Home Pindemadder Mash Penthouse – en restauration i international topklasse

Mash Penthouse – en restauration i international topklasse

by Nicolai Klingenberg

I går var jeg en glad og heldig mand – jeg var inviteret til åbningen af MASH Penthouse. MASH er på ingen måde nogen nyhed, men folkene bag har – efter alt af dømme – virkelig vind i kødsejlene. I går åbnede Copenhagen Concepts dørene til den ottende Mash restaurant, som bedst kan beskrives som en destination, der befinder sig i international topklasse. Det står også i overskriften, men jeg er nødt til at skrive det igen.

Ahmen se da lige her! Det er da elegant og lækkert som intet andet i byen. Claudia Dons har i øvrigt taget dette og de andre gode fotos. Du er ikke i tvivl om, hvilke det er...

Ahmen se da lige her! Det er da elegant og lækkert som intet andet i byen. Claudia Dons har i øvrigt taget dette og de andre gode fotos. Du er ikke i tvivl om, hvilke der er tale om i denne artikel…

Da MASH slog dørene op på Skovriderkroen i Charlottelund, trak jeg Mikkel Glahn fra Copenhagen Concepts til side. Jeg bad ham fortælle lidt om stedet, og i går valgte jeg at køre i elevator med selv samme Mikkel. Tiden var knap, kameraet håndholdt og humøret højt, men det blev til denne lille video.

Jeg synes selv, at jeg har en rejst en del i mit liv, og jeg har været på talrige gode, fine og flotte restauranter og hoteller. Det første, der slog mig, da jeg var på MASH visit i går, var vi lige så fint kunne være i udenlandsk storby. New York for eksempel. Og eventuelt på toppe af The Standard, hvor der findes en fin bar med en fin udsigt. Men vi er ikke i New York. Vi er på Vesterbro. Og ikke den overskægs-hippe del. Faktisk vil onde tunger mene, at stedet er både øde og vindblæst, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det her bliver et sted, som folk overordentlig gerne tager turen til.

sdr

Ankomst-sektion

mde

Bar, sjusser og feel good

Vi er 42 meter over jorden. Du har kig til togskinner og København i almindelighed. En stor terrasse kan bruges som frisk-lufts-retræte, og når den danske sommer og de lune aftener er en realitet (det skulle faktisk være muligt), så vil der være plads til at have 60 spisende gæster udenfor.

dav

Terrassen

Udsigten

Udsigten

Selv restauranten er på 400 kvadratmeter, som skulle være nok til 90 spisende gæster. Og så er der selvsagt også en bar. Det det der med sjusser og cocktails er noget, holdet bag baren kan – det viste de i går. Og det har de gjort før på de andre (syv) restaurationer.

Foto: Claudia Dons

Før åbning… Foto: Claudia Dons

mde

Under åbning

Mere? Det kan du tro. En vinboks af glas, hvis højde svarer til to etager. Imponerende? Det kan du bide dig selv i korkproppen på. Designet har den engelske arkitekt Mike Duncalf stået for, og det forlyder i en presseskrivelse, at han har ladet sig inspirere af Tivoli Hotellets design, som Kim Utzon i øvrigt har designet.

Jeg måtte læne mig lidt tilbage...

Jeg måtte læne mig lidt tilbage…

"I'm living in a box..." Foto: Claudia Dons

“I’m living in a box…” Foto: Claudia Dons

Jeg havde en god ven med i går, og jeg mødte rigtig mange andre gode folk på adressen i går, og da jeg talt med min ven i dag, sagde han, at aftenen havde været sublim. Jeg måtte give ham ret. Der var ikke sparet på noget som helst – pindemadder i form af alt fra små stykker kød til foie gras og rogn blev båret rundt til gæsterne, og du skulle både være blind, døv og ligge i flyverskjul for at undgå at blive budt på at drikke.

En flot balje

En flot balje

Aftenen var på sin vis som en fest hos en god ven. En god ven, der bor over ordentlig flot og imponerende, og som forstår at være en gavmild og god vært. Omend at konceptet med luksuskød ikke er nyt, så er MASH Penthouse i sig selv en nyhed, som du bør opleve. Både for at se stedet – men også for at være med til at hylde, at en gruppe visionære folk har givet København et sted, hvis mage ikke er set førhen.

mde

Lige et glas mere måske…

Foto: Claudia Dons

Jeps. Vi er i København. Foto: Claudia Dons

Jeg var – og er – dybt imponeret. Jeg kunne fint tænke mig at komme igen. MASH er en pebret affære, når regningen skal betale, og selvom jeg ikke har været på Bredgade-matriklen længe, så tror jeg, at den nye “penthouse” fint kunne få besøg af mig igen. Snart.

Foto: Claudia Dons

Foto: Claudia Dons

Lidt åbningstider? Så gerne. Frokost: Fra kl. 12:00 – 15:00. Aften: Fra kl. 17:30. Restaurantens cocktailbar holder åbent til kl. 02:00. Du finder MASH Penthouse på Tivoli Hotellets 12. etage på Arni Magnussons Gade 4, 1577 København V.

My Pleasure findes også her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk