Home Rejser Hotel Vejlefjord – blandt Nordens bedste

Hotel Vejlefjord – blandt Nordens bedste

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Peter Christiansen har været på en mindre rejse i den gode smags – og sags – tjeneste. Han tjekkede ind på Hotel Vejlefjord i godt selskab, med forventninger i maven og en cykel bag på bilen. Den samlede oplevelse har Peter nedfældet i dagens artikel. Dermed skulle der være basis for, at du kunne blive fristet til at tage turen til “fjorden”. Ordene herfra tilhører Hr. Christiansen.

Fra Hotel Vejlefjords spa-afdeling er der direkte udkig til den smukke bøgeskov samt vandet

Fra Hotel Vejlefjords spa-afdeling er der direkte udkig til den smukke bøgeskov samt vandet

På nordsiden af Vejle fjord, midt i noget af Danmarks mest kuperede terræn, ligger Hotel Vejlefjord. Via en stejl nedkørsel gennem tæt bøgeskov kommer man pludselig frem til en lysning, hvor der åbnes op for et fantastisk sceneri. En park med slugter og små broer fører ned mod vandet, og midt i det hele ligger hotellet, som minder om et af de majestætiske belle epoque-palæer, man finder ved Geneve- og Comosøen. 

Indretningen er enkel, rå og elegant

Indretningen er enkel, rå og elegant

I Skandinaviens top-ti
Modsat andre anmeldelser starter denne beretning ikke i restauranten, men i Hotel Vejlefjords spa- og wellness-område. Stedet er nemlig kåret som et af Nordens ti bedste wellness-hoteller, og et hurtigt kig i spa-afdelingen er da også rigeligt til overbevise om, at denne rangering er fuldt fortjent.

Efter at have brugt et par timer på at udfordre skovens mountainbike-spor, tager vi badekåbe og slippers på og bevæger os over mod De Termiske Bade, som er indrettet i en ny, moderne tilbygning. Undervejs passerer vi spa-afdelingen, hvor så forskellige ønsker som chokolade-scrub, sten- og urteboldmassage kan imødekommes, men vi kaster os over badene for at få ømheden ud af benene igen. Indendørs er indretningen er holdt i en enkel stil med rå sten, og udendørs ligger Skovbadet, hvor dampen står op i den kølige luft. Rundt om ligger skoven, og mod syd er der kig til vandet, hvor et par sejlbåde krydser op imod vinden.

Den smukke park går helt ned til vandet

Den smukke park går helt ned til vandet

Gennemført dansk
Tjeneren leder os hen til bordet, og over et glas bobler får vi præsenteret aftenens menu, som er gennemført dansk – både i valget af råvarer, men også i tilberedning.

Første ret kommer ind, og på tallerkenen ligger et stykke skærising på en bund af varmt, groft brød. Under isingen ligger et lille lag rygeost, og retten er pyntet med fennikel. Skærising regnes for en meget fin spisefisk, og den når sjældent ud i fiskebutikkerne, men køkkenet på Vejlefjord kan sit kram, og anretningen er både velsmagende og elegant serveret. Den ledsagende vin, en Riesling fra Alsace, giver fint modspil til anretningens sarte smag.

Kødet er rosastegt, og grøntsagerne har beholdt smag og sprødhed

Kødet er rosastegt, og grøntsagerne har beholdt smag og sprødhed

Rigtig forårsret
Nu er det blevet hovedrettens tur, og det danske tema fortsætter. Vi får serveret en anretning med dansk kalv samt løg og asparges, så der er ikke blot fokus på det danske, men også på årstiden. Kalven er rosastegt, og ud over løg og asparges er der garneret med grøntsager, der lige er dyppet i kogende vand – ikke så meget, at det går ud over sprødheden, men nok til at råvarerne ikke serveres rå. Lige som det skal være. I glasset er der en kraftig og smagfuld sydafrikansk shiraz/cabernet-sauvignon, og samspillet mellem vin og mad fungerer fint.

Skal et køkken lave en flot og indbydende anretning, bør tallerkenen ikke være overfyldt, og det er heller ikke tilfælde her. Retten er enkelt serveret, og de enkelte ingredienser præsenterer sig flot på tallerkenen. Men jo mindre, der er på tallerkenen, jo sværere er det at blive mæt. Og hvordan klarer køkkenet på Vejlefjord så det problem? Jo, efter at retten er sat til livs, kommer tjeneren ind igen og tilbyder en ny anretning. En fin service, hvor man både tager hensyn til den sultne gæst, men samtidig holder fast i æstetikken.

Eftermiddagens cykeltur har givet god appetit

Eftermiddagens cykeltur har givet god appetit

Ideelt trænings- og forkælelsessted
Hotel Vejlefjord er oprindeligt opført som sanatorium. De originale palæagtige bygninger er bevaret, men efter en ombygning for få år siden fremstår hotellet nu som et attraktivt rekreations-mekka. Ud over spa- og wellness-afdelingen tilbydes 93 flot renoverede værelser samt møde- og konferencefaciliteter, der kan huse op til 240 personer.

Placeringen i det kuperede område, der byder på både skov og vand, betyder, at hotellet er udgangspunkt for en række events med fokus på løb, cykling, teambuilding og sejlsport. Rammerne er simpelthen perfekte på Hotel Vejlefjord, og hotellets garage, der er fuld af racercykler og mountainbikes, tyder da også på, at vi ikke er de eneste gæster, der er kommet for at kombinere aktiviteter med nydelse. 

Desserten er elegant anrettet

Desserten er elegant anrettet

Også danske råvarer i desserten
Inden desserten kommer på bordet, går vi ud i den svagt oplyste park for at strække benene. Også her er der udsyn over vandet, og på modsatte side af fjorden blinker lysene i natten. Hovedingrediensen i desserten er danske rabarber, som er peppet op med chokolade og karamel. Desserten har den helt rigtige blanding af sødme og skarphed, og den medfølgende italienske dessertvin passer perfekt til.

Vores evaluering af opholdet – og den tager vi over en cappuccino samt et lille fad med petit four – falder særdeles positivt ud. På Hotel Vejlefjord har vi fået hele pakken af aktiviteter, gastronomi og forkælelse. Vi er fysisk aktive og nyder wellness-faciliteterne samt de smukke omgivelser, og afslutningen i restauranten, hvor det gennemført danske tema er en positiv overraskelse, rammer opholdet ind til topkarakter.

Som ved en af de sydeuropæiske søer

Som ved en af de sydeuropæiske søer

Priseksempel:  Overnatning og morgenbuffet, tre-retters menu samt adgang til De Termiske Bade koster 1.245,- kroner

Besøg Hotel Vejlefjord her

Tjek ind på My Pleasures Facebook univers

 

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk