Home Ure Interview med David fra Manniche Timepieces

Interview med David fra Manniche Timepieces

by Nicolai Klingenberg

Den 30. august lagde jeg en video på My-Pleasure.dk, hvor jeg fortalte lidt om David Manniche og hans urprojekt. Historien blev kommenteret i diverse foraer, hvor uret delte vandene. Nogle var til uret – andre var ikke. Sådan er det ofte med nyheder. Omend uret er en anelse for stort til min smag, så tager jeg hatten af for David – dels fordi, han fulgte sin drøm, men i særdeleshed også fordi, han har gjort drømmen til en realitet. Hans ure er nemlig ikke kun på tegnebrættet, men faktisk til salg…
David – du er endnu en dansker, der har lanceret dit eget urmærke. Hvordan kom du på den idé?
– Først og fremmest er det flot, at vi i Danmark kan være med helt fremme – også når det gælder ure. At lancere mit eget urmærke var en idé, jeg havde haft gennem længere tid – eller nærmere en drøm. Det var en kombination af, at jeg altid har været fascineret af både ure og design, så for mig var det ultimative at designe et ur, fuldstændig som jeg ville have det.

Og så er sagen i øvrigt

Jeg havde mulighed for at prøve et af urene på. Det endte således.

Og hvad skete der så herfra?
– Det startede egentlig ret simpelt – jeg satte mig ned en eftermiddag og begyndte at tegne og skitsere. Det viste sig dog hurtigt at være mere komplekst og langvarigt. Jeg havde en ret klar idé om, hvor jeg ville hen udtryksmæssigt, men når man først går i gang, kan det være svært at stoppe. Jeg er min egen største kritiker og meget detaljeorienteret, og det tog mig over to år (og adskillige prototyper) fra jeg begyndte, til jeg var helt tilfreds med resultatet.

Således endte det - og uret er ikke bare en plan eller en drøm. Det kan købes nu,

Således endte det – og uret er ikke bare en plan eller en drøm. Det kan købes nu,

Hvordan adskiller du dig fra andre ur-brands?
– Det er jo et meget bredt spørgsmål, men vores ambition har været at levere lækkert design og kvalitet til rimelige penge. Vi anvender eksempelvis schweizisk fremstillede automatiske værker i alle urene.

Derudover har det været vigtigt for mig at få defineret brandet fra starten af – ud fra mine visioner. Udover kvalitet og traditioner er valget af mekaniske værker også et udtryk for, at alt ikke behøver være elektronisk – det er ikke nødvendigt at kunne tjekke mails på fem forskellige enheder samtidig, og det kan være sundt engang imellem at kigge op fra sin telefon.

Med boks

Med boks

Jeg er på ingen måde modstander af teknologien, tværtom, men jeg er modstander af at blive en fange af teknologien. En reklame fra Viasat, der kørte for nyligt, viste en familie på cirka 10 personer, som sad i samme rum, hver med egen telefon eller iPad og streamede deres egen udsendelse. At blive så distanceret fra hinanden er for mig et skræmmescenarie. Det er den historie, jeg gerne vil have, MANNICHE skal fortælle – at sætte pris på tiden og øjeblikket.

Vi opfordrede i foråret folk til at indsende billeder, der viste et særligt øjeblik, som de havde delt med en anden person. Det blev en overvældende succes, og vi modtog flere hundrede billeder fra folk fra hele verden. Alle billeder er tilgængelige og kan ses på vores hjemmeside.

Du har udrustet dine ure med et Sellita-værk – hvordan kom du frem til det valg?
– Det er rigtigt – det var vigtigt for mig, at urværkerne er af højeste kvalitet, og derfor gik valget naturligt på et schweizisk produceret værk.

Schweizer-værk

Schweizer-værk

Og hvem har hjulpet dig i forløbet?
– Jeg har selv researchet og læst mig frem til det meste. Derudover har vi selvfølgelig fået rigelig hjælp og kyndig vejledning fra vores producent undervejs i forløbet.

Hvordan er det endelig produkt blevet modtaget?
– Vi har fået en rigtig flot modtagelse! Vi vandt blandt andet i foråret en award fra en stor international designpris, kaldet A’ Design Award, som vi selvfølgelig var meget stolte af. Jeg er meget tilfreds med modtagelsen og ser frem til den kommende tid. 

Den sorte på siden

Den sorte på siden

Er der nogen kobling mellem familiens smykke- og urbrand?
– De to brands er ret forskellige og henvender sig til forskellige målgrupper. Det kommer til udtryk gennem identiteten, hvor MANNICHE er et mere råt og maskulint univers. 

Hvad har din strategi været omkring prisen?
– Da vi gik i gang havde jeg kort sagt tre kriterier for uret:
1) Høj kvalitet
2) Unikt design
3) Rimelig pris.

Vi vidste selvfølgelig godt, at det var et marked med stor konkurrence, og det har derfor været vigtigt for mig, at kvaliteten var upåklagelig – som nævnt tidligere valgte vi at anvende schweiziske værker (selvom der kan argumenteres for at japanske værker kommer meget tæt på kvalitetsmæssigt), men også safirglas på både for- og bagside af uret.

Safirglas på bagsiden? Det kan du tro

Safirglas på bagsiden? Det kan du tro

Designet skulle have et unikt, simpelt og tidsløst udtryk – jeg ville ikke ende med et produkt der lignede tre andre ure på markedet. Alt på uret er designet ned til den mindste detalje – selv emballagen har vi udviklet særligt, så den understøtter urets udtryk.

Sidst, men ikke mindst, skulle prisen være rimelig – det vil sige, det var vigtigt for mig at holde prisen på et niveau, hvor de fleste kan være med, men samtidig uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Hvad har du lært af dit forholdsvis korte ur-eventyr?
– En hel masse om ure og produktudvikling – men også træffe nogle vigtige beslutninger i forhold til produktet. Jeg har en forkærlighed for store ure og havde oprindeligt designet uret til at have en diameter på 48 mm. Det var først til sidst, inden produktionen startede, at jeg lavede et ’last call’ efter lange overvejelser og ændrede til 45 mm, for at størrelsen på uret ikke skulle udelukke nogle. 

David gik fra 48 til 45 mm

David gik fra 48 til 45 mm

Og hvad kan vi ellers forvente at se fra Manniche Timepieces fremadrettet?
– Forhåbentlig mange flere ure! Jeg har allerede en ret god idé om, hvordan efterfølgeren skal se ud. Derudover vil vi løbende komme med andre accessories til mænd, som supplerer brandet – blandt andet har vi lige lanceret en lækker lille kortholder i læder, som også kan ses og købes på vores hjemmeside. 

Begge modeller er i første omgang limiteret til 50 eksemplarer "pr. farve"

Begge modeller er i første omgang limiteret til 50 eksemplarer “pr. farve”

Tre hurtige til David:

Hvad byder dit efterår på?
– Jeg kommer selvfølgelig til at bruge en masse tid på uret, men på den private front, så runder jeg også 30 og er i den forbindelse ved at stable en større fest på benene til september med en kammerat (der også bliver 30). Det bliver forhåbentligt et ordentligt brag af en maskerade – lidt á la ’Eyes Wide Shut’, men nok uden Cruise & Kidman.

Må vi se et foto fra dine telefon og høre lidt om det?
– Selvfølgelig – det var sværere end jeg havde regnet med. Jeg er glad for at tage billeder og rejser en del, så det var svært kun at vælge ét. Mit valg gik på et billede (beklager kvaliteten), som er taget for et par år siden i Sverige. På billedet er en af mine gode venner ved at demonstrere hans unikke ’bjørne-undvigelse-strategi’ og viste sine formidable klatreteknikker. Vi fandt efterfølgende ud af, at bjørne også klatrer i træer.

Et bjørne-relateret foto fra telefonen

Et bjørne-relateret foto fra telefonen

Det er en årlig tradition, jeg har med nogle gamle venner – det er vigtigt at tage sig tid til den slags, når livet ellers fortsætter for fuldt tryk, i mange forskellige retninger.

Hvad rummer din egen ursamling?
– Mit første ’rigtige’ ur var et Seiko Kinetic (Auto Relay, mener jeg), jeg fik som ung dreng. Det gav mig blod på tanden og åbnede dørene til en ny verden. Jeg har derefter haft et Rolex GMT-Master II, et Breitling (Bentley 6.75), og så har jeg gennem flere år også været rigtig glad for TW Steel.

Læs mere om Manniche Timepieces her

My Pleasure fås med GMT-viser her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk