Home Hello sailor Boatflex.com – en adgang til flydende ferier

Boatflex.com – en adgang til flydende ferier

by Nicolai Klingenberg

Har du båd? Eller drømmer du om en? Alle tiders. Det er nemlig sådan, at et par danske gutter har etableret et online univers, hvor du enten kan leje dit eget fartøj ud, eller leje andres både. Det koncept bliver du klogere på i dagens artikel.
Jakob – du er at finde i stifterskaren hos Boatflex. Hvad i al verden er det for en størrelse?
– Vi bliver inspireret af den for tiden så populære deleøkonomi, og vi vil have folk til at leje deres både ud, når de alligevel ikke selv bruger dem.

Nydelse

Nydelse

Og hvem er ellers med ombord?
– Jeg begyndte projektet med to meget dygtige drenge, hvor den ene er god til at sejle og hedder Jonas Høgh-Christensen – faktisk så god, at han vandt OL sølv i London 2012. Den anden er en gammel kammerat, der hedder Jes Jensen, som er hjernen bag platformen. Han har stor erfaring med online-baserede koncepter.

Jakob og Jonas

Jakob og Jonas

Hvordan kom I på idéen?
– Ideen opstod over en cortado på havnen i Andratx, Mallorca. Vejret var godt, og havet var så skønt, at vi fik lyst til at sejle. Vi begyndte at google bådudlejning, men fandt hurtigt ud af det ville blive en dyr affære for to unge mennesker. Så det endte med en tur på vandcykel i stedet. Jeg havde selv brugt Airbnb et par gange og tænkte, der måtte være et marked for dette. Da jeg kom hjem, hev jeg fat mine to partnere og præsenterede ideen for dem.

Og hvad går koncept ud på?
– Kort fortalt har vi lavet en Airbnb for både. Vi synes, det er synd, at bådene bliver brugt så lidt, og at de det meste af tiden bare ligger stille i havnene. I gennemsnit benytter folk kun deres båd 2 % af den tid, vejret rent faktisk tillader dig at nyde en tur på havet. Samtidigt tror vi der er rigtig mange mennesker, der måske ikke har tid, råd eller lyst til selv at eje en båd, men ville elske at kunne leje en båd for en dag eller måske til en uges ferie.

Et sted i Danmark

Et sted i Danmark

Hvad indeholder udlejningsrepertoiret pt?
– Lige pt. en den mindste en 25 fods speedbåd i København, og den største er en 68 fods yacht af det italienske mærke Gianetti, som også ligger i Italien. Derimellem findes en masse sejlbåde fra 26-44 fod i Skandinavien, Middelhavet og en enkelt så langt væk som Caribien.

Hvor sødygtig skal man være for at kunne flexe?
– Man skal have sig et sejlcertifikat for selv at kunne leje en båd, men som alternativ er der flere af bådejerne, som tilbyder udlejning med kaptajn både herhjemme og i middelhavet.

Afsted med dig...

Afsted med dig…

All right – det er jo i den grad ved at være sæson for flydende eventyr. Må vi bede om en top tre over de destinationer i Danmark, I helst ville sejle til?
– Anholt – fordi det er en perle uden lige
– Samsø – fordi der er nogle fantastiske råvarer på den ø, hvis man vil spise godt
– Sydfynske øhav – Danmarks smukkeste sejlads uden tvivl, det er lidt ligesom et eventyr at sejler der

Herlige motorbåde...

Herlige motorbåde…

Hvordan kan konceptet så udvikle sig fremadrettet – og kan I udnytte vintermånederne på jeres side?
– Vi håber på at folk vil tage rigtig godt imod det, så vi forhåbentlig har mod på at tage det videre ud i verden, når sommeren lakker mod enden. Det er i hvert fald vores mål, at det skal vore globalt på sigt.

Slutteligt – hvis man nu vil kaste sig udi et eventyr til søs med jer, hvad gør man så herfra?
– Tag et kig på www.boatflex.com og opret bruger, så holder vi dig opdateret, og du støtter op om vores lille hjertebarn.

Uden for Danmark kan du også finde en båd og sejle på opdagelse

Uden for Danmark kan du også finde en båd og sejle på opdagelse

Tre hurtige til Jakob:

Hvad byder resten af dit forår på?
– Mit forår kommer til at foregå i bådenes verden, og forhåbentlig bliver der tid til at nyde et par ture på havet. Udover at sejle elsker jeg også at kitesurfe.

Må vi se et foto fra din telefon og høre lidt om det?
– Jeg har en gammel Porsche 912 fra 68’, som jeg ynder at trille afsted i med min kæreste. Det er jo en gammel dame, og den har det med at leve sit eget liv, så jeg krydser fingre for, hun er fit for fight denne sommer. Jeg elsker gamle klassikere, og når forretningen forhåbentlig kommer godt op at køre, er min store drøm at få en gammel Riva motorbåd. 

Jakobs Porsche 912

Jakobs Porsche 912

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Når vi nu alligevel er i havets verden, må det næsten være forrige uge, da jeg havde fanget torsk i Øresund og forsøgte mig med at lave den berømte miso-marinade (Miso-marinated Black Cod). Det blev super godt, og selv kæresten var næsten imponeret. Ellers fejrede jeg forrige måned årsdag med min kæreste på Chiltern Firehouse i London, hvor hun bor. Det er helt sikkert et besøg værd, hvis man er på de kanter!

Sæt sejl på Facebook her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.