Home Tech Huawei P8 – en mobil der kan afløse dit kamera?

Huawei P8 – en mobil der kan afløse dit kamera?

by Nicolai Klingenberg

Jeg har fornøjelsen af at være i London. Netop nu endda. Anledning er en lancering af en ny telefon, der går under navnet Huawei P8. Jeg har været Huawei bruger i et halvt års tid, men det har været med modellen Honor 6, som vandt mit hjerte grundet det gode kamera. Noget kunne dog godt tyde på, at den må lade livet, da begejstringen for den netop lancerede P8 er stor.

Netop nu. På et hotelværelse i London. En mobil fotograferer den anden - nyheden er den synlige sag i hånden. Det er lige til at blive vindøjet af

Netop nu. På et hotelværelse i London. En mobil fotograferer den anden – nyheden er den synlige sag i hånden. Det er lige til at blive vindøjet af

Pressemøder kan være en pudseløjerlig affære. Gennem tiden har jeg oplevet ventetider, der var tåkrummende, postulater der var lidt for gode til at være sande, men også en PowerPoint præsentation, der pludselig gik i kage, hvorpå et familiealbum pludselig blev delt for de tilhørende. I dag? Der var der begejstring var start til slut. Og med god grund. Selvom mit hjerte eller hjerne ikke kan gå agurk over en telefon, så var der dog flere ting, der vækkede min interesse.

+20 grader i London. Og kø til præsentationen

+20 grader i London. Og kø til præsentationen

I 1987 blev Huawei en realitet og dengang var det primært antenner og master, man gjorde sig i. Den slags skal jeg ikke kloge mig på, så vi springer bare frem til i dag, hvor firmaets mest – efter eget udsagn – gennemførte telefon blev præsenteret. Hvis du har fulgt lidt med i de skriver, jeg har begået omkring mobiltelefoner, så er det kameraet, der virkelig er afgørende i min dagligdag, og her kommer Huawei P8 ind på en mulig topplacering. Jeg har nemlig ved at installere telefonen, men derfor kan du fint få nogle nyttige informationer.

De tidligere modeller har alle slået sig på unikke foto-features såsom ekstra gode makro-funktioner, sammensmeltning af tre selfies til ét (så du kan have flere folk med), og disse elementer findes stadig, men de helt store nyheder skal blandt andet ses i forbedringer af optiske fotostabilisatorer. Anti-rystefunktionen loves at være dobbelt så effektiv som den i iPhone 6 Plus, hvilket blandt andet kommer til syne, når du zoomer ind på dine fotos, men du får også skarpere fotos i svagt oplyste områder. Vi så nogle eksempler, og forskellen var tydelig – en medrejsende nævnte dog, at han mente, at iPhone skuddene var pænere, hvilket absolut er subjektivt. Jeg hælder mest til en naturlig gengivelse af det, jeg fotograferer – filtre og eventuel lyst til forbedring, kan man altid fifle med i en efterbehandling.

Chefen var på scenen for verdenspressen

Chefen var på scenen for verdenspressen

Indrømmet. Jeg har store forventninger til bruge af kameraet. Jeg har en lille drøm eller illusion om, at vi er ved at nærme os en tid, hvor det lille kompaktkamera snarligt kan blive efterladt hjemme, når turen går ud for at dokumentere diverse oplevelser. I hvert fald hvis det kompakte kamera har nogle år på bagen, som mit har. Skal der skydes “virkelig flot” og gå med livrem og seler, vil jeg dog overveje et “back-up” kamera af større størrelse, men lad nu se, hvordan de første skud kommer til at tage sig ud.

Teknikken er desuden udviklet sådan, at dit foto ikke vil brænde ud – altså blive meget overbelyst – hvis du for eksempel fotograferer mod solen eller andet stærkt lys. Du kan selvfølgelig trykke på din skærm og vælge et andet punkt at fokusere på, som så ændrer på lyssætningen, men Huawei P8 tager fire skud og samler det i ét optimalt billede.

Der "batles"

Der “batles”

Er det bare kameraet, der angiveligt er drønsmart? På ingen måde. I den lange præsentation bliver gjort opmærksomme på skæve features – kan du for eksempel ikke finde din telefon i hjemmet, kan du kalde på den, hvorefter den svarer, så du kan finde den. Uundværligt? Nej. Men smart. Er du fløjet til et andet land? Så kommer du tre gange hurtigere på et nyt telenet. Har du to wifi spots hjemme, så sørger telefonen selv for, at du altid er på det stærkeste – uden at du selv skal skifte.

Al den information altså. Vi snupper lige en video.

Videofunktionerne er i øvrigt også opdateret således, at P8’eren kan fungere som “primær kilde” – hertil kan du forbinde tre andre telefoner (jeg gætter på, det skal være android eller også kræver det en app), men fidusen er, at du kan filme med samtlige kameraer på én gang og fra forskellige vinkler, hvorefter det skulle være såre simpelt at redigere hele molevitten sammen som ønsket. Og fotofunktionen er virkelig medgørlig, hvis du vil være kreativ og fx lave effekter a la lang lukketid, så du trækker bilernes lygter til en “slange” på billedet.

Er du flad-fanatiker, skal du vide, at tykkelsen er 6,18 millimeter – det gør den slankere end både den nyeste sag fra Apple og Samsung. Personligt før så små forskelle ikke al verden for mig. Huawei lover desuden, at du får en telefon, der giver 20 % bedre “performance” end andre smartphones i samme kaliber, og bliver du fra tid til anden udfordret på hørelsen, kan du rumstere med volumen – du kan skrue ekstra højt op, når det kræves, og det medfølgende headset er intelligent og kan reducere op til 90 % af vindstøj.

Pressefotoet - det officielle endda

Pressefotoet – det officielle endda

Huawei P8 – eller skal vi kalde den “Peight” – beskrives som en premium telefon. Det betyder blandt andet, at du ikke får et apparat af plast, men af metal. Kvaliteten er i orden. Skærmen er knivskarp, telefonen reagerer med det samme, og man er ikke bleg for at vise billeder fra urbranchen (stolte traditioner, præcision og luksus du ved), og man har da også samarbejdet med netop urbranchen under tilblivelsen af et andet produkt, jeg ikke skal komme ind på her.

Prisen på apparatet? 3.699 kroner. Og den kommer til landet ultimo maj – du kan dog allerede bestille den i morgen via Telia og Call me, lover Huawei Danmark. Jeg har har som fået fornøjelsen af at teste nyheden, så jeg skal fluks vende tilbage med nogle fotos inden længe. Arj ok – jeg har taget ét. Det får du herunder.

Skudt med nedrullede gardiner og uden efterfølgende redigering

Skudt med nedrullede gardiner og uden efterfølgende redigering

Ring dig gul & blå på My-Pleasures Facebook side

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk