Home Pindemadder #GoodFrance – en hyldestmiddag på den franske ambassade

#GoodFrance – en hyldestmiddag på den franske ambassade

by Nicolai Klingenberg

Nu skal du bare høre. I sidste uge lagde jeg vejen forbi den Franske Ambassade på Kongens Nytorv – det er virkelig en herlig matrikel, som jeg har besøgt et par gange tidligere, men i sidste uge var omdrejningspunktet en middag, som skulle hylde den franske gastronomi. På verdensplan endda….

Velkomst

Velkomst

Det var den franske ambassadør, François Zimeray, der var så venlig at lægge spisesal, gobeliner og feel good til arrangementet, som fandt sted i Det Thottske Palæ – bygningen har flere hundrede år på bagen og har blandt andet været ejet af Komtesse Schack, grev Frederik-Christian Danneskjold og Otto Thott, mens palæet i dag er ejet af den franske stat, som erhvervede bygningen i begyndelsen af det sidste århundrede.

Til bords

Til bords

Tilløbsstykket i sidste uge gik under navnet Goût de France/Good France og er en international gastronomisk event, som det franske udenrigsministerium har taget initiativ til sammen med den franske kok Alain Ducasse. På selve dagen var 1.300 kokke over hele kloden involveret i at skabe unikke middag rundt om i hele verden – og i Danmark var 15 restauranter involveret i hyldesten.

Kniv, gaffel og hashtag

Kniv, gaffel og hashtag

Det var blandt andet Per Thøstesen fra Bistro Boheme, Jonathan Berntsen fra Clou, Farcis Cardeneau fra Le Sommelier, Thomas Pasfall fra Restaurant Pasfall og Michel Michaud fra Molskroen, der svingede potter og pander i det danske land efter de – og de andre – var blev nøje udvalgt til at deltage i Goût de France.

Den venlige ambassadør kunne berette med stolthed, at Frankrig har gode råvarer og stolte traditioner, når det kommer til madlavning. Det er han ikke ene om at mene, for UNESCO har også optaget det franske køkken på verdensarvslisten.

Den rare ambassadør

François Zimeray

Og igen middag uden lidt at drikke. De dygtige franskemænd kan også deres vin, og når man siger vin, må man også skåle i champagne. Hele aftenen stod i champagnens tegn, og det var Perrier-Jouët, der var “frontflaske”. Vi blev budt på Non Vintage, Belle Epoque 2007 ogBelle Epoque Rosé 2006, hvor sidstnævnte viste sig at være en særdeles ung og letdrikkelig vintage rosé. Damevenlig vil nogen oven i købet mene.

2007

2007

Rosé

Rosé

Maden? Den var selvsagt fransk. Jeg skal ikke rode mig ud i en længere “anmeldelse”, da arrangementet var af mere sociale karakter, men jeg skal hjertens gerne klappe i baguetterne over de herlige østers – en var gratineret, mens en anden var så godt som au naturel, men med et lille skævt grøn olie.

Østers

Østers

Åh ja. Der var jo også en fin servering med kammuslinger og flotte hummerstykker, som boltrede sig i en omgang cremet jordskok og lidt trøffel, som jeg erindrer det.

Kammer og hummer

Kammer og hummer

Magret de canard, som vist betyder andebryst, men som mig bekendt viste sig at være noget, der smagte mere af foie gras, blev anrettet på en sød bund og i selskab med en asparges, fungerede også aldeles udmærket.

And

And

Vi rundede af med at trække i de tilstødende gemakker, hvor mokkakopper, høflig, men givende samtale samt macarons ventede. Sådan en torsdag er slet ikke så tosset, og så blev vi oven i købet også klogere på historie, gastronomi og ejerskab af den fornemme bygning.

Åh ja, der var også en flot dessert

Åh ja, der var også en flot dessert

Få fransklektioner på My Pleasures Facebook side

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk