Home EkviperingKluns Tanker om en basisgarderobe til mænd del 1

Tanker om en basisgarderobe til mænd del 1

by Nicolai Klingenberg

Der er skrevet et og andet om, hvad enhver mand bør have i sit klædeskab. Jeg har gjort mig nogle tanker om et og andet, som du nemt kan erhverve dig og udruste din garderobe med. Det handler om det “klassiske”, som efter min mening vil fungere fint sæson efter sæson – og så kan du trykke dig durk videre til køb i denne skrivelse. Velkommen til en basisgarderobe til mænd.

En herligt skud fra Tumblr

En herligt skud fra Tumblr

Mænd og skjorter hænger i den grad fint sammen, og hvis det skal være casualt, så er Oxfordskjorter at foretrække i min bog. Du kan nemt rulle ærmerne op, hvis temperaturen tillader det, og skal det være mere formelt, kan en button down sag tilsættes et slips. Ralph Lauren har alle dage fungeret, men der findes selvsagt flere gode bud.

Polo Ralph Lauren SLIM FIT-skjorte

Polo Ralph Lauren SLIM FIT-skjorte

Find skjorterne her

Benklæder, bukser eller rør – du skal have noget på benene, og et par chinos fungerer aldeles udmærket til både T-shirt og skjorte. De findes i et hav af metervarer og farver, hvormed du kan bære et par chinos til året rundt.

Boss Orange chino

Boss Orange chino

Find dine chinos her

Bukserne skal holdes oppe, og selvom jeg ikke altid går med bælte, så er det et element, der bør være at finde i enhver garderobe. Undgå de halv-vulgære og store bæltespænder, og hav in mente, at læderets farve skal matche skoenes farve. Og gerne urremmen også.

BOSS Orange JONASIO, bælte

BOSS Orange JONASIO, bælte

Calvin Klein JUSTIN, bælte

Calvin Klein JUSTIN, bælte

Find bælterne her

Omend et par monk straps ikke er særlig uformelle, så er de med på listen her – de kan nemt bruges til et par jeans, såvel som jakkesæt og chinos. Er du vovet? Så prøv dem til et par shorts. Basisgarderoben bør indeholde et par sorte og et par brune lædersko.

Ben Sherman, DEON LONGWING

Ben Sherman, DEON LONGWING

Lloyd 1888, WILLIAM monk strap

Lloyd 1888, WILLIAM monk strap

Find et par klædelige sko her

Førnævnte skjorte kunne som nævnt akkompagneres med et slips. I et sådant tilfælde vil jeg gå efter et smalt slips, så pladsen mellem flipperne ikke bliver FOR udfyldt.

Et slips fra danske Selected Homme

Et slips fra danske Selected Homme

Find et slips her

Omend de oprindeligt blev tænkt som arbejdsbukser, så er jeans hvermandseje og vel nok blandt de mest købte benklæder gennem tiden. Et par mørkeblå cowboybukser bør være at finde på en af dine bøjler eller hylder i garderoben.

En helt klassisk 501'er fra Levi's

En helt klassisk 501’er fra Levi’s

Find dit et par jeans her

Ret beset er en blazer blandt andet udrustet med metalknapper, men du kan slippe afsted med at bruge en overdel fra et jakkesæt, hvis de formelle regler ikke betyder al verden for dig.

En klassisk blazer fra JOOP!

En klassisk blazer fra JOOP!

Find dig en blå blazer eller jakke her

Skrivelsen indeholder affiliate-links.

Smid tøjet på My Pleasures Facebook-side her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk