Home Living Poul, Fritz og Raf Simons er gået sammen

Poul, Fritz og Raf Simons er gået sammen

by Nicolai Klingenberg

I dag skal det handle om at tage en klassisk daybed og en fodskammel. Disse er oprindeligt designet af Poul Kjærholm, men har i dag fået et belgisk designstrejf eftersom Raf Simons har rumsteret med en nyfortolkning af møblerne. Raf samarbejder nemlig med tekstil-virksomheden Kvadrat, hvorfra “møbelbeklædningen” stammer.

Nydeligt.

Nydeligt.

Lad os begynde med Kjærholms synonymer, for sådanne findes der til hans designs – daybed’en bærer navnet PK80, mens den foldbare skammel går under navnet PK91. Du skal i øvrigt også vide, at møblerne er produceret i et ganske begrænset omfang, da der kun bliver produceret 25 eksemplarer af hvert møbel.

En let skammel med fikst, kulørt stof. PK91 er modelnavnet.

En let skammel med fikst, kulørt stof. PK91 er modelnavnet.

Fritz Hansen, som blandt andet sælger Poul Kjærholm møblement, gik til Kvadrat og havde Raf Simons med på sidelinjen, for han ble bedt om at udvælge to møbeltekstiler, som Raf Simons fandt passende til møblerne. Det resulterede i, at daybed/briks samt skammel blev iklædt og polstret med Sonar, som er et fornemt tekstil, der er udarbejdet af Kvadrat og Raf Simons, og som er at finde i den kollektion, som de to parter har produceret sammen.

Briks for sig. Og så absolut den mest ønskede af de to for mit vedkommende.

Briks for sig. Og så absolut den mest ønskede af de to for mit vedkommende.

Raf Simons har også et ældre visitkort, fra sin tid som kreativ direktør hos Dior. Han har ydermere lavet egne kreationer, men også samarbejdet med Fred Perry og Adidas, har jeg kunne læse mig frem til. Hvis vi bliver i Kjærholm-regi, skal du også vide, at de limiterede møbler også bliver udstyret med et nummereret emblem.

Sættet: PK80 briks og PK91 skammel

Sættet: PK80 briks og PK91 skammel

Er du glad for årstal? Jamen så kommer der lidt til dig her: Kvadrat er dansk og stiftet i 1968, og det selv samme år blev Raf Simons født. Fritz Hansen blev stiftet i 1872, Poul Kjærholm kom til verden i 1929 og døde i 1980, mens jeg blev født i 1978.

Sammenklappeligt

Sammenklappeligt

Jeg har ikke fået oplyst nogen priser, men du kan jo rette telefonisk henvendelse til Fritz Hansen på 48 17 23 00.

My Pleasure findes også her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk