurant – laminatgulv og sublim burger

Vesterbros Originale Burgerrestaurant – laminatgulv og sublim burger

by Nicolai Klingenberg

Ved du hvad? Jeg var på Istedgade den anden dag. For at spise en hamburger. Du ved – den famøse bøf i bolle. Jeg mindes af have betrådt gulvene for en del år siden, hvor der lå noget ganske andet her. Jeg er dog ikke helt sikker, for dengang var jeg en kende beruset, men kom med ind og spis med…

Se, hvor fint.

Se, hvor fint.

Det var råkoldt derude, men jeg var på cykel, for vi skulle have en øl. Som minimum. Og det er netop denne øl, der minder mig om, at jeg måske har været her før. Jeg husker en bytur for længe, længe siden, hvor jeg havnede på noget, der gik under navnet Den Grønlandske Ambassade, som var et ganske festligt morgenværtshus. Da jeg besøgte stedet, så jeg flere glade gæster med både krykker og hospitalsarmbånd, og klokken var vel omkring fire om morgenen. Nå – det var en anekdote, og jeg er ikke engang sikker på, at det er den samme matrikel.

Har dette sted fungeret som Den Grøndlandske Ambassade for over et årti siden?

Har dette sted fungeret som Den Grøndlandske Ambassade for over et årti siden?

Vi er kommet ind efter en del andre er rykket ud, men her er ganske flot besøgt. En del turister fornemmer jeg – men ikke sådan nogle Hard Rock Café turister, men nærmere nogen, der overnatter i området, eller har læst om Vesterbros Originale Burgerrestaurant, for jeg har nemlig ladet mig fortælle, at der er skrevet en hel del om stedet, og der  hænger sågar en udmærkelse i form af et klistermærke fra en blog, der er begejstret for stedet. Jeg har glemt, hvilken blog, der er tale om, men tip mig endelig.

Det er den lille mærkat, der sidder under AOK klistermærket, jeg hentyder til

Det er den lille mærkat, der sidder under AOK klistermærket, jeg hentyder til

Nå, vi sidder ved et langbord, og vi er i hopla. Menukortet granskes først.

Nemt. Overskueligt. Billigt.

Nemt. Overskueligt. Billigt.

Og dernæst ankommer en herlig øl på glas.

Skål. Eller glas...

Skål. Eller glas…

Jeg har besluttet mig for at sætte tænderne i en burger med navnet Den Populære. Og for at stille sulten helt og aldeles vælger jeg denne hamburger med en ekstra bøf i. Det kan du gøre med alle stedets kreationer, og det koster 35 kroner. Vil du på den mellem-store løsning, vælger du blot at opgradere bøffen til 300 gram. Det koster en tyvekrone. En rar tjenerinde fortæller, at det er drønnemt at bestille burgers på stedet. Det er det også. Hvis man er en. Måske to eller tre. Men ikke et helt selskab. Der findes nemlig en ordreseddel, som alle skal krydse af på, og det fungerer ikke, når der skal bestilles “noget ekstra eller noget særligt”, og det er altså en anelse tåbeligt. Der opstod et mindre kaos, og jeg mener faktisk ikke, at de afgivne ordre blev opfyldt til fulde, men alle tog dog gladeligt imod. Til gengæld stor thumbs up for valgfrihed mellem lys og mørk bolle.

Du kan vælge mellem et hav af dips og fritter, og vi vælger lidt af det hele. I forbindelse med selve indtagelsen, vil jeg gerne have lov at slå et slag for ailoi dyppelsen i selskab med “almindelige fritter”, mens de knassprøde løgringe nemt kan nydes uden dyppelse.

Påmfritzer

Påmfritzer

Men en burgerrestaurant skal vel dømmes på stedets burger? Ja da. Og stedet består med bravour og konfetti. Mine to bøffer var stegt perfekt – de var alt andet end tørre, men ej heller dryppende eller for ferske. De var, som skrevet, perfekt stegt. Det er i min verden bøffen, der er det bærende element, som dog nemt kan ødelægges af en kedelig bolle eller ditto tilbehør. For bollens vedkommende, var der tale om en fin mørk sag, der var lunet som kødet – til UG med kryds, slange og halløj. Ej for svampet – og ej brændt eller hårdt.

Den Populære. Jeg kan godt lide, at anretning og opbygning er rustik fremfor poleret.

Den Populære. Jeg kan godt lide, at anretning og opbygning er rustik fremfor poleret.

Den Populære, som min burger som sagt hed, bød ligeledes på hjemmesyltede agurker, avokado, dobbelt cheddar, chili mayo og semitørrede tomater. Sidstnævnte husker jeg ikke så meget til, men de syltede agurker var også aldeles udmærkede. Jeg kan i øvrigt afsløre, at jeg begyndte på burgeren uden overbolle, men endte med at spise denne del til sidst.

Af med hatten. Og nå ja - jeg fik vist også bestilt bacon til min burger...

Af med hatten. Og nå ja – jeg fik vist også bestilt bacon til min burger…

En burger som min – uden tilbehør og ekstra stykke kød – står i 89 kroner. Til aften. Det er en flot pris. Virkelig flot. Umiddelbart og inden smagning kan man måske forestille sig, at sådan en burger kunne varsle en trist oplevelse, men det faktum blev så afgjort bragt til skamme. Jeg skal dog gerne stå ved, at jeg noterede mig kølige toiletter og laminatgulve med hul lyd, men det er jo hverken på wc’et, man spiser og hygger sig, og gulvene er til passage og ej til dans, så det er helt okey-dokey.

Hvis du er til godt børger-håndværk, anbefaler jeg hjertens gerne Vesterbros Originale Burgerrestaurant – besøg eventuelt stedet hjemmeside her

Gnask din burger på My Pleasures Facebook side her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk