Home Ure To urnyheder til dit håndled – Omega og Longines

To urnyheder til dit håndled – Omega og Longines

by Nicolai Klingenberg

Nu skal det handle om to mekaniske produkter, du kan spænde om dit håndled. Begge nyheder har referencer tilbage til de glade 60’ere, hvilket i særdeles kan ses i designet af Omega Seamaster Bullhead “Rio 2016”, som bliver den første af de to i dagens skrivelse. Der er også en video…

Dagens makkerpar

Dagens makkerpar

Mens miljøeksperter gør alt for at få styr på det drilske havvand i Rio, som har ry for at kunne sætte sarte maver ud af spil, har Omega netop offentliggjort en nyhed, der skal hylde næste års OL i den sydamerikanske storby. Det er tre dage siden, at nyheden kom ud, og det første, der skal nævnes er, at uret er limiteret til 316 eksemplarer. Det nummer har en relation til, at golf er med som disciplin for 3. gang – og at OL kommer til at foregå i (20)16.

Omega Seamaster Bullhead Rio

Omega Seamaster Bullhead Rio

Referencerne til OL fortsætter i den blå farve, som Omega har givet remmen – og selv samme farve findes i næste års OL-logo. Mere? Det kan du tro. Lur lige på syningerne på remmen og farverne på cifrene i den roterbare lynette – de har også OL-ringenes farver. Bagkassen har i øvrigt også fået OL-logoet, og så kan de referencer da heller ikke blive tydeligere.

Tæt på skiven

Tæt på skiven

Vi snupper også en lille strimmel med “tyrehovedet”  –  bemærk tromme-sekvensen i baggrunden. Jeg gad godt at vide, om der har siddet en trommeslager og set filmen, mens han spillede løs for at matche de levende billeder. Strøtanker, du ved…

Men hvordan er det med Omega Bullhead og modellens historie? Nu skal du bare høre. Vi skal tilbage til 1969, hvor den karismatiske kasse blev lanceret. Den har ganske givet delt vandene, men designet var nyt. Modellen blev udviklet til rallykørere, som nemt kunne komme til knapperne, når du skulle måle deres kørsel. Hvis du ikke har luret sammenhængen mellem modelnavn og ur, så skal du vide, at uret – med lidt god vilje – ligner et tyrehoved, men du kan også notere dig, at Omega har lavet tre andre limiterede Bullhead modeller, som alle er skabt i 669 eksemplarer. Modellerne har i dag en diameter på 43 millimeter.

Og langt fra...

Og langt fra…

Var der noget med et ur mere? Det kan du tro. Navnet er Longines Heritage Diver 1967. Vi har her med et mere klassisk “look” at gøre, omend vi stadig skal tilbage til de halv-syrede 60’ere. Spørger man Longines, så kan de berette, at de har en flot historie udi chronographer. I 20’erne og 30’erne drog opdagelsesrejsende både opad og nedad med Longines som partner, mens 50’erne blev brugt på at dykke med Longines ure.

Der har vi den

Der har vi den

Den nye model har en diameter på 42 millimeter, men også mekanisk urværk med automatisk optræk. Modellen er en relancering af en model, som Longines har stående på deres museum i Saint-Imer. Da uret blev lanceret og brugt professionelt til dykkerne, handlede det selvsagt om at monitorere forskellige faktorer ved dykkerens dyk. Blandt andet hastighed og – ja – varigheden på dykket.

Semi close-up

Semi close-up

Selvom du ikke er dykker, kan du jo time dit æg, når dette skal koges. Jeg mindes at have hørt, at det er dette formål, chronographer primært bruges til i dag, såfremt man ikke er professionel bruger. Uret kan leveres med stållænke, læderrem eller rem af gummi. Bagsiden af uret er graveret med et dykkermotiv, så historien på sin vis hyldes.

Presseskud

Presseskud

Tag tid på dit æg på My Pleasures Facebook-side her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk