Home PindemadderBobler Rewine – dansken har fået et nyt medie om vin

Rewine – dansken har fået et nyt medie om vin

by Nicolai Klingenberg

Vi har fået et nyt magasin. Online vel at mærke. Du kan hente det kvit og frit, og er du glad for vin, vil du blive endnu gladere for at læse videre – både her og hos Rewine. Det nye medie er nemlig en publikation, som er dedikeret til vin. Stoffet er skrevet af kendere, som arbejder professionelt, men ukrukket med sagerne. Mød Rasmus, som har været med til at strikke sagerne sammen…
Rasmus – du er blandt initiativtagerne til et nyt medie. Hvad er nu det for noget?
– Rewine er et digital vinmagasin, som vi har lavet for at skabe lidt røre i den lille andedam af vinpublikationer i Danmark. Vi syntes, at de fleste eksisterende (trykte) medier, der udelukkende handler om vin, godt kunne trænge til en ny måde at tænke oplevelsen at læse om vin på.

Det vil vi gøre med rewine. Vores mål er at skabe en sjovere, mere tidssvarende og inkluderende læseoplevelse. En oplevelse, der gerne både skulle kunne være lærerig og samtidigt inspirerende for vores fede hobby; vinen.

Holdet bag

Holdet bag

Og hvad kan man forvente at læse om?
– Hver udgave af rewine har ét overordnet tema. Vores første nummer handler om Barolo i årgang 2010. Vi går i dybden med området, skriver om de vigtigste kommuner, aktører og meningsdannere både i området og på den danske scene, og hver udgivelse er ligeledes efterfulgt af en stor temasmagning med alle de bedste producenter.  

Hvordan kom I på idéen?
– Mine kollegaer og gode sommelier-venner Simon Olesen, Arvid Rosengren, Christian Jacobsen og jeg blev på en tur til Bourgogne enige om, at vi ville prøve at skubbe lidt til måden at læse vin på i Danmark. Vi ville gøre lidt mere, end blot at starte en blog, vi ville simpelthen prøve at skabe et decideret magasin. Vi vidste, at det kan være svært at få et trykt magasin til at løbe rundt, men den digitale platform er relativt billig og en nem måde at nå ud til alle på.

Det skriver de om...

Det skriver de om…

Og hvad gjorde I så derfra?
– Vi gik simpelthen i gang med at skrible og skrable, finde billedmateriale og finde nogle gode samarbejdspartnere. Derfra er det jo relativt nemt at komme i gang, og det er fantastisk sjovt og enormt lærerigt. 

Og hvordan/hvornår opstod din interesse for vin?
– Jeg blev medlem af Danmarks Sommelier forening i 2007. Jeg var i tjenerlære på restaurant Le Sommelier, så der var alle muligheder for at blive enormt dygtig enormt hurtigt. Dagligt smagte vi på verdens bedste vine. I dag er jeg chef på den nyligt åbnede Schønnemann Vinstue, der ligger i forbindelse med frokostrestauranten Schønnemann. Ligesom med magasinet finder jeg det sjovt at skubbe lidt til de gængse tankegange omkring det at drikke og lære om vin.

En smagning på Schønnemann

En smagning på Schønnemann

På Schønnemann Vinstue har vi skabt et lille ’klubhus’ for vinelskere på alle niveauer, der hygger sig med vine fra det store vinkort med fair priser i lidt andre omgivelser, end man måske er vant til. Det trækker det snobbede ud af vindrikningen på en fantastisk måde, så alle har en fantastisk tid med vinen og gode venner.

Første nummer er ude – hvad handler det om?
– Vi er taget til Barolo. Dette stolte område i Piemonte i Norditalien hvor alle elskere af vin og mad simpelthen bare SKAL tage til. Vinen, maden og menneskene er fantastiske, og få steder er livet så godt som her. I magasinet kan du læse om redaktionens rejsetips til området, der er lærdom at hente med beskrivelser af hver af de vigtigste kommuner, redaktionens syn på, hvor regionen bevæger sig hen og meget mere. I magasinet er der ligeledes en stor test af over 40 vine fra Barolo i årgang 2010. 

"Dump" fra første udgave, som han hentes kvit og frit

“Dump” fra første udgave, som han hentes kvit og frit

Så uanset om man er vinnørd, der vil gå i dybden med teknikaliteterne, eller om man mere er på udkig efter de bedste vine, er der masser underholdning i vente med rewine. 

Og hvad kan vi forvente at se fremadrettet?
– Vi bliver ved med at gå i dybden med et nyt områdefokus hver gang. Det digitale medie giver stor fleksibilitet. Vi vil tage vinområder og emner ud, som vi mener er interessante, eller som står på en skillevej på den ene eller anden måde. Vintyper der er enten over- eller undereksponeret vil få vores opmærksomhed.   

Smugkig på hjemmesiden

Smugkig på hjemmesiden

Vi får ligeledes en fed hjemmeside op at køre, og den vil ofte blive opdateret med historier fra vores daglige gang i vinens verden.

Jeres medie er gratis – hvad er forrretningsmodellen?
– Magasinet er annoncebaseret, men samtidigt er det vigtigt for os, at vi kan bevæge os frit. Aktører må aldrig kunne have indflydelse på indholdet eller mindre gode anmeldelser. Som sagt er den digitale platform fleksibel og økonomisk overskuelig, så der skal ikke så meget til at få det til at løbe rundt.

Hvad mener du i øvrigt, at enhver M/K bør vide om vin?
– Det er vigtigt at forstå, at det, der er vigtigt for enhver vinelsker, er det vigtigste for vedkommende. Altså; nogle sætter pris på at vide ALT om pH-værdier og jordbundsforhold, nogle sætter pris på at kunne fortælle historier fra deres sidste rejse til et givent område, og igen er der nogen, som faktisk bare har det bedst med at nyde vin, uden at det bliver for besværligt. 

Det er en vigtig ting ved det at nyde vin, og en ting der i min optik desværre er lidt misforstået. Vinens verden er så dyb og kompleks, at den helst ikke skal sættes i bås.

Smag løs - det er vejen frem

Smag løs – det er vejen frem

Og den største misforståelse blandt danskerne, når det kommer til vin?
– Det er desværre dette med, at vin skal være ophøjet til et eller andet stadie. Det fede ved vin er netop, at alle kan være med. Men vinbranchen i alle led er desværre indimellem med til selv at snobbe det at drikke vin lidt for meget op. 

ALLE, uanset vidensniveau, kan nyde vin. Hver på sit niveau – og i det omfang man har lyst til. At nyde vin er ikke sæsonbestemt og alle, næsten uanset pengepung, kan være med i legen. 

Og hvor kan vi læse mere?
– På www.rewine.dk – hjemmesiden er ved at få lagt de sidste hænder på, men om lidt vil opstå en stor, flot portal for vinelskere. Ellers søger man blot på Rewine i Google Play eller hos iTunes.

Tre hurtige til Rasmus:

Hvor og med hvem har du sidst drukket en mindeværdig flaske?
– For nyligt havde vi en reunion for en rejsegruppe, der havde været i Bourgogne. Det er altid fantastisk at samles gode vinvenner! Jeg har en del forskellige vennegrupper, hvor vinene hver gang har forskellige temaer.

Må vi se et ikke vin-relateret foto fra dit kamera og høre lidt om det?
– Hermed er billede der slet ikke handler om vin. Det blev taget på Samsø i 2014, da vi holdt en uges pop-op restaurant på sommerhotellet Vadstrup1771. En fantastisk uge vi havde med masser god mad og fed kontakt med de lokale bønder!

Fra kameraet...

Fra kameraet…

Hvad ville du helst – drikke Mokaï resten af livet eller have rødvinslæber resten af livet?
– Rødvinslæber helt klart!

Følg My Pleasure på Facebook – med eller uden promille

You may also like

2 comments

Brian Haagh 30. juni 2015 - 22:52

Rewine.dk er vist ikke helt oppe og køre.

Reply
nicolaiklingenberg 1. juli 2015 - 00:06

Nej, men første udgave er klar til gratis download i iTunes eller Google Play. Søg på Rewine.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk