Home Living Om at erhverve sig et kukur

Om at erhverve sig et kukur

by Nicolai Klingenberg

Har du været forbi My-Pleasure.dk mere end en gang, så vil du vide, at jeg er begejstret for armbåndsure. Jeg har dog flere gange skelet til et vægur af den slags, der huser en indbygget fugl, og som kigger frem en gang i timen. Da jeg så – lad og bare kalde det – et kitschet et af slagsen, slog jeg til…

Et særdeles yndigt hjørne.

Et særdeles yndigt hjørne.

De gange, jeg er faldet over et ældre mekanisk kukur, har frygten for en eventuel kommende reparation afholdt mig fra at slå til. Ydermere skal et traditionelt kukur oftest trækkes op. Og så har jeg kun fundet sager, som er udført i brunt træ. Dermed var lykken gjort, da jeg fandt et elegant eksemplar, som oven i købet er sort. Og af plast…

En gøg af plast

Simili-gøg

Værket? Det kører på tre store batterier, som er af samme type, som jeg i barndommen mokkede i min lommelygte. Omend der næppe er tale om et COSC-certificeret værk, så har uret hold tiden i de første timer. Men virker det? Og hvordan lyder fuglen? Det kan du opleve i den korte, men herlige strimmel herunder.

For tiden har billedet af min tipoldemor måtte lade pladsen over pejsen hos mine forældre til fordel for den skræppende fugl. Jeg er ganske overbevist om, at den ikke bliver hængende der, da jeg overvejer at lade fugl og ur flyve fra barndommens rede. Hvor den kommer til at hænge, skal jeg nok vende tilbage omkring. Som en servicemeddelelse kan jeg oplyse, at uret er købt hos Tiger til den nette sum af 150 kroner – eksklusiv fuglefoder, som skulle være overflødigt.

Med lange kogler om du vil..

Med lange kogler om du vil..

I øvrigt har jeg fundet frem til, at kukure oprindeligt stammer fra Schwarzwald i Tyskland

Luk din gøg ud på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk