Home EkviperingGrej & grooming Et par monk straps fra Morris

Et par monk straps fra Morris

by Nicolai Klingenberg
Pin It

I Sverige har man dalarheste, Kalles kaviar og andre nationale klenodier. Men man har også Morris – et tøjfirma, som for længst har vundet indpas i min garderobe. Ikke i aller største stil, men hen ad vejen. Og der er kommet nyt til. Vi begynder med en omgang fodtøj, som dette indlæg skal omhandle.

Der er de...

Der er de…

Sidste år skrev Wall Street Journal, at enhver mand (blandt andet) burde eje et par monk straps. Det er jeg sådan set enig i, og selvom jeg ikke holder avisen eller følger den slags lister slavisk, så er jeg omsider røget med på “monk-vognen”. Jeg har dog ikke betrådt gulve eller fliser endnu, så du får sådan set “bare” et par fotos – og lidt info – om fodtøjet.

Næsten lige

Næsten lige

Morris lover, at tilblivelsesprocessen for deres sko tager intet mindre end otte uger – og at arbejdet involverer mere end 200 “operationer”, før en kunde kan stikke fødderne i et stykke fodtøj med en Morris signatur i bunden. Ret beset gætter jeg på, at man har allieret sig med nogle eksterne partnere, da et sådan stykke arbejde ikke lige er noget, man bare kaster sig over som – med al respekt – tøjproducent.

Spænder og beslag

Spænder og beslag

Jeg har ladet mig fortælle, at det, der blandt andet kendtegner godt fodtøj, er selve konstruktionen. En såkaldt Goodyear-construction skulle være absolut i orden, og dermed var begejstringen stor, da jeg så dette kendetegn på skoene.

Goodyear

Goodyear

 

Og hvad er en Goodyear-construction så? Jo, det skal jeg vise dig. Med Morris egne ord endda.

Så fik vi det på plads

Så fik vi det på plads

Billedligt talt

Billedligt talt

Jeg vil mene, at du skal gå efter en forholds smal-buks, når du skal bære monk straps – dels fordi skoene dermed vil komme til sin fulde ret (og spænderne lige så), og du vil med lethed kunne bære dem til både jeans (eventuelt med et opsmøg) eller et jakkesæt. Som en lille finurlig, men vigtig afrunding bør du altid lade dit bælte have samme farve som dit fodtøj.

Klar til brug

Klar til brug

Morris er kommet til landet via distributørerne Birk & Winther. Dem kan skrive til – og finde – her

Få din strap på her (som man siger…)

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk