Home Medier med mere Tanker om frihed og om at være selvstændig

Tanker om frihed og om at være selvstændig

by Nicolai Klingenberg
Pin It

I forbindelse med det kommende valg, har fænomenet frihed været i fokus hos Liberal Alliance. De har kreeret en række videoer, hvor en række danskere tolker dette herlige fænomen, og selvom jeg ikke skal komme ind på, hvor jeg sætter mit kryds, så skal jeg gerne give mit bud på, hvad frihed er. For mig.

Der er noget om snakken, der er KRUG på bakken

Frihed til at fejre. Og nyde. Champagne er og bliver en dekadent form for frihed.

Da jeg valgte at blive selvstændig i 2007, var det blandt andet på grund af et ønske om ikke at skulle arbejde på faste tider eller at arbejde for andre. Jeg havde lyst til at skabe “mit eget” – i første omgang var det dog rollen som freelancer, der udgjorde det meste af min forretning. Jeg freelancede for en lang række medier – online såvel som trykte – men som tiden gik, lukkede flere og flere medier, honorarerne faldt og budgetterne ditto. Det blev en af årsagerne til, at jeg etablerede My-Pleasure.dk.

Jeg røg i Børsens elektroniske weekend-avis

Et interview. Og et citat, som jeg ikke selv valgte.

Det er måske en smule naivt at tro, at livet som selvstændig er ren frihed. Jeg arbejder til tider mere end andre, feriepengene sørger man selv for, og skulle man rede sig en snue eller det, der er værre, så er det dig selv, der skal sørge for, at sagerne stadig bliver bragt i orden. Rykkere og dårlige betaler står du selv for, men jeg har lært meget på de snart syv år, jeg har været i sving.

Udekontoret længe leve

Udekontoret længe leve

Det positive? Det skal jeg sige dig. For det første, så elsker jeg det, jeg laver. Jeg bliver overordentlig trist, når andre melder ud, hvor meget de “hader” deres job – vi bruger nemt en tredjedel af hverdagenes 24 timer på at arbejde, og at skulle stå op hver dag til noget, man ikke gider, ligger mig virkelig fjernt. Jeg hører mange, der siger, at de ikke tør blive selvstændige, da livet som en sådan – altså selvstændig – er usikkert. Det kan der være noget om, men er du ansat, har du måske tre måneders opsigelse, og er du ikke dygtig til at pleje dine professionelle kontakter, så kan der være langt til næste tjans som lønmodtager. Som selvstændig vil jeg vove den påstand, at du har – eller får – en langt større og bredere berøringsflade, som er guld værd, hvis en kunde takker af, ikke betaler eller drejer nøglen om. Derudover skal du huske på, at alt, hvad du tjener, er til dig selv.

Den ultimative frihed handler dog ikke om at være økonomisk uafhængig. Det første, der popper op i mit hoved, er TV-programmet “Kurs mod fjerne kyster”. Indholdet, konceptet, oplevelserne og menneskerne går rent ind. Hver gang.

Skrivebordet. Her er det gjort endnu ældre.

Og så kan du selv få lov til at vælge møblementet til dit kontor

Og hvad kan man så bruge friheden til som selvstændig? I stedet for at vente på dine vanlige sommerferie uger, kan du i nogle tilfælde arbejde forud, du kan tage en lang pause, når solen skinner og arbejde om eftermiddagen eller aftenen, du kan tage fri, når du vil (så godt som og såfremt biksen kører, som den skal), du kan ofte arbejde hvorfra du vil, og du sætter sådan set selv dine mål for din indtjening og hvor meget, du vil arbejde.

Der var bid

En solskinsdag på “kontoret”. Med en smartphone i lommen, kan der arbejdes stille og roligt.

Omend det er hårdt arbejde at etablerer noget nyt, så har du den charmerende faktor, der hedder det uventede. På godt og på ondt. Men fokuser på det gode. Da jeg fik mit CVR-nummer i 2007, havde jeg planlagt alt ned til mindste detalje. Jeg havde tre kunder. En uge efter gik den ene konkurs, den anden ansatte en fuldtidsmedarbejder i stedet, men alligevel nåede jeg en omsætning, der lå over det dobbelte af, hvad jeg tjente som fastansat. Det var både rystende og fantastisk på samme tid. Det er ikke nemt, det er ikke altid festligt, men jeg har endnu ikke fortrudt mit valg en eneste gang. Som lovet runder jeg af med en video fra Liberal Alliance. Den handler om en ungersvend, der også er herre i eget hus.

Videoen er sponseret.

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk