Home Pindemadder Kødbræt og tatar hos Gustavs Bistro og Butik

Kødbræt og tatar hos Gustavs Bistro og Butik

by Nicolai Klingenberg

I sidste uge spadserede jeg mod Østerbro med min kæreste. Vi holdt i hånd, gik langs søerne og skuttede os næsten ikke. Foråret er nemlig kommet til byen, og vi skulle mødes med to rare mennesker for at spise en bid aftensmad hos Gustavs Bistro og Butik.

Se en fin facade

Se en fin facade

Der er højt humør fra begyndelsen. Både hos os, der skal spise, men også hos personalet. Se for eksempel den friske mand herunder – han bed mærke i, at jeg skulle tage et foto, men jeg var ikke kvik nok til at fange hans fagter, som ret beset var en velkomsthilsen, men jeg blev blot begejstret over, at han ikke rynkede på næsen, når nu jeg hev et kamera frem. Tværtimod.

Velkommen!

Velkommen!

Nå. Det begynder godt, og vi sætter os til bordet. Stemningen er både rustik, hyggelig og uformel, og der rumsteres og kokkereres flittigt i det åbne køkken. Her fint fyldt op i øvrigt. Det er altid et godt tegn. Og førnævnte velkomstmand kommer fluks til bordet.

Menu og brød

Menu og brød

Vi beslutter os for at tage to gange charcuteri på bræt. Et kød-board om du vil. Anretningen består af to gange pølse af gris, oliven, let syltede løg og en omgang svinerilette. Det er den sidste, der er den største – og mest postive – overraskelse. Ganske cremet i øvrigt og fri for store chunks. Pølseskiverne glider fint og fremkommeligt ned. Og vi spiser i øvrigt brød til.

Pølser, rilette, løg og andet fint

Pølser, rilette, løg og andet fint

Der skal også lidt i glasset, og her falder valget på en flaske rosé. Den er alle med på. Og ikke bare et glas til hver. Det er sgu skørt. Der i øvrigt en hurtigløber med ved bordet, som ikke nyder alkohol så ofte, men ved middagens afslutning er flasken tom. Vistnok lidt før. Vores ven og serveringsmand betegner vinen som en venskabelig rosé, da det er en ven af huset, som har haft en finger med i spillet under tilblivelsen af vinen. Jeg mindes, at den blandt andet er lavet på grenache, men det er en herre-rosé, hvis man kan sige det sådan. Der er karakter, kraft og syre. Jeg mindes sågar, at den prikkede let på tungen.

Den venskabelige rosé

Den venskabelige rosé

– Alt kan lade sig gøre, lyder det. Det glæder mig, da jeg har lyst til til tatar, og denne sag findes kun som forret, da vi er forbi. Jeg får opgraderet forret til hovedret, og vi afventer spændt. Du får et par stemningsfotos så længe.

Propper

Propper

Departementet for udskæring af charcuterie

Departementet for udskæring af charcuterie

Moment

Moment

Så blev det tid til tatar. Inden jeg sætter gaflen i sagen, får jeg spurgt,om det er kalv eller tatar, hvorpå jeg nærmest kommer i skammekrogen, for tatar skal kun laves på okse. I hvert fald hos Gustavs Bistro og Butik. Nuvel. Det er venlig ment, og den muntre tone er ikke til tage fejl af. Jeg har dog fået tatar af kalv andre steder, men nok om det. Tataren er nemlig lækker. Jeg gætter på, den er HIH (hakket i huset), for der er ikke tale om fars, men nærmere små tern. Cognagen er udeladt, men i stedet har man ringet en nærtbeslægtet fætter ind, som hedder Calvados. Sennep, kapers og rødløg er selvsagt også i retten. Det er en god portion – og det smager virkelig godt. Jeg kunne dog godt have tænkt mig lidt estragon, og fritterne måtte godt have været mindre bløde og mere sprøde, når nu den dertilhørende mayo er så god.

Tatar. Af okse.

Tatar. Af okse.

Fritter

Fritter

Vi samtaler videre. Vi har det godt. Maden var fin, servicen en (positiv og kæk) oplevelse, og jeg får mig et stykke med frisk luft foran etablissementet. Der har været en drøn flot aften, og mine eneste inputs til lette forbedringer er sprødere fritter, lidt estragon og et skift fra “permanent” håndklæde til enten papirservietter eller små klude, som smides i en spand efter håndaftørring.

Der kan handles et og andet til dit køkken, når du er på vej hjem.

Der kan handles et og andet til dit køkken, når du er på vej hjem.

Du finder i øvrigt Gustavs biks på Classensgade 11A på Østerbro.

Få estragon ad libitum lige her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk