Home Tech Netværkseksperimentet – om at være evig mobil

Netværkseksperimentet – om at være evig mobil

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Telia har taget fat i mig. Det er jeg glad for. De har nemlig givet mig og nogle andre nogle udfordringer, som kommer forbi My-Pleasure.dk i den nærmeste tid. Det handler om “tests”, udfordringer og tanker. I dag får du et par bevingede ord om mine medievaner på mobiltelefonen…

Hvordan dette foto er blevet til, delt og fundet har så sandelig med et mobilvaner at gøre...

Hvordan dette foto er blevet til, delt og fundet har så sandelig med et mobilvaner at gøre…

Først en tilståelse. My-Pleasure.dk kunne nemt se bedre ud, når du besøger sitet via din mobiltelefon. Det skal jeg nok få luret på ved lejlighed, men når alt kommer til alt, så er det mobile netværk uundværligt for mig. Særligt lige nu. Jeg er nemlig flyttet, og internetforbindelsen er ikke flyttet med. Endnu. Dermed er jeg “på nettet” via min mobiltelefon, som fungerer som modem. Går det kvikt? Det skulle jeg mene. Faktisk hurtigere end mit gamle “faste internet”, men altså – der er vist noget med begrænsninger, når det kommer til mobilt bredbånd.

Skudt med en mobil, tagget med en mobil og jeg og min ven Zeth med hver vores mobil...

Skudt med en mobil, tagget med en mobil og jeg og min ven Zeth med hver vores mobil…

Anders Breinholt blev faktisk stillet en form for lignende “test” – hvordan vil det være at undvære mobiltelefonen i et døgn? Det kom der nedenstående og underholdende klip ud af

Hva’ tror du, der skete, da vi tog Anders Breinholts elskede mobil fra ham? #NetværksEksperimentet

Posted by Telia on 1. juni 2015

Jeg ville være svært amputeret, hvis jeg ikke havde min mobiltelefon. Jeg har ingen fastnettelefon, og jeg bruger min telefon til at opdatere alt fra Instagram og Facebook til at svare og skrive e-mails samt at telefonere, søge på nettet, opdatere Tumblr og sms’e. Og vigtigst af alt er vel nok, at jeg kan gøre det på farten – jeg ikke afhængig af at skulle være hjemme og sidde foran datamaten.

Det har været populært at “melde sig ud” af hele online-ræset. Nogle kvitter Facebook, men jeg har set af nogle af disse kommer retur igen. Jeg har ikke meldt mig ud. Og jeg kommer heller ikke til det. Det er en del af min levevej at være online, så uden mobilen ville jeg være dårligt stillet. Virkelig ringe endda. Jeg har – for år tilbage – erfaret, at en ferie uden muligheden for at kunne tjekke et og andet, kan være mere stressende end godt er. Når jeg har ferie, er jeg mindre “på” – men det er vigtigt at have muligheden. I hvert fald for mig – og måske i særdeleshed fordi, jeg er selvstændig og ikke har andre at trække på. Til gengæld er alt så for egen vinding, om du vil.

Et godt eksempel på det mest irriterende øjeblik uden adgang til data? På et krydstogt i Asien, hvor jeg var på vej ind til Vietnam. Der var gået kludder i en Youtube kode, jeg kunne ikke komme på nettet, og jeg måtte ringe hjem til en, der kunne hjælpe, snuppe koden, logge ind i mit system, smide koden ind, slette den forkerte offentliggørelse på Facebook og poste en ny. Det lykkedes dog. Omend det var omstændigt. Og så kunne det fejres efterfølgende.

Forfriskninger i kahytten når som helst. Champagne - champagne for everyone

Lige til kanten. Og så taler vi ikke mere om ferie med manglende dataforbindelse på mobilen.

Er det rart at være offline? Det synes jeg. Og det synes du nok også. Hvor længe det skal være, vil jeg ikke gøre mig til dommer over, men jeg vil mene, at der ikke går en dag, hvor jeg ikke er online. Og sådan bliver det nok ved med at være. Det er faktisk helt okey-dokey med mig.

Skrivelsen er lavet i samarbejde med Telia. Egne ord og tanker naturligvis.

Besøg My Pleasure på Facebook via din mobil

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk