Home Rejser Hotel Hesselet – Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Hotel Hesselet – Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

by Nicolai Klingenberg

Gæsteskribent Peter Christiansen har været på Fyn, hvor Hotel Hesselet ligger. Hotellet er kåret som landets bedste i 2013, og Peter tjekkede ind med sin bedre halvdel, et kamera og en notesblok, og det besøg blev til dagens skrivelse. Tak for bidraget, Peter.

Den japanske inspiration fornægter sig ikke

Den japanske inspiration fornægter sig ikke

På østfynske Hesselet, der er et af landets mest eksklusive hoteller, giver det virkelig mening at bruge det berømte ejendomsmægler-mantra ”beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed”. Hotellet ligger helt ud til Storebælt, hvor den smalle stribe sand afløses af et azurblåt bånd, der løber langs kysten. Om aftenen kan man se lysene sitre på højbroen over Storebælt, og midt i bæltet skimtes Sprogø.

Af og til ankommer gæster i helikopter

Af og til ankommer gæster i helikopter

Placeret ved et bord med direkte udsigt over Storebælt får vi serveret et glas Champagne samt et lille udvalg af tørrede, salte flager af rodfrugter. Anretningen er både let og elegant, og den giver et fingerpeg om det, der kendetegner Hesselets køkken, nemlig foreningen af dansk og fransk gourmetmad.

Vi starter med bobler og rodfrugter

Vi starter med bobler og rodfrugter

Vi vælger en menu, der overvejende repræsenterer det danske køkken, og første ret – ristede kammuslinger med savoykål, macadamianødder og røget spæk – kommer ind. Meget dansk og meget velsmagende. Den sarte smag og bløde konsistens fra muslingerne og kålen modsvares godt af nøddernes knasen og spækkets salte smag. Toppet op med et glas new zealandsk Sauvignon Blanc – den vin, som pt. en af New Zealands helt store eksportsucceser – er forretten en perfekt start på aftenen. Vores tjener er både dygtig og informativ, og vi synes, vinen er et godt valg fra hendes side, den er let, og den dufter af hyldeblomst.

De beigefarvede kammuslinger får modspil af den røgede spæk

De beigefarvede kammuslinger får modspil af den røgede spæk

Store visioner
Der blev tænkt store tanker, da et par forretningsmænd med dansk baggrund mødtes i Tokyo i 1964. Visionen var at skabe et hotel af international klasse og samtidig præsentere den danske hotelverden for noget, den aldrig havde set før. Og da Hotel Hesselet slog dørene op i 1964, skabte det store overskrifter i landets aviser – standarden var høj, arkitekten havde hentet inspiration i Østen, og kokkene var headhuntet på dyre japanske restauranter. I tilgift havde man også importeret et par ægte geishaer, der sørgede for gæsternes velbefindende. Mens de lokale beboere var skeptiske, tog danske forretningsfolk hotellet til sig med det samme, og siden har Hotel Hesselet fastholdt sin position som luksushotel. Så sent som i 2013 blev Hesselet kåret som Danmarks bedste hotel af Tripadvisor.

Hesselets oprindelige afdeling blev designet på et hotelværelse i Tokyo

Hesselets oprindelige afdeling blev designet på et hotelværelse i Tokyo

Nyfortolkning af klassisk dansk
Den første af to hovedretter kommer ind. På tallerkenen ligger et stykke fed sild samt jomfruhummer, jordskokkechips og ristede skorzonerødder. Det, der måske kan lyde en anelse rustikt, smager forrygende, og køkkenets nyfortolkning af den traditionelle danske sild overrasker positivt. Sauvignon Blanc’en er nu skiftet ud med en californisk Chardonnay, der er lagret på fad. Fadlagret hvidvin er en smagssag, der ofte deler vandene, men i dette tilfælde er smagen af egetræ så afdæmpet, at vinen spiller fint op til maden uden at overdøve den.

Jomfruhummeren og silden ledsages af syltede jordskokker

Jomfruhummeren og silden ledsages af syltede jordskokker

Hotel Hesselet tilbyder forskellige pakker, og vi har valgt en weekendpakke, som blandt andet indeholder overnatning samt en fireretters menu. Vi glæder os derfor til næste hovedret, og her starter tjeneren med at præsentere vinen.

Køkkenet har sans for detaljerne

Køkkenet har sans for detaljerne

Glasset fyldes af en argentinsk rødvin fra Mendoza-distriktet, og med kombinationen af Cabernet-Sauvignon samt Malbec-druer er den både kraftig og smagfuld. På tallerkenen ligger rosastegte skiver af berberri-and samt et lille stykke foie gras med tilbehør af ristede kastanjer, selleripuré, glaseret rødbede og æblesauce. Det rosa andekød er en fin kontrast til de første to fiske- og skaldyrsretter, og kontrasten understreges yderligere af den kraftige rødvin. Også her har køkkenet taget udgangspunkt i en traditionel dansk ret og endt ud med en raffineret servering.

Andekødet er perfekt tilberedt, og det står godt til den kraftige rødvin

Andekødet er perfekt tilberedt, og det står godt til den kraftige rødvin

Original atmosfære
Værelserne på Hotel Hesselet er meget forskellige, og man kan enten bo i den originale del af hotellet eller i den nye tilbygning, som blev taget i brug i 2008. Hvad man vælger, er et spørgsmål om smag. I den nye tilbygning har værelserne alle moderne faciliteter, der er anvendt designermøbler, og indretningsarkitekterne har kælet for detaljerne. Til gengæld har værelserne i hotellets oprindelige afdeling en udefinerbar charme over sig – det mørke træ, jalousilågerne og udsmykningen giver mindelser om Japan, og personligt foretrækker jeg et værelse her, frem for den supermoderne og gennemdesignede løsning i hotellets nye afdeling. Jeg har selv rejst i Japan flere gange, og på Hesselet har man indfanget stemningen godt.

Der er stor designmæssig forskel på de originale...

Der er stor designmæssig forskel på de originale…

... og de nye værelser

… og de nye værelser

Det er blevet tid til ostene, og mens jeg fortsætter med rødvinen, foretrækker min kvindelige ledsager et glas mørkt Vintage Port. Geografisk dækker ostene Frankrig, Italien og Danmark, og de serveres med ristet rugbrød, hybenkompot og syltede nødder. Ostene runder vores måltid af, og endnu engang sætter vi tænderne i en god og kontrastfyldt smagsoplevelse.

Helt færdige er vi dog ikke. De dansk-inspirerede retter og de new zealandske, argentinske og californiske vine har alle været perfekte valg fra køkkenets side, men jeg savner et enkelt japansk indslag. Det får jeg, da tjeneren til allersidst serverer et glas japansk whisky – en single malt fra Miyagikyou. Whiskey’en, der med en smag af karamel og sirup sagtens kan matche de bedste skotske brands, fylder hele munden ud, og den er en værdig afslutning på en god aften.

Forkælelse
Det er ikke overraskende, at Hesselet rangerer som et af Danmarks bedste hoteller, og man har alle muligheder for at kombinere sved på panden med den ypperste forkælelse og afslapning. Lige uden for døren ligger smukke løbe- og cykelruter, og hotellet tilbyder jævnligt guidede løbeture, hvor gæsterne tages med på opdagelse i skoven og ved stranden. Få kilometer væk ligger den attraktive Skt. Knuds Golfbane, og på hotellet er der tennisbane og fitness-faciliteter.
Når træningen er overstået og forkælelsen skal i centrum, kan man starte med et glas bobler ved poolen. Herfra kan man fortsætte til saunaen, inden man slutter af med en gang massage.

Hesselet byder på et lækkert pool- og wellness-område

Hesselet byder på et lækkert pool- og wellness-område

Vanedannende
Et ophold på Hotel Hesselet er stærkt vanedannende, og det taler til mange sanser. Først og fremmest bliver ganen pirret af de talrige smagsindtryk, som køkkenet overrasker med, men også Hesselets beliggenhed og den pragtfulde udsigt trækker hotellet et niveau op. Sidst, men ikke mindst, tilgodeses kroppen med forskellige aktiviteter og wellness, så skal ferien eller weekenden stå i forkælelsens tegn, er rammerne optimale på Hotel Hesselet i Nyborg.

Beliggenheden er direkte ud til Storebælt

Beliggenheden er direkte ud til Storebælt

Besøg Hotel Hesselet her

Flyt ind på My Pleasures Facebook side her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk