Home Ure Breitling B55 Connected – det ultimative pilotur

Breitling B55 Connected – det ultimative pilotur

by Nicolai Klingenberg

For tiden vælter det ind med nyheder, som omhandler smart watches. Der er både de firmaer, som aldrig har haft relationer til urenes verden, og så er der ældgamle urfirmaer, som går nye veje. I dag handler det om Breitling, som har tolket og lanceret noget, der ligger omtrent midt i mellem.

Så er der forbindelse...

Så er der forbindelse…

Sidste år lancerede Breitling endnu et værk, som de selv har rumsteret med og udviklet. Værket hedder Caliber B50, og der er tale om et elektronisk chronographværk, som kort beskrives som multifunktionelt. Alternativt lyder beskrivelsen “the instrument of the future”. Uret byder i øvrigt på både analog og digitalt display, og man har som flere gange før øje på piloter, når der skal peges i retning af en målgruppe.

Personligt er jeg ikke særlig tosset med det store blå "connected" symbol

Personligt er jeg ikke særlig tosset med det store blå “connected” symbol

Kort fortalt så kan ur og smartphone tale sammen, og det samspil skal være med til at opgradere brugervenligheden. Der er tale om en tovejs kommunikation, og da en telefons primære fordel er den store skærm, bliver det langt nemmere at rumstere med indstillinger udi alarmer, tidszoner, nat-mode og meget andet. Videoen herunder giver dig også et indblik i løjerne.

Telefonen har ganske givet også en væsentlig stærkere processor, som kan gøre det lettere at aflæse flere og mere komplekse målinger – og dele dem med andre. Uret er i øvrigt lavet af titanium med en sort kulfiber baseret coating, mens skiven hørmer af “smartness” med det blå wireless symbol. Du spænder i øvrigt Breitling B55 Connected om hånden med en gummirem.

Den blå rem...

Den blå rem…

Der er godt drøn på baggrundsbelysningen på LCD-skærmene, og lyset aktiveres ved et simpelt tryk på kronen, eller når brugeren roterer håndledet mere end 35 grader. Der er selvsagt tale om et COSC-certifeceret quartzværk, og her har man valgt at udvikle yderligere på det gængse. Således har man nu en SuperQuartz betegnelse, som er blevet et registrereret varemærke – og så værket ti gange så præcist som et vanligt quartzværk. Et andet plus er, at du kan oplade uret via en USB port.

Der sker en hel del på den urskive

Der sker en hel del på den urskive

Uret er utivlsomt drønsmart, men jeg ser det som et niche-ur. Breitling har længe slået sig på aviation – eller populært sagt til luftens helte – men talrige andre uden nogen form for relation til pilotbranchen har været at finde i køberkartoteket. Med de tidligere “modeller” har du kunne købe dig ind i piloternes verden og stadig kunne gøre brug af funktionerne såsom en chronograph. Det nye ur rummer også en chronograph, men de mange andre funktioner er på sin vis overflødige. Bevares – der er gode muligheder for at folk med talrige rejser nemt kan flakke rundt gennem tidszonerne, men for at få fuldt udbytte af uret, vil jeg mene, at man skal være pilot.

Et ældre Breitling Skyracer - i øvrigt også med chronometer certificering

Et ældre Breitling Skyracer – i øvrigt også med chronometer certificering. Uret tilhører Thomas Hartmann.

Andre smart watches tilbyder endnu flere og mere brugbare funktioner til det brede publikum, men jeg kunne nemt forestille mig, at man med tiden vil udvikle app’en yderligere, så ur og telefon vil kunne fungere bredere.

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk