Home Depeche Nickie-Therese Flyger – en autodidakt fotograf

Nickie-Therese Flyger – en autodidakt fotograf

by Nicolai Klingenberg

Depechen er havnet hos Nickie-Therese Flyger. Hun er vokset op med Polaroid foto og har dermed skudt talrige “her-og-nu-øjeblikke”. Interessen blev til en levevej – og endda autodidakt. Vi skal blive klogere på Nickie og hendes syn på sit virke. Og se en enkelt kvinde eller to. Vi begynder på en hest.

Og så er vi i gang

Og så er vi i gang

Nickie – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Jeg skyder Spring-summer 16 lookbooks. Og ser frem til at tilbyde mine kunder mere Creative Director arbejde, i samarbejde med min partner in crime – min dygtige stylist, Liv.

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som ikke har set dine fotos?
– Simple, rene, minimalistiske, meget nordiske – og med en kant af provokation (når jeg får lov).

Maria

Maria

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Jeg er Polariod barn. Min far arbejdede for Polariod, og hele min barndom var derfor fyldt med instant pictures. Jeg har derfor haft et kamera i hånden, siden jeg var barn. Det var ikke så meget et brændende ønske at blive fotograf, som det mere var en naturlig ting. Det jeg elskede, og det jeg kunne.

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Der er mange. At fotografere en nøgen fotomodel på en hest på sydvestpynten er altid en lidt underlig onsdag.

Camilla med nedfalden beklædningsdel

Camilla med nedfalden beklædningsdel

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Først og fremmest vil jeg gerne kreere, skabe og iscenesætte. Jeg er kreativ helt ind i sjælen. Jeg tænker ikke så meget på, hvad folk gerne vil se, som – hvad der på det givne tidspunkt – inspirerer mig. Jeg startede med kunst, fordi det var den kreative frihed der drev mig. I dag laver jeg mode, fordi skønheden har en kant, som inspirerer mig. En blanding af kunst og mode, som jeg tror afspejler sig i mit arbejde.

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– Når de ikke ved, at de er smukkest. Det siger min kæreste, og jeg tror at han har ret.

Hvad er den største fordel ved at være kvinde og fotografere kvinder?
– Tillid. Og jeg tror, vi har en fordel i at instruere en kvinde, fordi vi kender kvindens former, og måden vi bevæger os på. Vi ved, hvornår og hvordan man giver en kvinde selvtillid på et shoot. Det handler altid om kemien i mellem model og fotograf, og den kan være ekstra stærk, når to kvinder viser tillid til hinanden. Det kan skabe powerful images.

Femme Fatal

Femme Fatal

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Ha ha.. Nja.. Lidt måske.

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Når man fanger et øjeblik. En hvilken som helst situation, en bevægelse, en stemning eller et bestemt blik, som fortæller en historie. Det er historien, som gør, at man har lyst til at kigge på et foto i mere end fem sekunder.

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Der er mange smukke kvinder, jeg ville elske at fotografere. Men det er jo ikke sjovt at remse op, så hvad med Ellen Von Unwerth? Den ultimative kvindefotograf og en af de fotografer, jeg beundrer mest. Den ultimative udfordring: At fotografere mesteren selv.

Amalie B

Amalie B

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– At lære håndværket til bunds. Tryk på alle knapperne, og vær ikke bange for teknikken. Den kommer, hvis passionen er der. Jeg er selvlært og har aldrig læst mig til at fotografere. Til gengæld har jeg trykket på alle knapper, indtil det fungerede.

Hvor kan man se mere til dine fotos?
– På www.nickiethereseflyger.com eller på Instagram: nickie_therese – eller hvor de end bliver publiceret.

Camilla

Camilla

Tre hurtige til Nickie:

Hvad byder din sommer på?
– Lune sommeraftener, jazz, lyden af cikader, lemonade og Key Lime Pie.

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?  
– Ja. Jeg snappede et foto af en mand, jeg mødte på en gade i NYC. Handmedown tøj og grandpa pants. Her med slips i vinden på Broadway. Det her er Robert, og han var ret sej.

Robert

Robert

Hvor og med hvem har du sidste spist et mindeværdigt måltid?
– Jeg delte en Boston creme donut på en varm maj dag i Central Park i New York med min kæreste.. Donuts er til alle tider mindeværdige. Jeg spiste også Burhan G’s hjemmesmurte lakse sandwich i et baglokale i Odense på tourné med Outlandish. Den havde ligget i hans lomme hele vejen fra København.. Men den var go!

Knips løs på My Pleasures Facebook univers

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.