Home Ure Time Matter – en ny beboer i Bellavista

Time Matter – en ny beboer i Bellavista

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Hvis du bor i området omkring Klampenborg, kender du sikkert Bellavista. Det en række boliger, som Arne Jacobsen har tegnet, og bygningerne blev opført på en grund, hvor der tidligere lå et landsted. I bygningen finder man dog også Time Matter, som er en ny butik, hvor der er plads til vintageure, god kaffe og servicering af ure. Jeg har talt med en af ejerne…

Facaden i det legendariske byggeri

Facaden i det legendariske byggeri

Søren – først og fremmest: Hvornår og hvordan opstod din passion for ure?
– Min passion for ure opstod på Cypern som 2-årig, hvor min far var udsendt som FN soldat. Hans bedste ven havde et Omega Speedmaster Mark II på hånden. Under kortspil en aften fik jeg pillet så meget ved uret, at han endte med at love, at jeg ville få det når jeg blev konfirmeret. Det var den spæde start, og da uret så kom med post fra Schweiz på konfirmationsdagen, ja så blev tråden taget op igen.

Nydeligt interiør

Nydeligt interiør

Forud for det havde jeg som 8-9 årig sparet op til et Fortis Flipper ur fra Magasin – et ur, der minder lidt om det ur, Fortis for nyligt lancerede: Fortis Colours.

Du er uddannet urmager, men det blev du ganske sent. Hvorfor blev du urmager?
– Urmager uddannelsen blev en realitet, da jeg i forbindelse med køb og salg af ure på hobbyplan, stødte på Anders Sjølund Pedersen. Efter lidt køb og salg syntes jeg, at det var meget tydeligt, at der lå en kæmpe fordel i selv at være uddannet, så jeg selv at kunne fejlfinde og reparere. Jeg spurgte Anders, om han mente, at jeg burde turde binde an med den uddannelse. Det mente han godt”¦.

Senere hen var jeg så heldig, at han begyndte som lærer på den danske urmagerskole, så det blev til en videreudbygning af bekendtskabet med Anders og til mange gode ur-oplevelser med ham.

Henved aften

Henved aften

Og hvad lavede du inden da?
– Inden urmageruddannelsen har jeg været vidt omkring: Receptionist på Hellerup Park Hotel , diverse perioder som ufaglært håndværker , vikar i folkeskolen, ansat i fritidsklub med musik som hovedvægt. Jeg spillede bas, elbas og kontrabas, og der var nogle år, hvor jeg spillede i 8-9 forskellige bands, hvilket slugte tiden. Nu er det TimeMatter, der kræver opmærksomheden.

Du har for nyligt slået pjalterne sammen med en ven. Sammen har I Time Matter. Hvad er det for en størrelse?
– TimeMatter er den naturlige konsekvens af interessen for ure – og et forsøg på at samle charmen og essensen i handel med vintageure: At skabe en butik med service og vejledning om vintageure .

Søren i færd med service

Søren i færd med service

Og hvad tilbyder Time Matter?
– Egentlig essensen af min fortid, passion og nutid: Jeg var i lære i Tranberg Ure på Gl.Kongevej og fortsatte herefter hos Urmageren i Dr.Tværgade – begge steder med hovedvægt på reparation af ure og et lille salg af vintage ved siden af. I min tid blev det en del af billedet af, hvad jeg burde gøre mere tydeligt med “mit eget”, som altså er Time Matter i dag.

Det blev tydeligt for mig, at der var belæg for, at man arbejder videre med den ånd, der gennemsyrer vintageur-verdenen.

Vintageure er jo et meget bredt område: Der er de tekniske aspekter, de historiske aspekter, de modemæssige aspekter samt en masse andre aspekter, som popper op en gang imellem, og gør det spændende.

Fra en veloverstået reception

Fra en veloverstået reception

Der er jo unægteligt mange filosofiske betragtninger, der knytter sig til fænomenet tid og ure. Så kort fortalt er TimeMatter et forsøg på at skabe et vintageur forum med base i Kaj Boyesens gamle værksted/butik i Arne Jacobsens “Bella Vista” byggeri, hvor handel og service af vintageure går hånd i hånd med de mindre konkrete aspekter omkring vintageure. Drømmen er, at det bliver et sted, hvor folk får lyst til at lægge vejen forbi, og hvor de føler, at de velkomne med deres lidenskab. Jeg har Time Matter med min makker Benni Petersen, som jeg mødte for nogle år siden, og vi fandt ud af, at vi kunne forene kræfterne i dette projekt.

Hans store opgave er at bygge netdelen op, så den virtuelle butik kommer til at fungere optimalt i forlængelse af den fysiske butik. Derudover vil Benni berige projektet med sin smittende energi og sin mangeårige erfaring med kundepleje.

Hvad har du med tiden lært om armbåndsure?
– At der altid er, noget du ikke anede, og at du ofte oplever en kunde, der kan udvide din horisont med uvurderlig viden. Dit input for eksempel, Nicolai, omkring Jean Richard Aquastar var da en af de øjenåbnere. Man får et input, hvorefter man graver i emnet og bliver beriget.

Der serviceres nyt som gammelt i Klampenborg

Der serviceres nyt som gammelt i Klampenborg

Det, jeg også har lært om armbåndure, er, at de rummer meget af den magi, der ikke kan sættes ord på. Det er jo det mekanik kan: Mekanikken fanger dig i en barnlig glæde, som sluger din opmærksomhed og sætter resten af verden lidt på standby og giver dig en usynlig optankning. 

Hvad går du selv med for tiden?
– Selv går jeg mest med min egen klon, som er en Glycine urkasse købt af Bo Mølbak med et urværk (Valjoux 7750) dekoreret hos A.Lange und Söhne og en Fortis GMT skive – dog uden at der er GMT visning. Altså en ikke helt stueren bastard… 

Der sælges også nyere sager i kommision

Der sælges også nyere sager i kommision

Hvilket ur er du mere eller mindre altid på jagt efter – og hvorfor?
– Jagten på ure er jo never ending, og der er en lang række ure, der står på listen allerede – og så dukker der løbende nye ure op på listen. Men et af de urmærker, der rager lidt højere end de andre, er Auricoste. Et ur,s om blandt andet blev lavet til den franske hær, og som først for nylig  er blevet offentligt tilgængeligt. Derudover ville det for mig være drømmen at eje et Jaeger Le Coultre Deep Sea Chrono – det er for mig ultimativt smukt!

Måleapparat

Måleapparat

Hvad er du personligt mest til – nyt eller vintage?
– Som det jo nok fremgår, er jeg overvejende til vintage. Et vintageur er prøvekørt: Har det været der i halvtreds år, var der jo nok noget, der var rigtigt, og så er det bevaringsværdigt.

Et herligt lune-up

Et herligt lune-up

Slutteligt – hvad mener du, at enhver M/K bør vide om armbåndsure – og om tiden?
– Enhver med interesse for armbåndsure bør gøre sig selv en kæmpe tjeneste; køb en lup, og begynd at få øjnene op for detaljerne. Detaljerigdommen vil springe i øjnene lige med det samme, og dit urs værdi vil oftest mangedobles. Om ikke andet får du sandheden, råt for usødet, og du gennemskuer måske noget, som vender din verden på hovedet.

Døren er åben - og du skal være velkommen

Døren er åben – og du skal være velkommen 

Tre hurtige til Søren:

Hvad har din sommer budt på?
– Min Sommer har budt på oplevelser i det danske sommerland. Svigermors hus på landet er blevet kalket, Rødvig Havn er blevet besøgt, og ellers har det bare handlet om at hygge sig med familie og venner i et dejligt, tilbagelænet tempo. Den store øjenåbner denne sommer har været vores butik i Klampenborg: Det har været en fornøjelse at se området omkring Bellevue blomstre, og at se TimeMatter ligge lige midt i det!

Må vi se et ikke ur-relateret foto fra din telefon og høre lidt om det?
– Det ikke ur-relaterede billede bliver et af mange med titlen”på vej på arbejde”. Så er det svært ikke at smile, synes jeg”¦

Med en sådan udsigt er det ikke helt tosset at tage på job

Med en sådan udsigt er det ikke helt tosset at tage på job

Hvor og med hvem har du sidst indtaget et mindeværdigt måltid?
– Hjemmelavet pizza. Hjemme. 

Hjemmegjort

Hjemmegjort


Besøg Time Matter og se et par af deres ure her

Besøg My Pleasure her

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk