Home Living Vi blev befriet – og Wegner skabte en stol

Vi blev befriet – og Wegner skabte en stol

by Nicolai Klingenberg

Omend det er længe siden, at kalenderen viste 1945, så var det et vigtigt år. En krig sluttede, Børge Mogensen designede en tremmesofa, mens Hans J. Wegner skabte en lænestol. Faktisk var de to herrer på ferie sammen – med sig havde de deres familier og en skitseblok. Og skitserne blev til realiteter, hvorom denne historie handler om den ene sag.

Her har vi Wegner - i en helt ande stol. Fotoet er fra Frederecia Furniture

Her har vi Wegner – i en helt ande stol. Fotoet er fra Frederecia Furniture

Sommeren 1945 blev for Wegner og Mogensens tilfælde brugt i Nordsjælland og nær kysten. Ferien blev garanteret brugt på familien, lidt herlig spise og ditto drikke, men der blev også udtænkt møbler, for senere skulle den dynamiske duo nemlig præsentere deres kreationer på Snedkerlaugets Møbeludstilling. Temaet lød i øvrigt: Indretning af familielejligheder.

Sort læder med mørkt stel

Sort læder med mørkt stel

Og sort læder med lysere stel

Og sort læder med lysere stel

De to kreative hoveder endte med at have designet en lænestol og en sofa, og i fællesskab fandt de ud af, hvem der skulle have “æren” for hvad – Tremmesofaen satte Børge Mogensen sig på, mens Hans J. Wegner valgte Tremmestolen 1788

Lige på og grå

Lige på og grå

Let på sned

Let på sned

Og hvad får man så? Du får en stol, som er lavet af enten eg eller bøg, som leveres enten lakeret eller olieret. Selve stolen skulle – sjovt nok – være designet med funktion og siddekomfort for øje. Nu slår Frederecia Furniture et slag for stolen ved at lancere den 1788 stolen i Fredericias Store & Showroom ved Israels Plads samt i nøje udvalgte designbutikker i Skandinavien, Europa, Japan og USA.

Priserne begynder ved 17.473 kroner – et skævt beløb, men til gengæld er stolens ryg ret.

Der var lidt tremmer at runde af med

Der var lidt tremmer at runde af med

Kvikke facts:
Materialer: Eg og bøg i sæbe eller lakeret, eg sortlakeret eller olieret
Polstring: Criss Cross 1401 fra Gabriel og sort læder
Mål: H:88 cm / D: 70 cm / B: 65,5 cm / SH: 43,5 cm

Sæt dig på My Pleasure her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.