Home Pindemadder To besøg og to gange gris på Restaurant 20 a

To besøg og to gange gris på Restaurant 20 a

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Det er blevet tid til en spiseoplevelse. Endda to. Men på samme sted. Vi skal Nørrebro, hvor vi finder Restaurant 20 a, som ligger på adressen Ravnsborggade 20A.

Man gør i den grad noget ud af stemning og atmosfære

Man gør i den grad noget ud af stemning og atmosfære

Lad det være sagt og skrevet med det samme – her er drønhyggeligt, uformelt, rustikt og sikkert også flot pakket. Stedet er med andre ord populært, og der kan nemt være rift om pladserne, hvorfor en reservation kan anbefales – i hvert fald torsdag, fredag og lørdag. Der hersker desuden en uformel stemning – der samtales glædeligt over køledisken, som var du på besøg hos en slagter eller en specialbutik, blot er atmosfæren langt mere lun. Folk kender hinanden, der uddeles kram hist og pist, og spørgsmål besvares i bordhøjde, for tjenerne er ikke blege for at sætte sig på hug, når der bliver spurgt om et og andet.

Samtalekøkken

Samtalekøkken

Ved første besøg blev vi budt på en omgang sprødt brød med en omgang mayo, som jeg mindes at have et flot indhold af estragon. Egentlig var aftenen sat i tosomhedens tegn, men jeg kunne ikke undlade at fotografere lidt med mobiltelefonen. Notesbloggen blev dog hjemme, så jeg bruger hukommelsen.

Knas og mayo

Knas og mayo

Det er skønt at dele, så første anretning var et charcuteribræt med pølsestykker og skinkeskiver samt en lidt paté skråstreg rilette med skiveskårne cornichoner. Der var ingen store overraskelser, men ej heller noget at udsætte på det ankomne bræt. Jeg så gerne, at man eksperimenterede lidt mere med sagerne for at gøre et større indtryk.

Kødbrættet

Kødbrættet

Dagens ret var næste levende billede. En omgang porchetta med couscous, sprødt kål og røget sauce. Et reelt stykke svin med masser af saft og smag ankom til vores lille, patinerede bord. Jeg mindes at have læst, at porchetta gør sig som et alternativ til både rulle- og flæskesteg, og at de fleste sværger til et sprødt ydre. Det var dog ikke tilfældet her, men retten syntes på ingen måde at fejle eller at være fed-blød eller blævret. Ja, undskyld udtrykket. Der var desuden grillet blomkål, fint pyntegrønt og en god omgang couscous til. Det er en form for husmandskost, som er er boppet flot op med friske strejf hist og pist.

"Rullesteg"

“Rullesteg”

Vinduespladser

Vinduespladser

Jeg husker ikke, om vinen var biodynamisk eller en naturvin, men den var i hvert fald en god oplevelse. Da producenten ikke har rumsteret al verden med indholdet, har man valgt at sætte en dato på etiketten, som skal ses som et tiltag, der har glimt i øjet. Den er naturlig, hvorfor man joker med, at vinen kun kan holde sig til maj 2015. Den kan holde sig længere, men det er et fikst tiltag, der gør vinen nem at huske. Forvent lidt syre og en let-prikken på tungen. Jeg skal gerne beklage, at jeg ikke kan være mere specifik.
Nu med udløb

Nu med udløb

Et spækket bord

Et spækket bord

Vi vender retur som en kvartet et par dage efter, for oplevelsen var helstøbt og gennemført. Det er reel mad med masser af smag til flotte priser, og når stemningen så samtidig er i top, så føler man sig både hjemme, godt tilpas og tilfreds i almindelighed. Det er fredag denne gang, og her var dagens ret udsolgt, hvorfor vi bliver foreslået en omgang svin igen – vistnok som kotelet. Igen med blomkål i øvrigt. Desværre ramlede retten fuldstændig. Koteletten var knastør. Og direkte usexet. En kotelet er i sig selv ikke en sexet sag, men når den er aldeles gennemstegt, forsvinder charmen fuldstændig. Det blev kommenteret ved afrydningen, og der blev beklaget, men det er ærgerligt, at de fine rammer ikke kunne levere hovedretten ved andet besøg. Ting kan fejle, men vi var to, der røg på den tørre gris, og da vi spiste sent, og det oprindelige ønske var udsolgt, valgte vi alligevel at spise op.
Propfyldt

Propfyldt

Tavleretter

Tavleretter

Bordpynt

Bordpynt

Oplevelsen har ingenlunde skræmt fra at besøge stedet igen, men jeg vil være en anelse mere på “vagt” – charme er en ting, men når man er på restaurant, skal tunge fejl som ovenstående fanges, inden grisen forlader køkkenet. Det er skønt med travlhed i butikken, og det er rart, at der er fulde huse, men spiseoplevelsen må ikke gøre det til en negativ oplevelse, hvis du spørger mig.

 

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk