Home Pindemadder Et stort glas øl og to stykker mad på Fru Nimb

Et stort glas øl og to stykker mad på Fru Nimb

by Nicolai Klingenberg

Tivoli er mange ting. Gynger og karuseller for eksempel. Men også madoplevlelser. Jeg vil mene, at man ikke går galt i byen på Nimb-matriklerne, og senest var jeg forbi Fru Nimb. Kom du blot med indenfor.

Kom med ind

Kom med ind

Anledningen til besøget var en frokost. Og denne måtte gerne være god og klassisk. Ikke noget fusions-mambo-jambo, men nærmere et stykke smørrebrød. Faktisk to – også selvom det ene ikke er “rigtigt smørrebrød”. Med andre ord en klassisk frokost. Med lidt jul over sig.

Vi var sene frokostgæster

Vi var sene frokostgæster

Vi ankom lidt sent, da stedet ikke havde ledige borde før klokken 14. Det må betyde at frokoststedet er populært på det klassiske frokosttidspunkt, og da det var juletid og samtidig weekend, var en “klokken 14 reservation” absolut i orden. Ind med os. Og over til bordet. To kort kommer til os – og sikke et udvalg i både mad og drikke.

De to kort...

De to kort…

Jeg bestiller en stor fadøl, som dog bliver udskiftet. Anlægget med kuldioxid eller det der nu måtte give boblerne, vil ikke som vi. Øllen er flad og betjeningen er aldeles enig – og i øvrigt venlig. Et par special på flaske kommer til bordet, og så går det ellers fint. Vores bestillinger er i øvrigt afgivet. Jeg har lagt billet ind på stegt sild med bløde løg. Den kommer til bordet og er flot pyntet med både rødløg, bløde løg og lidt grønt. Fin smag – knapt så syrlig som jeg havde gættet på, men i stedet sødme fra de bløde løg. Det fungerer aldeles glimrende, men jeg er lidt overrasket over sildens størrelse. Med den grammatiske brille på næsen, er det nemt at gennemskue, at der er tale om ét stykke sild og ikke flere. Der kunne dog nemt have været serveret et stykke mere på tallerkenen uden at det hverken havde væltet Fru Nimbs indkøbsbudget eller bragt eventuelle sildekvoter i fare.

Min sild

Min sild

Næste sag er endnu en klassiker. En tatar på – hvad jeg antager er okse- og ikke kalvekød – i selskab med kapers, blommen fra et æg, løg, pickles og peberrod. Under alt dette et stykke rugbrød – og er du glad for denne type brød, kan du blot forsyne dig frit fra kurven på bordet, som for længst er kommet til os. Portionen er ikke overvældende og uden overraskelser – det er ikke negativt ment. Jeg nævnte jo selv, at frokosten skulle være klassisk i begyndelsen.

Special-øl og tatar

Special-øl og tatar

Kvaliteten fornægter sig ikke – alt, hvad der blev indtaget, vil jeg så absolut betegne som gode råvarer. At der var bøvl med fadølsanlægget er blot et uheld, men jeg ser hjertens gerne, at der bliver boppet bare en lille smule op for portionerne – i særdeleshed den stegte sild.

Special-øl - lige der på baren

Special-øl – lige der på baren

Lidt info om navnet? Det kan du tro – det er sakset direkte fra stedets hjemmeside:
Fru Nimb er opkaldt efter Louise Nimb, der tidligere drev DIVAN 2 og sidenhen åbnede Nimb. Hun udgav for mere end 100 år siden kogebogen ’Fru Nimbs kogebog’, og det er naturligvis den køkkenchef Jytte Støvlbæk henter en del inspiration fra. Det være sig måden Louise Nimb lavede rødkål, fiskefilet, røget ål, rødbeder eller leverpostej på.

Rutebilen

Rutebilen

Du kan læse mere om stedet her

My Pleasure er ikke karrig med silden

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk