Home Living WenzelDesigns – tre gentleman-symboler bøjet i neon

WenzelDesigns – tre gentleman-symboler bøjet i neon

by Nicolai Klingenberg

I dag skal du blive klogere på en ung mand, som jeg har kendt et stykke tid. Omend det er noget tid siden, jeg sidst er rendt på ham, så opfordrede jeg ham for længe siden til at tage fat i mig, når der var nyt om hans sidegesjæft. Og denne dag er i dag. Tag vel imod Anders Lisby Kruse og hans kunstneriske projekt med en fin mængde bagvedliggende tankevirksomhed: WenzelDesigns.

Det er disse kreationer, det skal handle om. Og jeg garanterer fine overvejelser fra bagmanden...

Det er disse kreationer, det skal handle om. Og jeg garanterer fine overvejelser fra bagmanden…

Anders – du har bogstaveligt talt bøjet noget i neon. Men hvad er det, du har begået?
– Som du kan se på billederne i denne artikel, så handler det om et slips, en butterfly og en pocketsquare – alle bøjet i neon på en aluminiumskasse. Tre klassiske symboler på en gentleman.

Og hvordan i al verden kom du på den idé?
– Jeg synes desværre, at niveauet af anstændighed i vores samfund læner sig op ad en gevaldig retræte. I min daglige færden i Københavns gågader, qua mit job i tekstilbranchen, ser jeg såkaldt gentlemenship praktiseret i en slet skjult form for moderne dagligdagssexisme – i medierne senest sammenlignet med en misforstået “ridderlighed”. Jeg vil gerne fremhæve, at jeg ikke udelukkede forbinder det, med at være en “rigtig” mand, som værende den sociale relation mellem mand og kvinde, men mere mellem mand og menneske. Menneske til menneske. Jeg har designet og tænkt neon-installationerne i projektet ”A Tie Makes You Shine”, som en reminder på, at man skal stile efter at være bedre end sit tidligere jeg – for på den måde at udvikle sig til at blive en rigtig mand.

Bowtie

Bowtie

En ting er at lave noget i neon – noget andet er at køre det tema, du har valgt. Fortæl endelig!
– Min farfar Wenzel Kruse har altid været og vil altid være en evig kilde til inspiration. Den primære inspiration til udviklingen af temaet for projektet ”A Tie Makes You Shine” må nok være mindet om hans anstændige, behagelige og rare væsen.

Hvordan foregår tilblivelsen – og laver du det selv?
– Jeg får venskabelige kontakter til at udføre det tekniske manuelle arbejde bag udformningen af kasserne og neonen, da jeg ikke har adgang til de nødvendige maskiner og ikke er ferm nok på fingrene til den slags. Begge dele produceres på dansk jord. Alt det bagvedliggende arbejde af forskellig karakter er mit. Derudover sparrer jeg en del med min bror, som beskæftiger sig med noget helt andet til daglig. Vores interesser er forskellige, men vi tænker på samme måde, så han har en betydelig indflydelse i WenzelDesigns.

Slips

Slips

Hvad skal der ske fremadrettet?
– Fremadrettet vil WenzelDesigns blive brugt som kanal for min kreativitet og ideer. Hvad angår projektet ”A Tie Makes You Shine”, er det et on-going project, da ideen om den “rigtige” mand ligeledes ændres med tiden. Og det er jo ganske belejligt.

Hvad koster sagerne – og hvor kan man se dem i virkeligheden?
– Det koster den nette sum á 17.500 kroner for et sæt med de tre forskellige neoninstallationer og kan med lidt held kun opleves på WenzelDesigns.dk for en stund.

Hvad har du modtaget af respons hidtil?
– Jeg har modtaget en masse positiv respons fra folk omkring mig, hvilket altid er dejligt at have med. Det, jeg håber at modtageren får, er en genstand til selvrefleksion over, hvordan man begår sig blandt andre, og om man føler, at man lever op til ens egen forestilling om at være en rigtig mand.

Og lommetørklædet

Og lommetørklædet

Du hedder Anders Kruse, men ”œprojektet” hedder Wenzeldesigns”¦?
– Korrekt, mit navn er sågar Anders Lisby Kruse. WenzelDesigns er opkaldt efter min farfar Wenzel Kruse. Jeg kunne egentlig godt tilføje navnet Wenzel til mit eget, da min far også hedder det. Mon ikke jeg skulle.

Tre hurtige til Anders:

Hvad skal du bruge dit efterår på?
– Jeg skal blandt andet en tur til Grønland…

Må vi se et af fotografi, som ikke omhandler neon? 
– Som nævnt tidligere var min farfar en stor inspirationskilde for mig, hvilket han altid vil være. Dette billede er et blandt mange at dem, der har skabt tankerne bag ” A Tie Makes You Shine”.

Omend det er uden slips, butterfly og lommetørklæde, så giver dette foto så fin mening.

Omend det er uden slips, butterfly og lommetørklæde, så giver dette foto så fin mening.

Hvor og med hvem, har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Så sent som i mandags i familiens skød. Vi var samlet for at sige farvel til min far, som drager til Grønland i godt stykke tid.

Kør den ind med neon på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk