Det er blevet tid til en spiseoplevelse. Endda to. Men på samme sted. Vi skal Nørrebro, hvor vi finder Restaurant 20 a, som ligger på adressen Ravnsborggade 20A.
Lad det være sagt og skrevet med det samme – her er drønhyggeligt, uformelt, rustikt og sikkert også flot pakket. Stedet er med andre ord populært, og der kan nemt være rift om pladserne, hvorfor en reservation kan anbefales – i hvert fald torsdag, fredag og lørdag. Der hersker desuden en uformel stemning – der samtales glædeligt over køledisken, som var du på besøg hos en slagter eller en specialbutik, blot er atmosfæren langt mere lun. Folk kender hinanden, der uddeles kram hist og pist, og spørgsmål besvares i bordhøjde, for tjenerne er ikke blege for at sætte sig på hug, når der bliver spurgt om et og andet.
Ved første besøg blev vi budt på en omgang sprødt brød med en omgang mayo, som jeg mindes at have et flot indhold af estragon. Egentlig var aftenen sat i tosomhedens tegn, men jeg kunne ikke undlade at fotografere lidt med mobiltelefonen. Notesbloggen blev dog hjemme, så jeg bruger hukommelsen.
Det er skønt at dele, så første anretning var et charcuteribræt med pølsestykker og skinkeskiver samt en lidt paté skråstreg rilette med skiveskårne cornichoner. Der var ingen store overraskelser, men ej heller noget at udsætte på det ankomne bræt. Jeg så gerne, at man eksperimenterede lidt mere med sagerne for at gøre et større indtryk.
Dagens ret var næste levende billede. En omgang porchetta med couscous, sprødt kål og røget sauce. Et reelt stykke svin med masser af saft og smag ankom til vores lille, patinerede bord. Jeg mindes at have læst, at porchetta gør sig som et alternativ til både rulle- og flæskesteg, og at de fleste sværger til et sprødt ydre. Det var dog ikke tilfældet her, men retten syntes på ingen måde at fejle eller at være fed-blød eller blævret. Ja, undskyld udtrykket. Der var desuden grillet blomkål, fint pyntegrønt og en god omgang couscous til. Det er en form for husmandskost, som er er boppet flot op med friske strejf hist og pist.