Home Ure Longines Heritage Military COSD – med eller uden faldskærm

Longines Heritage Military COSD – med eller uden faldskærm

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Vi skal tilbage i tiden i forbindelse med en 2015 hyldest. Vi skal til urenes verden, hvor Longines har kigget i historiebøgerne for at finde en model, der skulle hyldes i form af en relancering. Dette er ikke noget nyt fænomen – men det er uret Longines Heritage Military COSD til gengæld. Og på sin vis.

Råt og maskulint - og med masser af historie...

Råt og maskulint – og med masser af historie…

Det oprindelige ur blev skabt til de britiske “special forves”, som anvendte klokkeværket til militære formål i 1940’erne, hvor 2. Verdenskrig rasede. Uret skulle i øvrigt have været ganske populært hos faldskærmstropperne, og hvis du skulle undre dig over, hvad COSD står for, så skal du vide, at det er “kort for” Company Ordnance Supply Depot.

Med lys skive - den fortrukne hvis du spørger mig

Med lys skive – den fortrukne hvis du spørger mig

Den brede pil lidt over midten på uret er i øvrigt også et lån fra “fortiden”, og det er et symbol, som blev smidt på diverse militære produkter for at markere, at uret ret beset tilhørte Storbritanien.

I dag, har man så relanceret den historiske model. Den tal-tunge reference hedder L2.832.4.73.5, og under disse cifre gemmer der sig et ur med stålkasse og en diameter på 40 millimeter. Uret har mekanisk urværk med automatisk optræk og er iklædt en nato-rem af khaki. Dermed bliver looket også mindre poleret og “dressy”, hvis du spørger mig. I gamle dage blev remmen brugt til militær-ure, da materialet både var holdbar og let, men du kan faktisk også få uret med en sort læderrem, hvis du hælder mere til den løsning (jeg synes, du skal vælge en nato-rem).

Med sort skive

Med sort skive

Longines Heritage Military COSD fås med lys og mørk skive og koster 12.450 kroner.

My Pleasure venter på dig her

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk