Home Pindemadder Fotografiske minder fra Hotel Strandlyst

Fotografiske minder fra Hotel Strandlyst

by Nicolai Klingenberg

Som du måske husker, så var jeg forbi Samsø-matriklen, Hotel Strandlyst. Officielt lidt før sæsonåbningen, men det er jo allerede fortid. Stedet har nu åbent, og du skal da være så velkommen til at kigge forbi.

Feriefjoget tjek-ind fotografi

Feriefjoget tjek-ind fotografi

Det var lidt som at komme på besøg som en nær ven af huset. Reelt set er der også lidt om det, for jeg har været der før. Og jeg kender ejerne og den hjemvendte kok, der hedder Jacob. At besøge et sommerligt sted for første gang i sæsonen er altid noget særligt – uanset om det er i ens eget hus eller som gæst. Der skal lige luftes ud, varmen skal tilpasses og minderne genopleves i form at alt fra gæstebøger til “det der trin, der altid knirker lidt”.

Jacob

Jacob

Hvis du mod forventning har brug for hjælp...

Hvis du mod forventning har brug for hjælp…

Samsø og Hotel Strandlyst kan noget, som ikke hænger på træerne. At skabe ro. Jeg bor i København, og det er en fornøjelse, men der er også tale om nogle knapt så støjsvage og rolige omgivelser, hvilket må være noget af det første, jeg mærker, når jeg kommer “udenbys”. Du kan gå, cykle eller køre en tur og opleve småt, men godt. Jeg så for eksempel en hest ganske tæt på, men fik også oplevet et loppemarked med kassevis af nøgendamefilm (ikke på Strandlyst dig) og nydt virkelig god mad. Og drikke. Selskabet var ingenlunde tosset heller.

Hesten

Hesten

Og når nu vi er ved maden, så blev den ene ret efter den anden (og frem til den femte – uden at medregne snacks) bragt til bordet den ene aften. Jeg vil undtagelsesvis ikke komme med en større udredning, men blot fremhæve Jacobs fortrinlige evner til at levere en spiseoplevelse, som er hele turen værd. Forvent alt fra brisler med kejserhat til lammekrone med glaskål og tre gange sauce, samt en fræk rødebedeis i selskab med chokoladekage med marcipan-omslag.

En flot aften og en ditto menu

En flot aften og en ditto menu

Stenbider

Stenbider

Rødtunge

Rødtunge

Magnum.

Magnum.

Brisler med grønt

Brisler med grønt

Lammekroner

Lammekroner

Unika oste

Unika oste

Enhånds Barolo

Enhånds Barolo

Som du måske husker fra videoen med Jacob Raunsgaard, så sætter han en ære i at handle lokalt. Og gerne økologisk. Når det kommer til vinene, så var vi både forbi Italien og Frankrig. Velvalgt til retterne og i en grad, hvor jeg ingenlunde ville kunne være med, men det nu heller ikke mit job. Til gengæld er det rart, når helheden fungerer så fint, som den gjorde.

Stemning, stemning og stemning

Stemning, stemning og stemning

På turen viste Danmark og Samsø sig fra sin allerflotteste side: Der var så godt som vindstille den ene dag, men aldeles skyfrit og nærmest lunt på hele turen. At sidde og glo udover en mark med et glas mousserende i den end hånd, og den lun kvindehånd i den anden slår det meste. Det er lige før, du kan høre det hele gøre sig klar til at springe ud.

En for tiden gold, men flot udsigt

En for tiden gold, men flot udsigt

Åh, hvor herligt. 1991 er i øvrigt også en skøn årgang, men det er anden historie

Åh, hvor herligt. 1991 er i øvrigt også en skøn årgang, men det er anden historie

Når vi nærmer os sommeren og mere stabilt vejr, kan du passende springe i pølen. Dernæst kan du sætte dig på terrassen og bestille lidt at svale halsen med. Før spisetid kan du gøre det samme. Og måske også efter.

Terrasseliv - vent du bare til det hele springer ud

Terrasseliv – vent du bare til det hele springer ud

Nærmiljø

Nærmiljø

Morgenerne består af en let og simpel snup-selv buffet med pålæg, hjemmelavet brød, kogte æg og marmelade. Og en herlig kaffe. Te findes også. Og du sætter dig, hvor du lyster. Efter maden kan du passende vandre en tur til stranden. Jeg var i under opholdet og har sørget for, at du i hvert fald ikke kommer til at oplevere koldere havvand, end jeg gjorde.

Spiseomgivelser

Spiseomgivelser

Stilen på hotellet? Nordisk og minimalistisk. Dikkedarfri hygge om du vil – og med et let, luksuriøst islæt over sig. De nyopførte værelser ved “poolen” har egne, lækre badeværelser, og det samme har 10’eren, som er en lille hytte, der ligger helt for sig selv. Du finder desuden sauna, “kogekar” som ret beset er et udespa, der opvarmes med træ (med ild i) og tidligere har man også tilbudt spabehandlinger, hvilket ikke kan afvises stadig finder sted efter aftale.

Nyredt med sprøde lagner

Nyredt med sprøde lagner

Detalje til døren

Detalje til døren

Pak din kuffert på My Pleasures Facebookside

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk