Home Automobiler DriveNow har sendt 400 BMW i3 biler på gaden

DriveNow har sendt 400 BMW i3 biler på gaden

by Nicolai Klingenberg

Dagen i dag har blandt andet foregået i stilhed, fordi jeg har været på gaden i en elbil. Det drejer sig om en ud af 400 BMW i3 vogne, som er sendt på gaden under navnet DriveNow, som har Arriva er franchisetager på i Danmark. Kom med i bilen, se kameraet vælte ned, og blive klogere på det smarte koncept.

Med krydsede ben og strøm på bilen

Med krydsede ben og strøm på bilen

Konceptet har været to år om at finde vej til Danmark, og under præsentationen forlød det, at “DriveNow er lige så nemt som at køre med bus eller tog”. Det fik jeg testet – og det var korrekt. Dog skal du lige sætte et par minutters tid af til at oprette dig som kunde, men det overskud skal du nok kunne finde. Og du kan faktiske bruge dit Rejsekort til at leje bilen. Vi springer direkte til videoen.

Nuvel. En kortere jomfrurejse er overstået. Det var i sig selv en spændende oplevelse af være rullende i en støjsvag og ganske luksuriøs “bimmer”, men idéen om at være byboer (og eller pendler til det ydre København) og slippe for afdrag på egen bil (hvis man gør sig i den slags), vægtafgift og lignende, er svært tiltalende. Du betaler kun for den tid, du bruger bilen. Der blev listet et par eksempler på priser på ture. De lyder:

Nørrebro Runddel til Amagerstrandpark 80 kroner
Trianglen til Lufthavnen: 100 kroner
Islands Brygge til Zoo: 60 kroner

Her er der faktisk meget kort mellem BMW i3'erne. Men det var også lanceringsdag..

Her er der faktisk meget kort mellem BMW i3’erne. Men det var også lanceringsdag..

Der skal selvsagt til hensyn til trafik, da der afregnes pr. minut og ikke pr. kilometer. Minutprisen står til 3,95 kroner, men parkerer du – og har et ærinde for at vende retur til bilen igen – så koster det “kun” 2,5 kroner i minuttet. Og der er sørget for parkering – det skal du ikke betale for, så længe du holder på offentlige, lovlige P-plads uden tidsbegrænsning. Området dækker – pro tempore – Købehavn (til Hellerup grænsen), Frederiksberg og Tårnby. Man gætter på, at der i snit vil være omkring 300 meter mellem vognene, og der afvises ingenlunde, at det geografiske område vil udvides.

Logo og bagsmæk

Logo og bagsmæk

Hvis du skulle være i tvivl, så finder du din BMW i3 via DriveNow app’en, som hentes gratis. Her kan du med det samme se, hvor den nærmeste vogn står parkeret. Det kan jo også være oplagt at vide, hvis du for eksempel skal til møde, køre et ærinde med en mængde sager, du ikke kan have på cyklen, eller vil køre ud til en middag og spadsere hjem…

Følg DriveNow på Facebook her

Kør biodynamisk med My Pleasure på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.