Home Hello sailor Riva Mythos – 122 fod til en højaktuel sæson

Riva Mythos – 122 fod til en højaktuel sæson

by Nicolai Klingenberg

Omend du måske holder fri i dag, så skal du ikke snyde for en luksuriøs oplevelse af den virtuelle slags. Det handler om 122 fod eller godt 38 meter fra Riva, som er leveringsdygtige i herlige fartøjer, der kan bruges til vand.

Vi ligger for anker

Vi ligger for anker

Du får tre dæk med en Riva Mythos – en main deck, et nedre dæk og et soldæk, men derudover kan du vælge forskellige planløsninger, som byder på enten tre, fire eller fem kahytter. Jo flere kahytter jo mindre plads i disse, men det giver sig selv.

Gæstekahyt

Gæstekahyt

Øverst? Udover at nyde solen, kan du passende byde et yndigt selskab på en tur i spa’en. Jeg ville anbefale en sådan invitation efter middagsmaden – og gerne med en flaske liflige bobler ved siden. Måske også lidt musik fra “entertainment” systemet, og yachten skulle helst ligge for anker.

Mythos moment

Mythos moment

Riva Mythos er i øvrigt en coupé yacht (se eventuelt på formen, og du vil forstå), som vejer omkring 150.000 kilo. Det er en stor dame, men hun formår alligevel at skyde 28,5 knob, hvis du pirrer hende helst til grænsen.

Coupé

Coupé

Der burde også være mulighed for at holde et ydmygt kalas ombord. Den er registreret til at kunne have 20 folk ombord, men jeg gætter på, at hun fint kan rumme flere, hvis I for eksempel ligger i en havn et sted sydpå. Her kunne I jo passende fnise af turistrestauranterne, mens I tilberedte jeres eget måltid i det herlige køkken og indtog det efterfølgende ombord. Da der er plads til “crew” ombord kunne en af disse jo eventuelt være en kok.

Så er der pindemadder om fem minutter. Ingen saltstænger dog

Så er der pindemadder om fem minutter. Ingen saltstænger dog

Vi snupper også lige en virtuel gennemgang af sagen.

Når du skal restituere eller det, der er kræver en efterfølgende restitution, så kan passende trække til din master cabin, såfremt du altså er ejer af en Riva Mythos. I kahytten er pladsen alt andet end trang, og du finder flot stor seng med plads til minimum to, et stort tv-apparat, som kan køres op og ned (vi er jo i soveværelset), en arbejdsstation, siddekrog, garderobe og eget badeværelse.

Master cabin

Master cabin

Baderum

Baderum

Mere master

Mere master

 

Køkkenet er i øvrigt også af fin karakter. Flotte elementer, alt i hvidevarer og sågar også plads til at sidde og spise, hvis du selv laver mad og for eksempel har din familie med. Jeg kunne nemt se den kontrastfulde charme i at spise et blødkogt æg og slupre en kop skoldhed sort kaffe i dette køkkenområde.

Tilsæt et blødkogt æg

Tilsæt et blødkogt æg

Mere? Jamen der er meget mere. Når I er ude, kan I springe direkte i baljen fra badebroen, som også rummer en vippe af en art. Der skulle også være vin mulighed for at medbringe noget vandlegetøj såsom en jetski, men det er en anden saga, som ligger i kapitlet for ekstraudstyr. Spekuler dog gerne i, hvorvidt du ønsker at leje din yacht ud, når du ikke selv bruger den. Det skulle dække nogle af de ganske heftige omkostninger, der er forbundet med at eje en sådan yacht.

To par og en Riva Mythos

To par og en Riva Mythos

I det primære opholdsområde kan man både spise, hvis vejret skulle være uterligt (det kan jo ske), omend det mest oplagte vil være at spise ude på dækket. Der er dog også rigelig mulighed for at slænge sig i sofa- og stolemiljøet, mens I lader jer underholde af endnu et tv-apparat.

Ophold og afslapning

Ophold og afslapning

Er du rar lige at smide et par tallerkener på bordet

Er du rar lige at smide et par tallerkener på bordet

Nedfælderbart tv

Nedfælderbart tv

 

I bund og grund er en yacht en særdeles kostelig affære, men jeg kunne virkelig nemt se mig selv på en sådan sag i en lang periode, hvor agendaen bød på fiskeri, skriveri, herlige gæstebesøg og lidsnydelse ad libitum. Det bliver dog ikke lige i dag, det lader sig gøre…

Out and about

Out and about

Styrecentral

Styrecentral

Blæs i matrosfløjten på My Pleasures Facebookside

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk