Home Tech Om at teste et Samsung fjernsynsapparat af den smarte slags

Om at teste et Samsung fjernsynsapparat af den smarte slags

by Nicolai Klingenberg

Jeg fik fornøjelsen af at teste et fjernsynsapparat for et stykke tid siden. Jeg havde hørt et og andet om “smart tv’s”, men jeg vidste ikke helt, hvad begrebet dækkede over. Men det fik jeg så sandelig at føle.

Netflix'ing

Netflix’ing

Jeg er ikke first-mover på teknologifronten. Primært af den årsag, at det nyeste nye ofte skal finde sin plads. Og sin eventuelle overlevelse. Så langt så godt. Til gengæld er jeg meget nem at begejstre, når jeg så får øjnene op for nye tiltag, der er gennemtestede og etablerede. For eksempel gik der årevis, før jeg fandt ud af, hvad Apple TV var for en størrelse, og i dag er det setup mere eller mindre overflødigt, hvis jeg investerer i smart tv. I stedet for at have den flotte boks stående ved fjernsynet, er der nu – kort fortalt – blevet indbygget muligheden for at tilpasse dit smart tv til dine behov.

Det vil sige, at du kan downloade apps, som vi kender det fra telefonen, til dit tv, og dermed kan du få streamingtjenester i en lind strøm til dit tv apparat. I min testperiode har jeg fiflet med Netflix og TV 2 Play, men der er meget mere at komme efter. Fjernsynet bærer i øvrigt det svært mundrette navn UE65HU8205.

I øvrigt er det alle tiders at spotte armbåndsure i TV-serier

I øvrigt er det alle tiders at spotte armbåndsure i TV-serier

For eksempel kan tv’et leveres med en soundbar (jeg har testet modellen HW-H7500), som i sig selv ikke er nogen nyere opfindelse, men til gengæld er den udstyret med Bluetooth, så du kan streame din musik via højtaleren og eventuel tilhørende subwoofer. Er det smart? Det synes jeg. Og når nu vi er ved Bluetooth, så styrer du hele molevitten med en fjernbetjening, der også kører på “den blå tand”. Det vil sige, at du ikke skal pege direkte mod fjernesynet, og den rammer generelt nemmere og hurtigere end de gamle infrarøde løjer. Og du kan ydermere “streame” film og fotos fra din telefon til apparatet.

Smart Control

Smart Control

Den herlige remote kan desuden bruges som pegepind, så manøvreringen mellem menuer og indtastning af søgninger går væsentligt hurtigere. Du kan ydermere tale i den, når du skal søge. Dog har jeg ladet mig fortælle, at nogle spekulerer i, hvorvidt brugerne bliver overvåget, og at optagefunktionen kan aktiveres, uden man er klar over det.

Indbygget internetbowser? Det kan du tro. Da fjernsynet selvsagt er tilsluttet din wifi-forbindelse, for at du kan downloade førnævnte apps, kan du også browse løs – eventuelt mens du ser tv. Dermed deles skærmen op i to. Omend man kan, så er det ikke en funktion, jeg har brugt – hverken til solosurfing eller “split screening”. Det går kvikkere på en almndelig computer.

Og en tur på internettet

Og en tur på internettet

Det testede fjernsyn er af den kurvede slags. Det vil sige, det runder ud mod dig i højre og venstre side. Giver det noget? Jeg føler, der er tale om en mindre “flad” oplevelse, og at du bliver draget mere ind i oplevelsen som tv-kigger, men uden at der går 3D i den. Der fulgte dog 3D briller med, men disse er ikke blevet testet, da jeg ikke har nogen film eller udsendelser i dette “format”.

Kurven

Kurven

Fjernsynet er på 65 tommer. Og det er stor. Virkelig stort. Det synes jeg også, at 42 tommer var, da jeg fik det i sin tid. Men efter et par dage, han man vænnet sig helt og aldeles til den nye størrelse. I den nuværende bolig er jeg overbevist om, at 65 tommer er for stort, men en kommende flytning fører til flere kvadratmeter og højere til loftet, og det kræver sådan en stor skærm.

65 tommer?!

65 tommer?!

Det er også værd at nævne, at fjernsynet tænder lynhurtigt – det skal ikke varme op – og kraften i maskineriet har endnu ikke fejlet; hurtige klip og panoreringer er ingen udfordring, og når du slukker for apparatet, så tjekker det selv, om der findes opdateringer til softwaren. Er det tilfældet, opdaterer tv’et sig selv.

Er du glad for fodbold, så har man etableret et særligt Football Mode, hvor alt bliver mere levende – græsset fremstår en tand grønnere og spillertrøjerne ditto. Derudover registrerer fjernsynet, når der sker “noget spændende”, og har du en ekstern USB harddisk, så optager tv’et selv højdepunkterne.

Hapset direkte fra Samsungs hjemmeside

Hapset direkte fra Samsungs hjemmeside

Er der noget bøvl? Altså nogle af udbyderne har ikke optimeret deres apps, og det betyder, at TV 2 Play har det med at springe af fra tid til anden. Jeg er dog ganske sikker på, at stationen fikser det problem. Og når nu vi er ved TV 2, så snyd ikke dig selv for Kurs mod Fjerne Kyster. Eller et par afsnit fra den første omgang Årgang 0, som er ren nostalgi og socialrealisme.

Du kan læse mere om fjernsynet her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk