Home Tech Så er det på tide at få læst og lyttet noget mere

Så er det på tide at få læst og lyttet noget mere

by Nicolai Klingenberg
Pin It

For noget tid siden, tog Telia fat i mig. Du husker du måske. Anledningen til deres kontakt er selvsagt at skabe støj omkring nogle af de services, der følger med at være kunde hos dem. Og i dag skal det handle om Storytel. Det er nemlig sådan, at du kan få et abonnement med til dette herlige bogunivers…

Læse-lytte krog. Bliv væsentlig klogere på online lyd og læsning i dag.

Læse-lytte krog. Bliv væsentlig klogere på online lyd og læsning i dag.

Lad mig komme direkte til makronerne. Jeg elsker at skrive. Og jeg holder af at læse. Jeg får dog på ingen måde læst “nok” – det der med at købe en bog sker for sjældent, og biblioteket har ikke set mig i årevis. Det sker dog, at jeg bliver begavet med bøger – eller låner bøger – af venner eller familie. Men med Storytel er der ingen undskyldning for ikke at gå på opdagelse i litteraturen – enten ved at lytte. Eller læse.

Jeg har lyttet en smule – og lagt endnu mere på “boghylden” på min konto. Du kan nemlig lytte live eller downloade det, der måtte friste dig. Og i dag har jeg fundet et par forskellige eksempler på noget, jeg vil kaste mig over i den kommende tid. Første bud er “straight out of reservatet”, og bogen hedder Hambros Allé 7-9-13, hvor man følger tre par og deres liv på Kongeriets vel nok dyreste adresse. Eller en af dem. Det er fiktion det hele – og det begyndte på en blog. Nu er sagen samlet som e-bog, og den ligger til direkte læsning og download på Storytel. Bum. Dermed får du en bog til din telefon eller tablet, som du frit kan bladre i. Den findes ikke som lydbog, men det kan jo være en fin start for dig, der også lige skal vænne dig til, at en bog nødvendigvis ikke er fysisk…

Den dyre allé

Den dyre allé

Emne nummer to? Det handler om at kvitte tobakken. Du – og jeg – skal ganske vist være motiveret for dette, men det ville være tosset ikke at give sagen en chance. Jeg har lyttet til de første par minutter, og du kan forvente en afslappende stemme med let hypnotiserende effekt tilsat let baggrundsmusik, som så absolut skulle kunne få dig ned i gear. I øvrigt findes der talrige selvhjælps- og udviklingsbøger på de elektroniske hylder.

Lyt. Og stop.

Lyt. Og stop.

Sidste bud i denne omgang er “noget med Jørgen Leth”. Og det skal være som lydbog. Hvorfor? Fordi det er manden selv, der læser op, og han har altså en stemme, der kan et og andet. Derudover ser jeg det som et plus, at forfatteren selv læser op – dels på grund af stemmen, men også på grund at det flow der er i en tekst. Ingen serverer dette så fint som skriveren selv.

Det er ikke svært med Leth...

Det er ikke svært med Leth…

Havde jeg haft lange transportider på daglig basis ville det være oplagt at smide et par høretelefoner i mobilen og lytte løs eller streame over bilens radio, men i mit tilfælde vil jeg forsøge mig med lydoplevelserne som baggrundsunderholdning, mens jeg jobber, inden sengetid i sengen eller på næste ferie. Om servicen vil afløse den “rigtige” læsning, vil jeg ikke ytre mig om endnu, men det er svært tiltalende, at Storytel kan friste med sager og anbefalingerne, som ikke kræver du skal forbi en boghandel, en webshop eller et bibliotek.

Skrivelsen er lavet i samarbejde med Telia. Egne ord og tanker naturligvis.

Læs løs på My Pleasures Facebook side

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk