Home VW En vogn er på vej – Volkswagen Sport Coupé Concept GTE

En vogn er på vej – Volkswagen Sport Coupé Concept GTE

by Nicolai Klingenberg

Der er en automobilmesse lige om hjørnet, og der ryger jævnligt nyheder ind i indbakken. En af disse kommer fra Volkswagen og handler om konceptbilen Volkswagen Sport Coupé Concept GTE, som vi ser nærmere på her.

Dagens vogn fra Volkswagen

Dagens vogn fra Volkswagen

Vi tager det motormæssige først, og selvom kombinationen af el-motorer og benzinmotorer ikke er nogen nyhed, så har VW valgt at udruste konceptbilen med tre motorer: En 3-liters V6 TSI-benzinmotor med turbo og 299 hestekræfter samt en elmotorer på forakslen, som giver 54 hestekræfter, mens den tredje elmotor sidder på bagakslen og giver 115 hestekræfter. Samlet set? 380 hestekræfter, træk på samtlige hjul og en nul til hundrede tid på fem sekunder ligeud. Nålen stopper ved 250 kilometer i timen, men der er tale om en elektronisk begrænsning – hvad vognen reelt kan køre, melder historien intet om.

Minimaltisk og futuristisk

Minimaltisk og futuristisk

Som du måske kan se, så er den nye model en videreudvikling af 2007 lanceringen, Volkswagen CC. Dengang var idéen at tilbyde folket et coupé-look med fire døre – og fin plads til fire personer. Efter otte år har designstaben nu trukket tæppet af efterfølgeren, som er tiltænkt som pladsudfylder mellem de to P-modeller; Passat og Phaeton.

Men hvad får du så? På designfronten har man elimineret rammerne i sideruderne, som på en eller anden vis giver et mere eksklusivt og sporty look. Kølergrillen syner også større og hørmer mere maskulint, mens

Bagfra. Som man siger...

Bagfra. Som man siger… Og der er plads til 480 liter bagage

Interiøret er decideret futuristisk, men teaser-billederne lover dog et onkel-morfar element i form af træ(look) på dele af dørsiderne. I min optik et flot miks, som er et befriende indslag i det ellers ganske sorte kabiner, når det kommer til de mere sporty biler. Dog skal det understreges, at der er tale om en konceptbil, så de viste fotos kan afvige fra det endelig resultat.

Bagsæde med masser af teknik - og lidt træ

Bagsæde med masser af teknik – og lidt træ

Jeg har netop været i dialog Søs fra VW, som kunne berette, at køretøjet forventes at ramme vejene i 2017, og at det endelige resultat, skulle være meget lig det, du har set her.

Vær konceptuel på My Pleasures Facebook side

 

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk