Home Automobiler Rolls-Royce Dawn – klodens måske mest sexede vogn

Rolls-Royce Dawn – klodens måske mest sexede vogn

by Nicolai Klingenberg

Jeg har netop set en spillevende pressekonference. Den omhandlede en lancering fra England, hvor bilfabrikanten Rolls-Royce har til huse. Det var en stor dag “over there”, eftersom huset – efter sigende – har lanceret den mest sexede, drophead model til dato. Om den er sexet, dekadent eller noget helt tredje, vil jeg lade dig bedømme. Tag vel imod Rolls-Royce Dawn.

Husk weekend-tasken. Så ruller vi...

Husk weekend-tasken. Så ruller vi…

Man går efter de yngre, og jeg er ganske sikker på, at det er de unge med mønt på kontoen, man har i tankerne – og i særdeleshed, hvis det er en vogn, man ønsker at indregistrere på de danske veje. Men nok om det.

Syd for Køge. Virkelig langt syd for Køge...

Syd for Køge. Virkelig langt syd for Køge…

Når kalechen er nede titter dette fine stykke træhåndværk frem

Når kalechen er nede titter dette fine stykke træhåndværk frem

Målet var, at skabe en bil, der er lige smuk, uanset om toppen er nede eller oppe. I følge Rolls-Royce har ingen anden bilproducent formået dette, og det er selvsagt en udmelding, de selv må stå på mål for, men jeg vil mene, at de har klaret opgave aldeles udmærket. Det er er smuk bil. Og det er en bil, der har plads til 2+2. Og her taler vi voksne. Du skulle sidde lige så fint og rummeligt foran som bagi.

Oppe...

Oppe…

... og nede

… og nede

I øvrigt skal du vide, at det amerikanske marked er det største for den engelske bilproducent, og at Rolls-Royce beskriver Dawn som “Quite simply, it is the sexiest Rolls-Royce ever built.” 80 % af bilen er spritny, og dermed er journalisternes spådom om, at “årets nyhed vil nok være en Rolls-Royce Wraith drophead”, manet til jorden. Nu er det video-tid.

Inspirationen til 2015-nyheden skal i øvrigt findes i Rolls-Royce Silver Dawn drophead vognene, som blev lavet i 28 eksemplarer i perioden 1950 til 1954, og dermed er datidens elegante, topløse Rolls-Royce blev muse for 2015-darlingen, Dawn.

Omend det er nyt, så er det også genkendeligt

Omend det er nyt, så er det også genkendeligt

Du kan fint finde andre biler, der kan slå Dawns tid, når det kommer til nedklapning af kalechen. Det foregår selvsagt elektrisk, og det tager 20 sekunder. Man lover i øvrigt komplet stilhed inde i vognen, når kalechen er oppe, og du kan rulle op til 50 km/t, hvis stilheden bliver uhyggelig, og du vil slå kalechen ned for at få lidt udefrakommende støj i dine øre.

Læder på drengen. Og Dawn.

Læder på drengen. Og Dawn.

Ned med taget - og frem med træet

Ned med taget – og frem med træet

Der er et hav af delikate detaljer overalt i og udenpå bilen. Her tænker tænker jeg på alt fra en HD-skærm på omtrent 10 tommer, detaljer i træ bag de bagvedsiddende passagerer, håndmalede detaljer på siden, tommetykt læder i kabinen, LED-løsninger og et fire komfortable hjul med dertilhørende dæk, som kan rulle 160 kilometer efter punktering med 80 km/t efter punktering. Dermed skulle der være basis for at undgå tilsmudsede fingre og i stedet finde et autoværksted, som kan være behjælpelig med en lappeløsning.

Flot udsyn

Flot udsyn

Håndmalet.

Håndmalet.

Motoren er en V12’er på 6,6 liter og med to turboer, som yder 563 hestekræfter, og vognen har ydermere en otte-trins automatgearkasse.

Stemningsfulde Dawn

Stemningsfulde Dawn

Vigtig viden:
Længde: 5,28 meter
Bredde: 1,94 meter
Vægt: 2.560 kilo
0-100 km/t: 4,9 sekunder
Tophastighed: 250 km/t
Mest optimale brændstofforbrug: 10,8 km/l

Kør solopgang på My-Pleasure.dk’s Facebookside

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk