Home PindemadderBobler Ruinart er rykket ind på Kokkedal Slot

Ruinart er rykket ind på Kokkedal Slot

by Nicolai Klingenberg

Vi skal nordpå til Kokkedal, hvor der ligger et slot. Stedet kan spores tilbage til 1746, mens vi skal tilbage til 1729 for at finde oprindelsen til Ruinart, som ret beset er verdens første etablerede champagnemærke. Har de to løjer noget til fælles? Det kan du tro. Og du får forklaringen i en levende video.

-- Photo: Rasmus Flindt Pedersen, (+45) 41604460, rasmus@flindtpedersen.com, www.flindtpedersen.com --

Vi venter på information om det nye tiltag… Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Vi snupper lige en gang historisk fakta om Kokkedal Slot. Laver en kvik søgning, vil man erfare, at slotte oprindeligt hørte til under Hirschholm Slot, og i 1746 blev Kokkedal Slot en selvstændig enhed, da en troværdig ven fra Christian den 4.’s gehejmerråd fik overdraget slottet i 1746. Denne heldige mand hed Christian August von Berckentin.

Jeg fik næsten det hele med

Jeg fik næsten det hele med

Der var tale om en fæstegård, som sidenhen blev til landsted og sommerbolig under det herlige navn Landhaus Cockdahl. På daværende tid var der tale om en bygning på én etage. Sidenhen er der sket et og andet, men man er for alvor kommet på plads, da Mikael Goldschmidt erhvervede sig den fine matrikel. Skal du have et par fotos fra “fællesarealerne”? Alle tiders. Jeg beklager, jeg ikke fik den store “stue” med – det var i det rum, vi endte. Og der var vældig flot.

Ankomst-gang. For enden finder du receptionen. Og de er drønvenlige.

Ankomst-gang. For enden finder du receptionen. Og de er drønvenlige.

Kokkedal Slot Ruinart champagnebar-2

Hotelbaren - inden døre

Hotelbaren – inden døre

Det var arkitekten Johan Gottfried Rosenberg, der stod bag Kokkedal Slot – og stilen er hollandsk renæssance. Hr. Gottfried Rosenberg fik brug for ekstra papir, for han fik også til opgave at tegne ejerens københavnermatrikel. En fin og rummelig ejendom, der blev opført under navnet det Berckentinske Palæ, men som i folkemunde måske bedre er kendt under det nuværende navn Odd Fellow Palæet. I 1864 dør Mallebrok i krigen og Kokkedal overtages af Jens Frederik Horsens Block, som på daværende tid er medstifter af Østasiatisk Kompagni. Han havde brug for mere plads og tænkte nyt-nyt-nyt, hvorfor hovedbygningen blev både udvidet og ombygget endnu en gang. Der kom en ejer mere i spil, men dernæst skal vi ferm til 2011, hvor stedet åbnede som hotel – og sidenhen som seriøst hotel og under navnet Kokkedal Slot Copenhagen i 2013.

Kokkedal Slot anno 1895. Foto: Wikipedia / Forlagsbureauet i Kjøbenhavn

Kokkedal Slot anno 1895. Foto: Wikipedia / Forlagsbureauet i Kjøbenhavn

Nu har slottet forhåbentlig fået ro efter en omfattende renovering, og det siges, at slottet har genfundet sin aristokratiske sjæl. Dog i en nutidig fortolkning.

Nå, men det handler ikke kun om udvikling, for som overskriften indikerer, skal der også noget i glasset, og når nu vi er på et slot, så vil det da absolut være passende med Champagne. Sidsel fra Ruinart gøre os klogere på herunder.

Altså: En pop-up bar fra Ruinart på Kokkedal Slot Copenhagen fra NU og frem til den 31. august. Baren er at finde på slotsterrasen, og du kan klinke i glasset eller hilse nikkende på de andre i baren fra klokken 12. Hele fidusen går dog på, at der også er dekadente “snacks” at komme efter – forvent K&K (kaviar & kanapéer) samt årstidsrelaterede kreationer fra køkkenet.

Efter sådan en præsentation, skal vi have en herlig Hellerup-snegl.

Efter sådan en præsentation, skal vi have en herlig Hellerup-snegl.

Michael Telling - administrerende direktør på "slottet"

Michael Telling – administrerende direktør på “slottet”

Menuen som snack-servering, og som serveres på terrassen

Menuen som snack-servering, og som serveres på terrassen

 

Men festen stopper ikke her, for Slotskælderen, som er slottes restaurant, har begået en champagnemenu, som matcher champagnerne fra Ruinart. Faktisk er menu udviklet og tilpasset til de glas og flasker, du kan købe dig. Jeg og en flok andre heldige kartofler fik lejlighed til at smage hele paletten, og det gik ikke stille for sig.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Her ser det så ud som, jeg er gået i stå, men jeg lytter blot. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

En ret præsenteres. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

En ret præsenteres. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Menuen? Den får du herunder.
Forret

Saltet kammusling med saltet yoghurt, croutons, syltet blomkål & simonekål og skovsyre Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Saltet kammusling med saltet yoghurt, croutons, syltet blomkål & simonekål og skovsyre
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

I glasset: Ruinart Blanc de Blancs

Mellemret

Oksetatar med bær, kartoffelchips og sennepsmayonnaise Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Oksetatar med bær, kartoffelchips og sennepsmayonnaise
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

I glasset: Ruinart Rosé

Rosé

Rosé

Hovedret

Farseret kylling med stegt hummer, grønne asparges, røget ost og sauce med brunet smør Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Farseret kylling med stegt hummer, grønne asparges, røget ost og sauce med brunet smør
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

I glasset: Dom Ruinart 2004

Dessert

Marinerede bær med mælkeis, skovsyre og saltet karamel Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Marinerede bær med mælkeis, skovsyre og saltet karamel
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

I glasset: Cloudy Bay Late Harvest, som dog ikke er en champagne

Jeg boede på et aldeles fint værelse i den gamle forpagterbolig, og der var noget “colonial style” over stedet. Omend jeg ikke var længe på rummet, da agendaen var lang og blev endnu længere grundet godt selskab, var der kun et minus. Værelset rummede for få stikkontakter. Således var der ikke plads til at have alt kørende – alt som i mobiloplader, computer og ventilationsvifte. Til gengæld var glæden stor, da jeg tøffede i seng i takt med parkens fugle kvidrede godmorgen, og mærkede gulvvarme på baderummet.

Mit værelse findes herinde - og du kan faktisk gå hertil under jorden.

Mit værelse findes herinde – og du kan faktisk gå hertil under jorden.

En herlig arbejdsstation - mere el, tak.

En herlig arbejdsstation – mere el, tak.

Baderum. Sirligt indrettet med både klude og velduftende lotions

Baderum. Sirligt indrettet med både klude og velduftende lotions

Min seng. For en nat.

Min seng. For en nat. Og med udkig til parken via taburet som anes nederst i venstre hjørne.

Et ophold er ved at være forbi. Du får dog et par afsluttende stemningsfotos, som kendetegner en god aften, en ditto morgen samt et bud på, hvad du også kan hitte på at lave, hvis du rammer matriklen. Det synes jeg faktisk, du skal unde dig selv.

Her husker jeg ikke helt, hvad der skete i baggrunden.

Her husker jeg ikke helt, hvad der skete i baggrunden.

Iskoldt

Iskoldt

Jo tak i lige måde.

Jo tak i lige måde.

Gæst på slottet? Så spring på den tohjulede og opdag "nærmiljøet"

Gæst på slottet? Så spring på den tohjulede og opdag “nærmiljøet”

Bliv gods- og slotsejer på My Pleasures Facebook side

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.