Home Ure Longines hylder alpeby og 1/100 sekund

Longines hylder alpeby og 1/100 sekund

by Nicolai Klingenberg

Siden 1832 har Longines skabt ure, men i 1878 kastede firmaet sig ud i tidtagning. Jeg har sågar interviewet en skiløber, som er Longines ambassadør. Han hedder Aksel Svindal, men det er en anden historie. Longines har nemlig lanceret endnu et ur, som evner at måle tiden helt ned til 1/100 sekund. Findes der andre ure, der kan det samme? Ja. Og der findes også ure, som kan måle endnu mindre, men i dag skal det handle om Longines Conquest 1/100th St. Moritz.

Det er denne sag, vi skal se nærmere på. Sekundviseren er i øvrigt at finde som "small seconds" ved klokken 6 markeringen...

Det er denne sag, vi skal se nærmere på. Sekundviseren er i øvrigt at finde som “small seconds” ved klokken 6 markeringen…

Faktisk er det ikke det første Longines ur, som mestrer det famøse 1/100 sekund, men modellen kan mere end som så. Uret er nemlig blevet til eftersom Longines og det schweizisk ski-resort St. Moritz har indgået partnerskab. Longines er blevet det officielle ur i den alpinske skiby, som også lægger bakker og luft til en lang række skiløb, hvor Longines – ganske oplagt – er ansvarlig for tidtagning, når der er gak og løjer på løjperne.

Liggende.

Liggende.

Det nye ur kan desuden måle mellemtider, anvendes som vanlig chronograph – og den gule viser er den, der angiver de nok så famøse hundrededele. På bagsiden af uret findes der i øvrigt et St. Moritz logo, og hele klokkeværket har en diameter på 41 millimeter. Urværket? Det er en quartz-sag fra ETA – måske ikke super eksklusivt, men til gengæld pålideligt og til at komme i nærheden af. Dog kender jeg ikke prisen endnu, men som et plaster på såret kan jeg fortælle at urværket har indbygget flash memory, som muliggør lynkvik nulstilling samt lagring af mellemtider.

Ganske maskulint uden at blive FOR stort

Ganske maskulint uden at blive FOR stort

Jeg er ikke den store skisportsmand, men jeg er begejstret for Longines. Måske kunne uret anvendes til ekstrem præcisionskogning af et og andet – som jeg husker det, så har jeg i hvert fald fået oplyst, at chronographer primært anvendes, når det kommer til at koge æg – altså hos den brede ejerskare. Omend jeg hælder mest til mekaniske værker, så er quartz løsningen i dette tilfælde.

Stående afrunding

Stående afrunding

Det var dobbelt op på schweizisk indhold for denne gang. Du skal i øvrigt være velkommen til at følge med på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk