Home Ure En VVS’er fik penge retur fra skat i 1979 og besøgte Klarlund

En VVS’er fik penge retur fra skat i 1979 og besøgte Klarlund

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Der er hældt brændstof på tidsmaskinen, og vi er rejst tilbage til december 1979. Her havde en VVS-mand betalt for meget i Skat, hvorpå pengene kom retur til ham. Det faktum gjorde, at han resolut besøgte Vesterbrogade 6D, hvor Klarlund bød på talrige fristelser. Det endte med et Rolex Oyster Perpetual Date, som jeg netop har kigget på…

Dagens sæt

Dagens sæt

Vi begynder med lidt triviel informationer, for lidt over fem måneder før, at manden besøgte Klarlund, var der en anden mand, der blev hyret til en spændende opgave. Han hedder Sepp Piontek, og den 1. juli 1979 tiltrådte han som landstræner for det danske landshold. Hvad Sepp havde eller har om håndledet skal jeg ikke kunne sige, men jeg afsløre, at det var en mandag, VVS-manden besøgte Klarlund. Måske har han tilbragt weekenden hjemme, hvor han har overvejet, om det nu var en klog besltuning at spendere 3.605 kroner på et armbåndsur…

Klokken...

Klokken…

... og kvitteringen

… og kvitteringen

Faktisk var 1979 også året, hvor den kun 19-årig John McEnroe vinder US Open, og i januar udkommer “Heart of Glass” som bandet Blondies tredje single fra albummet Parallel Lines. Hvordan det lyder, og hvordan sangerinden Debbie Harry tog sig ud dengang, kan du genopleve herunder. Vi tager musik…

Efter sådan en omgang lange stænger samt sexy og halv-kælne øjne, springer vi videre til uret. Jeg fik en dialog med sønnen til ejermanden, som desværre måtte oplyse, at hans far, som altså oprindeligt købte uret, ikke længere lever. Til gengæld var der groet gode minder ind i uret, da det har været med på talrige sejlture gennem et årtier, eftersom VVS-manden yndede at sejle i sin fritid. I dag bliver uret fra tid til anden brugt af sønnen, som jeg dog opfordrede til at bruge uret langt mere flittigt.

Jeg måtte lige prøve en del af historien...

Jeg måtte lige prøve en del af historien…

Den 18. marts 2010, er det på tide med et service. Eller i hvert fald at hente Rolex uret fra service. Måske har klokkeværket tabt tid, og hvem det egentlig var, der leverede uret ind til service melder historien intet om. To dage efter går alverdens flytrafik i udu, da en vulkan ved den islandske gletsjer Eyjafjallajökull (prosit!) spyer alskens smulder i luften. Regningen på serviceringen overgår indkøbsprisen af uret og lander på 3.950 kroner.

Og så er der oven i købet også et  vulkanudbrud lige om hjørnet

Og så er der oven i købet også et vulkanudbrud lige om hjørnet

1979 var i øvrigt også uret, hvor James Bond rullede over det brede lærred i filmen Moonraker. Roger Moore gav den som James B, og på hans håndled sad et Seiko digital ur – quartzbølgen havde ikke blot gjort sit indtog hos forretningerne, men også på product placement niveau i filmens verden. Havde VVS’eren valgt at købe et “Moonraker ur”, vil jeg vove den frække påstand, at købet ingenlunde havde haft den samme værdi i dag, hvorimod Rolex købet har mangedoblet sin værdi.

Bond goes Moonraker

Bond goes Moonraker

Dansk musik bød på højt hår i 1979, da Tommy Sebach vinder dansk Melodi Grand Prix med nummeret “Disco Tango”, men det bliver Israel, der vinder med sangen “Hallelujah”, hvilket nemt kunne have været en passende sang, som forældrene til Liam O’Connor, Robert Hansen, Sofie Lassen-Kahlke og den svenske prins Carl Philip har sat på musikanlægget samme år, da alle disse børn kom til verden i ’79.

Tæskede papirer eller punched papers om du vil.. Aldeles frit oversat

Tæskede papirer eller punched papers om du vil.. Aldeles frit oversat

Jeg fristes til at afslutte med sætningen qualis pater, talis filus. Det er latin og betyder “Som far, så søn”, hvilket afrunder dagens historie ganske fint. Sønnen til den oprindelige ejer er gået i samme fodspor som sin far, og arbejder nu som VVS’er og har nu overtaget uret. Den slags historier begejstrerer mig.

Papirsager

Papirsager

Begynd din egen 70’er historie på My Pleasures Facebook side

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk