Home Depeche Alex Peitersen – om at pjække, en flænge i hånden og en øde ø

Alex Peitersen – om at pjække, en flænge i hånden og en øde ø

by Nicolai Klingenberg

Depechen kommer vidt omkring, og denne gang er den havnet hos Alex Peitersen. Han fotograferer sjældent mennesker og blev fotograf efter at have pjækket fra gymnasiet. Der er også en udstilling på vej. Faktisk flere. For nu at give dig den korte historie…

Alex – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Jeg er lige blevet færdig med min skole, så nu går det meste af min tid med at få skruen til at køre rundt. Det er lidt af en omdrejning, men det går fremad.

Xerox 27-07-14

Xerox 27-07-14

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som ikke har set dine fotos?
– Mine billeder beskriver ofte en atmosfære af usikkerhed. Der er tit en strøm af forventning og rastløshed involveret. En følelse af at noget er på vej til at ske. Samtidig med at alt virker stille og roligt. Jeg bruger mest fotografiet til at spore mine egne skridt. Over tid og igennem diverse alternative fremgangsmåder falmer billederne ofte langsomt fra hinanden – lidt som minder fra tid og sted.

Xerox small

Xerox small

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Det var helt klart rastløshed, der drev værket. En dag pjækkede jeg fra gymnasiet og købte et polaroid kamera for mine opsparingspenge. Jeg kan ikke helt forklare, hvad der foregik. Jeg vidste kun, at der var et eller andet inde i den der kasse, som skulle løses.

Wood 131015

Wood 131015

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Jeg stod ude midt i en øde skov i Sverige oppe på en stor sten iført gummisko en kold vinterdag. Lige da jeg står og stiller skarpt, glider jeg bagover, falder ned fra stenen slår en kæmpeflænge i min hånd og smadrer et kamera til en værdi af tyve tusinde kroner. Kameraet var ikke mit eget…

Bluemoon 27-12-14

Bluemoon 27-12-14

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Fotografi er lidt som poesi – det er fuldkommen flydende, og du kan tilpasse det til din egen tilfredsstillelse. For mig handler mine billeder meget om den måde, jeg ser på verden på. Det handler ikke om noget sted i verden eller om noget i særdeleshed, men om at formidle en atmosfære, der er troværdig for mig. Det er helt sikkert forskelligt for alle, men jeg finder atmosfære i lys og skygge samt tekstur og masse.

28-06-14 var dette foto navngivet

28-06-14 var dette foto navngivet

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– Mennesker er oftest smukkest, når de hviler i sig selv.

25-12-14 var dette foto navngivet

25-12-14 var dette foto navngivet

Hvad er den største fordel ved at være mand og fotografere kvinder?
– Jeg er ikke sikker på, at der er nogen fordel.

24-07-14 var dette foto navngivet

24-07-14 var dette foto navngivet

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Jeg plejer at kalde det en betragter (:

122439 var dette foto navngivet

122439 var dette foto navngivet

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Når det føltes godt i maven.

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Jeg fotograferer normalt ikke mennesker. Hvis jeg gør, er det tit fordi, at jeg føler en forbindelse til dem – eller kender dem ret godt. Jeg er normalt ikke så interesseret i folk, jeg ikke kender eller har mødt før.

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Det vil jeg ikke prøve at gøre mig klog på.

02-01-15 var dette foto navngivet

02-01-15 var dette foto navngivet

Hvor kan man se mere til dine fotos?
– Kig forbi mit galleris hjemmeside her www.staingallery.com

Tre hurtige til Alex:

Hvad byder dit efterår på?
– Jeg har lige færdiggjort en bog-dummy, som jeg nu skal prøve at få udgivet. Udover det har jeg gang i at forberede nogle udstillinger, der kommer til at løbe af stablen i København – og faktisk også en i Rom.

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Mit hverdagsbillede bliver af en bog. Min far sendte den til mig den anden dag. Vi har altid haft øen Tristan da Cunha som drømmedestination, men det er ikke bare lige sådan et sted, man kommer hen. Jeg vil anbefale bogen til enhver.

Hverdagsfoto med anbefaling

Hverdagsfoto med anbefaling

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Her den anden dag fik jeg æbleflæsk og pilsnere med min bror og en af hans venner. Det passede forunderligt godt til rusken i træerne.

My Pleasure lever også her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk