Home Medier med mere S Magazine – et årti med hud, kunst og mode

S Magazine – et årti med hud, kunst og mode

by Nicolai Klingenberg

Jeg har indtil flere gange bladret i S Magazine. Her har jeg set talrige afklædte kroppe og endnu flere kunstneriske fotografier, som jeg blev særdeles begejstret for. Nu er den 16. udgave af magasinet på gaden, og magasinet har levet i et årti. Det skal fejres med et interview med Jens Stoltze, som gør os klogere på magasinets levetid. Samtlige fotos er fra det nye nummer…

Så er det læsetid

Så er det læsetid

Jens – du har en rolle i tilblivelsen af S Magazine, men hvilken?
– Jeg startede det i 2005, men idéen kom i 2004, hvor jeg sammen med stylist, jeg arbejde tæt med, gik igang med de indledende øvelser. Via mine kontakter fik jeg indhentet de praktiske informationer på omkostningerne, som er forbundet med at etablere et magasin. Derefter kunne vi gå i gang med at indsamle og skabe historierne til bladet, hvor både jeg selv og andre kunne finde kunstnerisk frihed.

Blaise Cepis

Blaise Cepis

S Magazine nummer 16 er på gaden nu, men hvordan vil du beskrive magasinet rent koncepttuelt?
– Det er uafhængigt og sat op som en platform for kunsternerisk frihed til de udøvende fotografer, stylister mm. Vi har et tema for hvert nummer, som ligger under den overordnede sexuelle/kunsteriske/menneskelige form/koncept, som er permanent.

Felix Glasmeyer

Felix Glasmeyer

Og hvordan har magasinet udviklet sig gennem tiden?
– I starten tog vi gerne i mod diverse tilsendte arbejder (submissions), men vi har efterhånden kun serier med, som vi som redaktion har sat i gang. Vi har også 70-100 sider artikel stof med nu. Før havde vi næsten udelukkende billeder.

Synchrodogs

Synchrodogs

Ti år – 16 numre. Hvad er sammenhængen? Eller anledningen til den manglende?
– Det kan siges meget kort: Økonomi. 2009 ramte også os eller rettere vores annoncører, og det koster penge at trykke et blad.

Synchrodogs

Synchrodogs

Efter min mening er S Magazine et godt bevis på, at trykte medier stadig kan. Men hvordan går det, hvis man spørger bogholderen?
– Her sætter du lighedstegn mellem økonomi og kvalitet eller succes. Det har aldrig skulle være andet end et sted, som var en legeplads og ikke et job. Det har altid været drevet af trangen til at udtrykke sig i den kunstform, som fotografi er. Noget som vi kunne bruge vores fritid på. Desværre er samfundet, som du og jeg er vokset op i, udelukkende baseret på det falsum, at alt i livet skal handle om penge. Jeg nærer personligt ikke nogen illusion om at blive den rigeste på kirkegården.

Kava Gorna

Kava Gorna

Foto: Jason Nocito

Foto: Jason Nocito

Hvad har været den vigtigste lektie til dato, når det kommer til magasinproduktion?
– Der er ikke noget jeg fortryder. Jeg kan blot glæde mig over, at jeg har fået en masse nye venner, oplevelser og en helt ny uddanelse inden for medier mm.

Af Antje Peters

Af Antje Peters

Og hvad har den mest tossede oplevelse for dit vedkommende været i S Mag tiden?
– Hvert nummer har en eller flere tossede historier, som jeg burde skrive en bog om en dag. Tosset var det, da en event-fyr i Sao Paulo hjalp med at caste mandlige modeller til et shoot. Han havde sit eget personlige arkiv med flere hundrede mænd, som han personligt havde været kæreste med og fotograferet nøgne. Det var utroligt morsomt for min kvindelige stylist og make-up artist at være med til at vælge modeller.

Foto: Jason Nocito

Foto: Jason Nocito

Foto: Christian Friis

Foto: Christian Friis

Hvem køber magasinet? Og hvem læser det?
– Efter hvad jeg kan se, så er det både kvinder og mænd samt unge piger og drenge, der synes, S Magazine kan noget. Derudover er det branchefolk som stylister og fotografer. For hvert solgt eksemplar er der mere end fem, der læser det. Det er også blevet et samlerobjekt. De tidligere numre kan købes via KD-press her eller i Paris.

Stoltze og Stefanie

Stoltze og Stefanie

Hvad kan vi forvente at se fremadrettet fra – og på – jeres side(r)?
– Mode er en stor del af det, vi laver, så der kommer nok lidt mere tøj med. Vi vil holde bladet interessant og stadig lede efter de nye talenter. På det sidste har vi haft personligheder som Jørgen Leth og nu Gus Van Sant til at skyde personlige arbejder til vores tillæg. Det kommer der mere af. Mulighed for at udkomme oftere er også tilstede.

Stoltze og Stefanie

Stoltze og Stefanie

Tre hurtige til Jens:

Hvad har din sommer budt på?
– Jeg har været i Danmark til en lidt våd sommer. Nu er vi rykket lidt til Berlin, inden inden det går tilbage til New York.

Må vi se et foto fra din telefon og høre lidt om dette?
– Det er fra et shoot i Port-Au-Prince på Haiti. Det er en sjov scene synes jeg. Designeren (AJL) er ved at rette på modellen mens vi er omringet af de lokale som var meget nysgerige.

Fra telefonen

Fra telefonen

Hvor og med hvem har du sidst været standervissen?
– Ha ha! Det kan jeg ikke huske! Jeg har fakstisk opgivet at drikke men kan anbefalde meditation, det er bedre og billigere.

My Pleasure er 100 % online her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk