Home Ure Komik og klokke – Nikolaj Stockholm og hans Omega Seamaster 30

Komik og klokke – Nikolaj Stockholm og hans Omega Seamaster 30

by Nicolai Klingenberg

I forbindelse med en stund på sofaen, faldt jeg over en omgang stand-up komik, som rullede over fjernsynsskærmens talrige tommer. Da Nikolaj Stockholm “kom på”, morede jeg mig – men jeg lagde også mærke til hans armbåndsur.
Det var “noget vintage”, men hvad kunne jeg ikke se. Jeg var ganske sikker på, at hans fascination for jakkesæt og slips også måtte smitte af på hans urvalg. Jeg tog ikke fejl. Mød dagens mand, bliv klogere på hans armbåndsur, men også på hans tanker om tiden og armbåndsure i almindelighed.

Nikolaj – du bærer et særligt ur på dit håndled. Hvad er der tale om for et ur?
– Der er tale om et Omega Seamaster 30. fra 1963. 

Og sådan ser det ud.

Og sådan ser det ud.

Og hvor stammer uret fra?
– Uret fik jeg i julegave i 2013, af min udkårne, Isabella. Jeg har altid været utrolig fascineret af 1950`erne og 1960`erne. Og går meget op i at gå i jakkesæt med snit fra den tid, smalle slips og selvbinder butterfly. Og for at fuldende uniformen, manglede der selvfølgelig et ur. Og efter at have undersøgt markedet grundigt, for vintage ure, var min klare favorit et Omega Seamaster 30. 

Hvorfor købte jeg så ikke bare et? Jeg tror det er som at få et værdifuldt smykke som kvinde. Jeg har altid ment, at et ur, var noget man skulle have i gave, af en man elsker. Så hver gang jeg kigger på klokken, handler det ikke om hvad klokken er. Men hvornår jeg ser Isabella igen. Og den betydning, er uvurderlig. 

Nikolaj og den rare kæreste, Isabella, som har givet Omega Seamster 30 uret

Nikolaj og den rare kæreste, Isabella, som har givet Omega Seamster 30 uret

Hun havde opsnappet, at jeg konstant sad på Lauritz og diverse ur-foraer og kiggede. Og så besluttede hun sig for, at jeg skulle have sådan et i julegave. Hun fandt det på dba og købte det af en privatperson, som var officer i forsvaret og havde urene som fritids hobby. Med ny rem gav hun ca. 5000 kr. 

Hvilke kommentarer har du fået for dit ur?
– Chili Claus er åbenbart også Omega vintage fan. Så han spottede det med det samme og sagde velkommen til. Han mente det kun var ham, Michael Berthelsen og nu også mig, der gik med Omega Seamaster, af kendte i Danmark. 

Kendis-ur...

Kendis-ur…

Rummer din samling andre ure?
– Med kun 25 somre bag mig, er det her det eneste ur i min samling. Medmindre man tæller konfirmationsgaven med. Jeg er meget kræsen med den slags. Så når det er det rigtige, så er der kun det. 

Det er jo faktisk en vigtigfinger, der her har sneget sig ind - et ganske kendt fænomen på My-Pleasure.dk

Det er jo faktisk en vigtigfinger, der her har sneget sig ind – et ganske kendt fænomen på My-Pleasure.dk

Og hvis du skulle pege på et potentielt drømmeur, hvilket ville der så være tale om?
– Umiddelbart, vil jeg pege på mit Seamaster.. Da jeg var dreng drømte jeg om Breitling ure. Og jeg tror da også jeg gør drømmen til virkelighed, hvis jeg en dag er mand nok. Der skal lidt pondus og livserfaring, til at bære et Breitling. Ellers kan man hurtigt komme til at ligne en idiot med perfekt hår, der drikker rosé på en sejlbåd. 

Hvem i din branche har efter din mening den herligste klokke?
– Thomas Hartmann har vist mig flere, af sine Breitling ure. Det var en god dag. 

Close-up af 30'eren

Close-up af 30’eren

Hvad mener du, at enhver M/K bør vide om armbåndsure?
– Jeg synes at man skal have et ur, som klær dig og ikke ens tøj. Et ur der bare passer til alt og til alle lejligheder. Flytning eller gallamiddag. Et ur er ikke et accesories, i mine øjne. Det er en del af en selv. Som viser hvem du er.  Mit ur håber jeg siger om mig, at jeg er stolt og ydmyg. 

Og om tiden?
– Vi aner ikke hvor meget tid vi har tilbage. Så lad os nyde den, spise, drikke og grine. Det sidste skal jeg nok sørge for. 

Omega Seamaster med Türler logo - den går ikke for 1.400 kroner dog.

Nu skal jeg ikke ødelægge en god historie, men jeg – Klingenberg – har også en Seamaster 30. Den ser således ud.

Fire hurtige til Stockholm:

Hvad byder 2015 på for dit vedkommende?
– Januar er der premiere på 3. sæson af Zulu serien Sjit Happens. Og ellers ligger der en masse spændende tv-ting og venter. Så I får ingen mulighed for at undgå mig. Hverken live eller i farvefjernsynet. 

Denne mand er aktuel i dit tv-apparat

Denne mand er aktuel i dit tv-apparat

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Den 23. december var jeg i Grøften med min bedste ven, Holger. Der faldt vi i snak med en pensioneret  pilot fra Connair. Han havde været styrmand på det fly, Simon Spies tog ud af drift for at flyve jorden rundt. Så der blev langet anekdoter over bordet, og Holger og jeg var helt høje bagefter. Den oplevelse blev skyllet ned med en rom.  

Hvilken vittighed fungerer altid?
– Jeg aner det ikke. Jeg prøver jo at forny mig.

My-Pleasure.dk er på Faceren her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk