Home PindemadderBobler Et minde blev skabt med Dom Pérignon 2006

Et minde blev skabt med Dom Pérignon 2006

by Nicolai Klingenberg

I dag skal vi tilbage i tiden – henholdsvis til år 2006 og til i fredag den 9. oktober. Anledningen er en alternativ smagning af Dom Pérignon 2006, som fandt sted på Balthazar – helt uden repræsentanter for huset, men derimod i godt selskab og med en tilstødende fremmed mand, som havde et repertoire af røverhistorier med i bagagen.

Lidt herefter sker der ting og sager...

Lidt herefter sker der ting og sager…

Champagne kan et og andet. Der er som oftest noget dekadent over et glas eller en flaske champagne. Sågar højtideligt, vil nogen mene. Jeg er dog ingenlunde tilhænger af, at man udelukkende lader proppen forlade flaskehalsen, når der er noget, der skal fejres. Eller lade mig omformulere: Jeg åbner gerne en flaske champagne på en hverdag – både når der er noget, der skal fejres, eller hvis dagen skal have et lille løft. Champagne egner sig fortrinligt til begge dele, hvis du spørger mig.

Helt korrekt

Helt korrekt

Nå. Det var som sagt fredag. Jeg havde en middagsaftale med en af mine ældste venner. Han blev gift i år – og han mødte sin kone på Balthazar for et par år siden. Han og jeg var ude. Det var festligt, og vi var egentlig bare et smut forbi – men her rendte han på sin nuværende kone. De talte kort, blinkede garanteret lidt til hinanden, og dernæst genoptog de kontakten via et socialt medie, der hedder Facebook. August 2015 blev de gift.

Da der dumpede en sort kuvert ind i postkassen med en invitation til to glas Dom Pérignon 2006, stod det klart, at Christian – ham min gamle ven, der er blevet gift – og jeg, skulle indløse denne invitation sammen. Og det gjorde vi. Egentlig havde jeg forestillet mig, at vi skulle tale om herlige minder, men i samme nu, som jeg trykker på kameraet, støder en ældre herre til. Lad os bare kalde ham PAF. Han er i vældigt humør, griner højlydt, og Christian og jeg ved ikke helt, om vi har truffet PAF før – eller om vi bør kende ham. På en eller anden vis får vi inviteret ham med ind på Balthazar.

Opskænkning

Opskænkning

Christian og jeg får skænket 2006’eren, mens PAF bestiller noget andet. Vi får ydermere lidt barsnacks til vores pladser, og mens jeg indtager en herlig blanding af nødder og Dom Pérignon 2006, bliver vi stopfodret med historier fra PAF. Han er en verdensmand og er lige fløjet til byen. Først fra Amerika. Sidenhen fra Europa. Men hvem tæller. Vi hører om en fortid med krig, boksning, enorme ejendomme, en kostskole, tæsk med en fastelavnskølle alt imens sætningen “You wanna dance?!” (med relation til boksning) jævnligt runger med en vis patos i baren.

Et øjebliksmoment

Et øjebliksmoment

Nå. I 2006 blev jeg 28 år. Det gjorde Christian også – omend et par måneder senere end jeg. Hos Dom Pérignon havde man en af de længste høstperioder i nyere tid. Hvad betyder det så? Jo, man høstede i næsten fire uger, og eftersom vejret havde været ganske omskifteligt (august mindede mest af alt om efterår, mens september var lunere og mildere end ventet), var de høstede druer mere modne end “vanligt”.

To lys på et bord og to glas på en bar

To lys på et bord og to glas på en bar

Jeg tilstår helt oprigtigt, at jeg ikke gjorde mig nogle noter om 2006’eren. Hvorfor? Fordi det ret beset var en aften ude med en god ven. Ville jeg kunne genkende 2006’eren i blindsmagning? Det er jeg sikker på, at jeg ikke ville. Havde vi nydt glasset hjemme, havde jeg ikke få samme oplevelse. Måske havde jeg husket mere om selve 2006’eren, men så var jeg blevet snydt for andre minder. Aftenen blev aldeles mindeværdig og med et uventet input. Det er den slags situationer, som champagne kan være med til at skabe – man tager ud for at nyde et godt glas i ditto selskab på en fin matrikel, noget uforudset sker, og et minde er skabt. I bedste fald møder man sit livs udkårne ved et tilfælde, og et par år efter er man lykkeligt gift. Det er smukt.

Farvel og tak. Måske møder to mennesker hinanden i aften - og ender med at blive gift om et par år

Farvel og tak. Måske møder to mennesker hinanden i aften – og ender med at blive gift om et par år

Dom Pérignon 2006 er i handlen nu og koster 1.199 kroner. Huset har i øvrigt kreeret en blog, hvor du kan blive klogere på champagne-produktionen. Den blog finder du her

Kør vintage- og bryllupsstil på My Pleasures Facebookside

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk