Home Tech BeoSound Moment – endnu en satsning fra B&O

BeoSound Moment – endnu en satsning fra B&O

by Nicolai Klingenberg

Noget tyder på, at Bang & Olufsen er ved at have fat i noget. Med “noget” mener jeg en række produkter, som ligger prismæssigt under, hvad man anno ældre dage forbandt med et Bang & Olufsen produkt: Dyrt. Der er stadig tale om kostbare løjer, og sortimentet rummer da også stadig fjernsynsapparater, der koster det samme som en andelslejlighed i Nordvest, men i dag handler det om BeoSound Moment.

Er det et interaktivt farvehjul? Ja. Foto: Philip Karlberg Photography

Er det et interaktivt farvehjul? Ja.
Foto: Philip Karlberg Photography

Det er omtrent et lille døgn siden, at man løftede sløret for B&O’s nyhed, BeoSound Moment, på elektronikmessen CES 2015 i Amerika. Kort fortalt? Det er trådløst musiksystem, som holder til i en fysisk kasse, som minder om en tablet. Systemet skulle være intelligent og intuitivt – det er der flere, der er, men dagens nyhed har to sider med hver sin funktion. Den ene side er af aluminium og egner sig via en indbygget touchskærm til interaktion og scrolling udi playlister og musiktjenester, mens den anden side er af træ. Træ? Nemlig. Eg endda, og det skulle være klodens første berøringsfølsomme træpanel, som giver en “one touch” musikalsk oplevelse.

All wood. Eller næsten da. Foto: Philip Karlberg Photography

All wood. Eller næsten da.
Foto: Philip Karlberg Photography

Apparatet er udrustet med en software funktion, PatternPlay, som monitorerer din musiksmag og stil – og systemet har også ugedage og tidspunkter in mente. Det tager selvsagt lidt tid, for systemet skal lige lære dig at kende – og gruble over, hvad du lytter til. Og hvornår. Når apparatet og brugeren er kommet på fod med hinanden, vil BeoSound Moment selv spille løs fra dine egne lister, men også trække på et repertoire på over 35 millioner sange, som streamingtjenesten Deezer (prosit) ligger inde med. PatternPlay aktiveres i øvrigt ved ét tryk på den side af apparatet, som er udført i træ. Det er smart.

Den fylder faktisk ikke al verden, når du fjerner BeoSound Moment fra sin stander. Foto: Philip Karlberg Photography

Den fylder faktisk ikke al verden, når du fjerner BeoSound Moment fra sin stander.
Foto: Philip Karlberg Photography

Alusiden byder på et såkaldt MoodWheel, som sammensætter playlister udfra et tryk fra din finger på et multifarvet hjul. Trykker du i det blå område, skulle der rulle melankolske toner ud af højtalerne (som ikke følger med), den røde zone er den passionerede musik, mens det gule område byder på mere energifyldt musik. Det skal nok prøves for at give bedre mening, men du forstår nok (lidt af) konceptet nu. Systemet ventes at få en række software-mæssige tilføjelser, som skulle kunne give lyd i flere rum samt interaktion med tv-apparater og så fremdeles. Du skal dog kun vente til slutningen af måneden, før BeoSound Moment kan købes. Prisen bliver 16.695 kroner, og der følger et års abonnemt til Deezer med i prisen. En video? Det kan du tro.

Fyr op under din like-finger på My Pleasures Facebook side

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk