Home Rejser En velbevaret hotelhemmelighed: J.K. Place Roma

En velbevaret hotelhemmelighed: J.K. Place Roma

by Nicolai Klingenberg

Pernille Christiansen hedder nu Pernille Le Marc. Hun er nemlig blevet gift (tillykke!) og har tidligere bidraget med herlige skrivelser fra eksklusive hoteller. I dag går turen til støvlelandet. Og det hele er lidt hemmeligt. Take it away Pernille!

Den femstjernede hotelkæde, J.K. Place, er gået hen og blevet en moderigtig favorit blandt kendere. Her føler de sig så godt som hjemme. Udefra gør J.K. Place Roma ikke meget af væsen af sig: her er ingen røde løbere, høje portaler eller butlere, der bukker og byder velkommen. Så da taxaen sætter mig af og kører sin vej, kigger jeg mig en smule undrende omkring. Er jeg mon kommet det rigtige sted hen? Jeg trasker lidt frem og tilbage, stopper op, tager mig til hovedet og tjekker om adressen stemmer. Det gør den, og pludselig finder jeg, hvad jeg leder efter: en lille glasdør i en stenmur.

Indgangen til J.K. Place Roma kan være svær at få øje på. Men bag den diskrete glasdør gemmer sig et luksuriøst interiør.

Indgangen til J.K. Place Roma kan være svær at få øje på. Men bag den diskrete glasdør gemmer sig et luksuriøst interiør.

Det er ikke tilfældigt, at J.K. Place Roma er svær at få øje på, for hotellet er reserveret til de udvalgte få. Kun dem, der kender stedet, finder vej hertil, og de giver under ingen omstændigheder adressen væk til andre. Dette er deres tilflugtssted, og de deler det ikke med nogen, for når de kommer her, er det for at slappe af og ikke for at blive overrendt af Gud og hver mand.

Interiøret er et vellykket miks af moderne linjer og romersk overdådighed.

Interiøret er et vellykket miks af moderne linjer og romersk overdådighed.

Men bag hotellets anonyme facade gemmer sig et luksuriøst interiør udtænkt af den italienske interiørarkitekt Michele Bönan. Indretningen er præget af cozy chikness inspireret af de tykke gulvtæpper, tunge gardiner og bløde loungemøbler i filmen A Single Man. Alt sammen krydret med romersk overdådighed i bedste dolce vita stil i form af skulpturer, smaragdgrønne vægge og marmorbelagte badeværelser. J.K. Place Roma er kort sagt ekstravagant uden at være show off.

Gå på opdagelse i de mange coffee table books, der ligger fremme i hotellets bibliotek.

Gå på opdagelse i de mange coffee table books, der ligger fremme i hotellets bibliotek.

I lobbyen kan gæsterne installere sig foran pejsen med en caffe latte og et stykke tiramisu fra kagebordet. I biblioteket kan de bladre sig igennem en af de mange coffee table books, der ligger frit fremme, og i baren kan de nyde en ingefærcocktail til de glade toner af Frank Sinatra. På J.K. Place Roma er det ganske enkelt ingen sag at få tiden til at gå. – Et hotel er ikke blot et sted, hvor vi sover. Tidligere forlod vi vores hotel tidligt om morgenen, og kom først sent hjem om aftenen, men det er ikke længere tilfældet. I dag skal et hotel også være et sted, hvor vi kan trække os tilbage, når vi vil tage en pause fra det travle byliv, et sted hvor vi kan slappe af og blive hængende hele dagen, hvis det er det, vi har lys til, siger hotelindehaveren Ori Kafri.

Bliv liggende hele dagen i de bløde king size senge.

Bliv liggende hele dagen i de bløde king size senge.

Og det er ikke så svært at blive hængende hele dagen på J.K. Place Roma, for her det som om, tiden er gået i stå og verden uden for har mistet sin betydning. – Der er så meget, vi ikke når i hverdagen, fordi vi farer forvildet rundt fra det ene gøremål til det andet, og undervejs glemmer vi alt om os selv. Det er sjældent, at vi sover længe, summer over morgenmaden, stikker næsen i en god bog eller læner os tilbage og nyder et stykke musik. Alt det vil jeg have, at mine gæster tager sig tid til, siger Ori Kafri. Derfor stopper morgenmadsserveringen aldrig på J.K. Place Roma. Så sover gæsterne over sig, skal de ikke fortvivle, for de kan bestille deres røræg og friskpressede appelsinjuice til langt op af eftermiddagen.

Selv menukortet i hotellets J.K. Café emmer langt væk af hjemlighed. Her serveres velkendte retter som club sandwich, cæsarsalat og spaghetti, men altid med et originalt tvist.

Selv menukortet i hotellets J.K. Café emmer langt væk af hjemlighed. Her serveres velkendte retter som club sandwich, cæsarsalat og spaghetti, men altid med et originalt tvist.

Og luksuriøst tidsfordriv er ikke kun forbeholdt rejsende på gennemfart i Rom. J.K. Place Roma åbnede nemlig i 2014 som tredje hotel i rækken efter J.K. Place Firenze, der slog dørene op i 2003 og J.K. Place Capri, der har eksisteret siden 2007. De tre hoteller har vundet Wallpapers pris for Best Urban Hotels 2014, og snart behøver man ikke rejse helt til Italien for at opleve den prisbelønnede hotelkæde. Ori Kafri pønser nemlig på inden længe at eksportere hotelkonceptet ud over de italienske grænser.

Se mere på www.jkroma.com

Døren til My Pleasure er her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk