Home Audi På køretur med Tom K i den nye Audi R8 V10 Plus

På køretur med Tom K i den nye Audi R8 V10 Plus

by Nicolai Klingenberg

Jeg har truffet Tom Kristensen et par gange, og han er intet mindre end et sympatisk menneske. Jeg har sågar kørt golfbil med ham, men det er en anden historie. I dag skal vi nemlig til Portugal, hvor Tom K blev mokket ind bag rattet i den nye Audi R8 V10 Plus. Hold på hat, briller og Rolex Daytona ur (af rødguld)…

Her har vi dagens duo....

Her har vi dagens duo….

Et par kvikke facts? Det kan du tro. Der er faktisk lavet to modeller, hvor den kvikkeste rammer 100 kilometer i timen på 3,2 sekunder. Det skulle efter min mening være ganske kvikt. Anledningen til denne præstation skal findes i en V10 motor med 610 hestekræfter. Den nye Audi R8 V10 Plus er i øvrigt den hurtigste, serieproducere Audi til dato.

Jeg tør vædde på, at bilen står og tikker...

Jeg tør vædde på, at bilen står og tikker…

Videoen? Den får du her

Som knægt husker jeg ofte at have adspurgt ejere af sportsbiler om en vigtig – hvis ikke den vigtigste – ting: Hvor hurtigt kan den køre? Svaret i dette tilfælde er 330 kilometer i timen. Med den hastighed skal man som testkører sørge for, at uret er spændt ordentligt fast om håndledet, hvilket også gør sig gældende for Tom Kristensen. Har Tom K i øvrigt vundet Le Mans? Det kan du tro. Hvor mange gange? Ni gange. Godt kørt, Tom.

Dagens mand

Dagens mand

I firserne måtte en sportsvogn gerne have klaplygter, hvis det stod til mig. Men nu skriver vi medio tierne, hvorfor det ikke længere er velanset at blinke med klapperne, når en flot kvinde går foran bilen i fodgængerovergangen. I stedet kan føreren spotte ting før andre på grund af de nye laserlygter, som Audi R8 V10 Plus er udstyret med. Tom K understreger i øvrigt også, at gearskiftet er lynhurtigt – det skyldes et særligt “shift by wire gear” system.

Det går lynhurtigt

Det går lynhurtigt

Multifunktionelt rat

Multifunktionelt rat

Jeg erfarede også, at Audien er håndlavet grundet en forholdsvis lille produktion, som finder sted i sektionen for sportslige køretøjer. 50% af bilen er desuden 100 % identisk med den ”rigtige” racer fra Le Mans.

 

Tom K vinder Le Mans for 10. gang, hvis du følger med på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk