Home PindemadderBobler Vind Zacapa til din pappa

Vind Zacapa til din pappa

by Nicolai Klingenberg

I dag skal det være kort og godt. Og for din fars skyld. Jeg fik tilbudt at strikke en lille konkurrence sammen som kunne glæde en læsers far, så det valgte jeg fluks at gøre. Den skrivelse kommer her, og du skal vide, at du kan vinde en flaske Zacapa Reserva Limitada 2015, som er en særudgave af den mørke Ron Zacapa rom fra Guatemala.

Forvent et interessant line-up

Et skud fra et tidligere event, som jeg var vært ved. Denne gang er dog en præmie, det skal handle om. Som du ikke har smagt endnu…

Det skal fluks understreges, at flasken er produceret i et begrænset antal, og at dens lancering er tiltænkt specialhandlen. Med andre ord er der ikke tale om en vanlig flaske – og det er i øvrigt ikke første gang, at “huset” har foretaget en sådan lancering. I år loves der i øvrigt fremtrædende vaniljenoter, som stammer fra en lagring på fade af hvis amerikansk eg. Mere? Det kan du tro. Forvent også “hints” af chokolade, abrikos og karamelliserede frugter. Sidste år var det i øvrigt “mediterrane urter”, der var at finde på note-repertoiret.

Præmien på højkant (i bogstaveligste forstand)

Præmien på højkant (i bogstaveligste forstand)

Fra skaber-staben lyder rådet, at rommen nydes ren – alternativt med en stor isterning i. Med andre ord er det ganske ligetil. Som en servicemeddelelse skal det lyde, at rommen lagres 2,3 kilometer over havets overflade, hvor en gennemsnitstemperatur på 17 grader er med til at sløve aldringsprocessen. Til gengæld er luften og det atmosfæriske tryk tyndere, hvilket er med at intensivere smagen fra fadene (som ret beset er tønder).

Omtrent 2300 meter over havet... Foto stammer fra Zacapas Facebookside

Omtrent 2300 meter over havet… Foto stammer fra Zacapas Facebookside

Modsat de fleste rommærker, der fremstilles af melasse, anvendes der i Ron Zacapa udelukkende koncentrat af førstepresningen af sukkerrør fra Zacapas egen plantage. Det kaldes også for jomfruhonning, hvilket giver den både en sødere og blødere smag. Årets “limitada” er en blanding af rom, som er lagret minimum seks år og maksimum 24 år.

Båndet, der sidder rundt om flasken, er i øvrigt lavet af lokale i produktionsområdet.

Båndet, der sidder rundt om flasken, er i øvrigt lavet af lokale i produktionsområdet.

Skal din far vinde sådan en flot sag?
Det tænkte jeg nok. Lad os bare gøre det simpelt. Du sender mig en mail med din fars navn, så trækker jeg lod bland samtlige fædre. E-mail adressen er nk@my-pleasure.dk, og du kan deltage til og med søndag den 27. december – så ledes burde den heldige fader have flasken i hænde lige omkring nytår.

as

Tidligere på året drak jeg Zacapa med min far til et læserevent. Det kan anbefales! Vinder din far, er jeg sikker på, at han vil dele med dig – uanset om du er søn eller datter.

My Pleasure ældes med ynde på Facebook

You may also like

1 comment

nicolaiklingenberg 28. december 2015 - 15:54

Tillykke til René Fuentes Martin, som stak af med præmien – til sin far. 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk