Home Tech Devialet Phantom – stærk vellyd i ditto design

Devialet Phantom – stærk vellyd i ditto design

by Nicolai Klingenberg

Nu skal det handle om lyd. Og watt. Jeg er ikke den store hifi-kind-of-guy, men det er Morten. Jeg spadserede forbi hans showroom, efter han havde skrevet lidt frem – og jeg tilbage. Morten har nemlig en nyhed på lager, som ikke bare spiller drøngodt, men som også har et absolut særpræget design. Futurisktisk og lettere crazy – og jeg er til det.

Det er denne laban, vi skal blive klogere på i dag.

Det er denne laban, vi skal blive klogere på i dag.

Morten – du har rumsteret med god lyd i årevis. Senest har du fået Devialet under dine vinger. Hvad har vi med at gøre rent brandmæssigt?
– Faktisk har jeg haft Devialet i sortimentet, siden deres første produkt blev lanceret for fire år siden, men deres hidtil mest spændende produkt er Phantom, som netop er kommet til Danmark og springer rammerne for, hvad vi tidligere har set indenfor forstærkerteknologi. Devialet er fransk, etableret i 2007 af fire personer med baggrund i en idé, som blev funderet i 2003 af Pierre-Emmanuel Calmel. Han havde i mange år fantaseret om at skabe den perfekte forstærker. Devialet er meget målrettet og ved præcis, hvor de vil hen. Det er 100% fransk – og med adresse på Place Vendôme. Udvikling og administration foregår i en spændende Art Nouveau bygning i hjertet af Paris, mens produktionen også 100% fransk og foregår i Normandiet.

Og hvor i al verden finder man sådan et brand?
– Jeg besøger flittigt brancheudstillinger i det store udland, og da jeg første gang så Devialet-konceptet og dets banebrydende design (væk fra traditionel hifitankegang), slog jeg til. Siden da har jeg eksklusivt repræsenteret Devialet i Danmark.

Devialet Phantom i sin rene form

Devialet Phantom i sin rene form

Der er noget med, at LVMH konglomeratet er involveret?
– Korrekt. Frankrigs rigeste mand, Bernard Arnault, CEO for LVMH siden 1989 samt tre gæve franske investorer har spyttet i kassen og dermed medvirket til, at Devialet på meget kort tid er blevet én af de største spillere på markedet indenfor high-end lyd – måske endda den største, hvis man anskuer det fra antallet af ansatte. LVMH group omfatter udover Louis Vuitton og Moët Hennessy også Kenzo, Fendi, DKNY, Guerlain m.fl.

Et par folk bag en Phantom

Et par folk bag en Phantom

Devialet har flere produkter, men fortæl venligst lidt om Phantom?
– Devialet Phantom er et spændende produkt – en sfærisk / elliptisk kugle, lidt større end en fodbold, indeholdende fire højttalere, som sikrer at hele det lydmæssige frekvensområde repræsenteres fra 16 Hz (dyb bas) til 25 kHz. Kuglen indeholder et komplet musikanlæg – det vil sige analog/digital forstærker på 3.000 watt maksimal ydelse samt wifi-streaming. Således sender man trådløst sin musik, i den bedst tænkelige opløsning, fra telefon, tablet eller computer.

På toppen et sted i Frankrig

På toppen et sted i Frankrig

Phanthom har vundet talrige tests og har blandt andet ”œovergået højtalere, der er 20 gange så store”. Hvad skyldes succesen?
– Successen er overvejende skabt i en tankegang, som ikke er begrænset af normer og standarder. Man har fra Devialets side taget et stort stykke helt hvidt papir og skabt det perfekte produkt. Derudover besidder Devialet en vilje og et markedsføringsapparat, som bidrager til successen.

All right – hvad kan Devialet Phanthom rent konkret?
– Devialet Phantom er som nævnt et komplet musikanlæg samlet i en ”œkugle”. Har man én, spiller den solo, har man to, spiller de stereo. Op til 24 enheder kan kombineres til multirumsløsninger, clubmode og i løbet af efteråret flerkanal. App’en, som styrer Phantom, hedder Spark og byder på en række interessante tankegange.

App'ens interface

App’ens interface

Og hvem ser I som kernemålgruppen til en Phantom?
– Målgruppen for Devialet Phantom er meget bredere, end hvad vi er vant til for high-end audio. Lydkvaliteten er overraskende sublim og designet meget frisk, således tilfredsstilles mange brugeres ønsker. Det er både audiofile og livsstilsfokuserede, som køber Devialet Phantom. Produkter er et meget frisk pust i forhold til de produkter, vi alle kender – og ønsker man at signalere kvalitet, innovation og stil – så er Devialet Phantom vejen frem.

Hvad kan vi forvente at se fremadrettet i Phantom-regi?
– Devialet er en meget innovativ virksomhed, som siden frigivelsen af deres første produkt i 2011 konstant har budt på nye funktioner og optimeringer, altsammen gratis og tilgængelig for brugerne. Man downloader blot ny firmware, og produktet har nye features. Dette kommer afgjort til at ske for Phantom.

sdf

Der findes faktisk en smuk stander til den ditto højtaler

Slutteligt – hvad mener du, at enhver M/K bør vide om god lyd?
– Alle, uden undtagelse, kan høre forskel på dårlig og god lyd.

Tre hurtige til Morten:

Hvad byder dit kommende efterår på?
– Puha, det bliver travlt – hovedbegivenheden er den årlige hifi-udstilling på Hotel Hilton i Lufthavnen, hvor jeg i år har engageret mig i et meget stort lokale med rigtig meget spændende og lækkert udstyr. Kendetegnende for mit sortiment er, at produkterne er de bedste på markedet, og designet er spændende – jeg elsker design. Sommerferien blev udskudt grundet lanceringen af Devialet Phantom, så vi napper en tur til Maldiverne.

Må vi se et ikke-lyd relateret foto fra din telefon og høre lidt om det?
Det første illustrerer at jeg af og til hopper ind i en rallybil og læser kort i de svenske skove.

Kørebog

Kørebog

Det andet er “skudt” på taget af Casa Batllo i Barcelona.

Taget på taget

Taget på taget

Hvad ville du helst – lytte til musik via en clockradio i et år eller være tvungen til at høre schlagermusik i et år?
– Afgjort lytte til clockradio, da den ville give mig mulighed for at lytte på meget forskelligt musik.

Læs meget mere om Devialet hos Morten her

Smid high five til dit hifi her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk