Home Rejser En höst helg på Falkenberg Strandbad

En höst helg på Falkenberg Strandbad

by Nicolai Klingenberg

Vær rar at gøre mig en tjenenste – vær lidt god ved dig selv og din bedre halvdel. Forlad de vante rammer – og tag ud oplev noget rart. Det kan være en køretur, en gåtur på stranden, et smut i sommerhus eller sågar et weekendophold, hvis kalenderen og kontoudtog tillader det. Jeg var så heldig at få lejlighed til at besøge Falkenberg Strandbad – og nu kommer du med på et erindringsophold…

Falkenberg Strandbad - set fra vandet

Falkenberg Strandbad – set fra vandet

Først og fremmest vil du måske studse over titlen på denne historie, men da Falkenberg ligger i Sverige, tænkte jeg, at det ville være fint at bruge et par svenske gloser. Höst betyder i øvrigt efterår, mens helg betyder weekend. Turen til strandbadet tager omtrent to en halv time fra Købehavn, hvilket både er tåleligt, men også en hyggelig tur. Med smarte telefoner og flextid skulle du nok kunne få lov til at stikke af lidt før tid på sådan en højhellig fredag.

Spottet ved udgangen

Spottet ved indgangen

Nå. Vi er kommet frem. Det er fredag – klokken er lidt over 16, og vi træder ind i en herlig lobby. Det første, der rammer mit snudeskaft, er duften af træ med ild i. Der er nemlig en fin pejs i lobby-området, og der er ild i den, som man siger. Receptionen? Den er en del af en flot og veludstyret bar, hvor man kan bestille et og andet. Den del venter vi dog lidt med. I stedet bliver vi budt hjerteligt (helt bogstaveligt) velkomne. Jeg synes at have erfaret, at service er noget, man tager mere seriøst i Sverige end i Danmark, men det er en anden historie. Vi får nøglen – og går direkte til vores værelse.

Snup du bare en omgang

Snup du bare en omgang

Sikke en reception!

Sikke en reception!

I med nøglekortet og ind på værelset. Der er havudsigt. Det kan jeg lide. Det tror jeg også, du vil kunne. Havet er i øvrigt dragende og på vej ud på balkonen skuer jeg en mousserende velkomstflaske. På køl. Mere? Det kan du tro – et uldent tæppe, baderober og tøfler.

Välkomna til! Tak...

Välkomna til! Tak…

Uha da...

Uha da…

Hvis du har hørt om Ystad Saltsjöbad, så skal du vide, at Falkenberg Strandbad er søsterhotel til “Ystaden”, men stilmæssigt er der forskel. Ystad er mere “Hamptons i Ralph Lauren & Lexington”, men Falkenberg er en anelse mere kolonistil med mørkere træ, ældre møbler og en stor brug af læder. Det skal jeg nok vende tilbage til.

Tjek-ind fotografiet

Tjek-ind fotografiet

Et plaid...? Nej, en plaid. Men fin er den.

Et plaid…? Nej, en plaid. Men fin er den.

Du vil erfare, at udsigten vil ændre sig...

Du vil erfare, at udsigten vil ændre sig…

All right. Bagagen er pakket ud. Det tog ikke så lang tid, for der er jo blot tale om en weekendtur, og på denne skal en del af tiden bruges iført badekåber og badetøj. Samt tøfler. En stor del af stedets succes og flotte belægningsrate skal findes i spa-området. Her trasker du blot ned – lige når det passer dig – og er der ellers bare om at plopse i det varme bassin, nyde udsigten, tage en tur i sauanen eller i den nærtliggende swimmingpool. Jeg får ydermere oplyst, at der er en større udvidelses på vej, men denne har du til gode – alt afhængig af hvornår og hvis du altså besøger stedet.

Venteområde ved departmentet for feel-good

Venteområde ved departmentet for feel-good

Et langt, lun bassin med kig til havet

Et langt, lunt bassin med kig til havet

Når du har pjasket lidt rundt i det lune, kan du passende drøne ud på den virkelig lange badebro og hoppe i det forfriskende hav. Du kan også bare gå i fra stranden. Jeg gjorde ingen af delene – det står jeg ved. Jeg er ikke synderligt begejstret for “en frisk dukkert”, omend jeg gjordet det i Påsken – og det faktisk var fantastisk. Hvad kan man så i stedet? Jamen du kunne jo passende trække dig ind i relax-afdelingen, hvor du slænger i dig en chaiselong foran pejsen – enten med et bog eller et blad i hånden, eller bare den du er på tur med.

Lunt, roligt og godt.

Lunt, roligt og godt.

Faktisk er der en mulighed mere. En lignende findes på førnævnte Ystad Saltsjöbad – oplevelsen hedder Creek Experience, og det handler om – som jeg husker det – sekstrins feelgood stafet. Du begynder med fodbad, du drøner videre i dampbad, dernæst i sauna med efterfølgende nedkøling med is, herefter en tur i en lun pool, videre til en omgang hamam, hvor I skiftes til at sæbe hinanden ind – og skrubbe løs med smudsfjernende handske – og så til allersidst går turen til en lerindsmøring af hele kroppen (undtagen knoppen). Af med leret – på med lidt olie og ind i en “tørreovn”. Det lyder nærmest stressende i en sådan punktform, men jeg kan forsikre dig om, at det både er hyggeligt og afslappende.

Juice til ventetiden

Juice til ventetiden

Skabagtig detaje

Skabagtig detaje

Hyha. Var det noget med en lur? Det er i hvert fald muligt. Og det blev også realiteten den ene dag. Det er i min verden en stor luksus at kunne tage en stund i vandret stilling – bare en halv time. Den giver så meget i den anden ende. Når du har strukket dig, kigget lidt ud af vinduet og måske endda betrådt terrassen, kan du lade proppen fra den førnævnte flaske forlade halsen med et lille suk, men du bare nyder udsigten.

Siddende...

Siddende…

Er du lidt gammel sulten eller har du lyst til lidt sødt? Super-duper. Ned i lobbyen med dig. Her er det tunge møblement et oplagt sted at sætte sig, efter du har håndplukket lidt godter fra den store kagebuffet med dertilhørende te eller kaffe. Du tanker bare op – og mæsker dig. Jeg skal gerne nævne, at der kan være rift om pladserne foran pejsen på denne årstid. I selv samme sektion er der – efter aftenspise – også mulighed for at quizze udi musik, hvis du er til den slags. Hvis emnet skulle falde på Per Gessle, så kan jeg give dig lidt insider-viden: Manden har nemlig både været aktiv i Roxette og Gyllene Tider.

På vej til kage-kalas

På vej til kage-kalas

Kagebord

Kagebord

Så er det tid til at trække op på værelset igen for at strække ud og skifte klæder til aftenens agenda, som byder på endnu en omgang opvartning og nydelse. Vi skal nemlig spise på Restaurant Famille, som – ganske bekvemt – ligger på hotellet. Du får lige en solnedgang…

Ah ja...

Ah ja…

Vi venter lige en kort stund på, at hovmästaran kommer og guider os til bordet.

Restsaurationen

Restsaurationen

Vi ventede. Ganske kort.

Vi ventede. Ganske kort.

Vi får en fint bord. Tæt på vandet. Vi kan lige ane udemiljøet, for solen er gået ned, og der er en begrænset mængde naturligt lys tilbage. Fra loftet får vi dog det kunstige, men dæmpede lys. Her er hyggeligt, og i første omgang får vi lidt musik fra højtalere, som skaber stemning med strygere. Vores serveringsmand kommer til bordet. Jeg spørger ind til stedet – oprigtigt og nysgerrigt – og jeg erfarer, at stedet tidligere har fungeret som stadshotel. Det betyder ret beset, at her har været dødssygt førhen. Det har man lavet om på – og man har mere på tegnebordet. Middagene foregår i øvrigt ikke med faste seatings, så du kan mere eller mindre spise aftensmad, når du vil – dermed er der et naturligt flow over bordene.

Signaturen

Signaturen

Solednedgang

Solednedgang

Middags-stemning

Middags-stemning

Jeg skal ikke hive dig gennem to afteners fulde menuer, men jeg kan berette at der var forskel på fredag og lørdag aften. Begge aftener bød på nærværende service, men maden var bedre lørdag aften. Du får lige to fotografier af mine to introsjusser.

Gin & Tonic

Gin, tonic, rosmarin og oliven – den bedste af de to

Drinks-tid

Hemmingway Daiquiri med rom, lime, grape og maraschino (kirsebærlikør)

Du skal dog ikke snydes for et par fotografier med dertilhørende tekster af en del af de to afteners menuer. Men først et stykke levende musik, som er et fænomen, der dukker op under middagen. Svært stemningsskabende.

Og fluks videre til maden…

Glasbagt torsk med löjrom og pyntegrønt

Glasbagt torsk med löjrom og pyntegrønt

Entrecote. Grillet. Og i selskab med kartoffelgratin, glaserede  gulerødder og sauce af rødvin

Entrecote. Grillet. Og i selskab med kartoffelgratin, glaserede gulerødder og sauce af rødvin

Lam med fetaost, kroket på sød kartoffel, græskar, sorte bønner og rosmarin-sauce

Lam med fetaost, kroket på sød kartoffel, græskar, sorte bønner og rosmarin-sauce

Creme B - frugten gjorde desværre overfladen lidt smattet

Creme B – frugten gjorde desværre overfladen lidt smattet

Nu kan man vel heller ikke mere? Det er op til dig. Du kan tage en sjus i lobbyen, quizze musik eller trække dig tilbage til dit værelse for at se månen og gå i seng. Enten for at sludre, se lidt TV, læse noget eller bare samtale. Rammerne er fine til alle formål. Plus det løse. Men lige en kaffe først.

Kaffen trækker i baggrunden

Kaffen trækker i baggrunden

Badebro i måneskin

Badebro i måneskin

Vi er ved at nå ved vejs ende, men dagens vigtigste måltid skal du ikke snydes for. Dette måltid bliver indtaget samme sted, som du spiser aftensmad, men der mere drøn på stemningen, og du kan nu uden problemer se vandet, mens du sipper kaffe, spiser røræg og bacon, frugt, brød, laks, pålæg, Kalles Kaviar og hvad vi nu ellers har.

Nu kan havet ses

Nu kan havet ses

Buffet

Buffet

Morgenmad

Morgenmad

De omkringliggende omgivelser indbyder til “lange gåture ved stranden”. Om sommeren er der ganske givet festlige løjer på stranden, men sådan en efterårsdag med høj sol, støvleaftryk i sandet tilsat tanker og samtale om sommeren, der gik, er absolut også prisværdig.

dav

Sidste udsigt… 

I skulle prøve det, skulle I. God tur… Du kan besøge Falkenberg Strandbad her

My Pleasure kører efterårsfarver på Facebook

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk