Home Depeche Andreas Bang Kirkegaard om Lalandia, selfies og tre journalister

Andreas Bang Kirkegaard om Lalandia, selfies og tre journalister

by Nicolai Klingenberg

Depechen er havnet hos Andreas Bang Kirkegaard. Han gør sig i fotografering. Det faktum er betingelsen for interviewets tilblivelse. Andreas har modtaget en række spørgsmål, som han har svaret på. Selv samme spørgsmål er nu på vej videre til en ny fotograf. Mens jeg arbejder på næste offer, kan du nyde endnu et spændende interview. God fornøjelse. Andreas Bang Kirkegaard-13

Andreas – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Jeg skal til at i gang med et større portrætfotografisk projekt. Jeg arbejder deltid på en ungdomshøjskole for unge imellem 16-19 år og har længe haft en stor lyst og ambition om at portrætterer de unge, altså et portræt af ”teenageren”. Det skal ske i 2016.Andreas Bang Kirkegaard-1

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som ikke har set dine fotos?
– Betragtende, dokumentaristisk og ”œkedelig”. Jeg er stor tilhænger af ”œkedelige” billeder, forstået som billeder, der ikke prøver at være en masse, men som blot registrere og betragter.Andreas Bang Kirkegaard-2

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Det skete forholdsvis sent, men da jeg, efter at have været fascineret af kameraet som maskine helt i begyndelsen, virkelig begyndte at kigge på andre fotografer i mine tidlige tyvere (især danske fotografer), fandt jeg ud af, at alle de fotografer, jeg kunne lide, havde gået på fotojournalistuddannelsen i Århus. Da fandt jeg ud af, at jeg også ville i den retning, og siden da har det bevæget sig i den retning. Andreas Bang Kirkegaard-3

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Da jeg under et af mine sidste projekter på journalisthøjskolen, hvor jeg fotograferede en slags landskabsbilleder med spor af mennesker, fandt mig selv stå i et fuldstændig mennesketomt Lalandia i Billund. Det husker jeg tit tilbage på som en ret speciel oplevelse. Syret sted! Andreas Bang Kirkegaard-4

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Jeg vil gerne stoppe tiden. Dvæle ved scenen og øjeblikket. Alting går efterhånden meget hurtigt. Fotografiet har en naturlig ro, som jeg virkelig godt kan lide. De kræver at du stopper op og kigger.Andreas Bang Kirkegaard-5

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– Når de hviler i sig selv, tør stå ved hvem de er, og hvad de kan lide. Generelt synes jeg, at alle mennesker, som er bevidste om og tør stå ved egne fejl og mangler, er smukke mennesker. Andreas Bang Kirkegaard-6

Hvad er den største fordel ved at være mand og fotografere kvinder?
– Jeg er ikke sikker på det er en fordel. Andreas Bang Kirkegaard-7

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Jeg synes ikke lurer, er det rigtige ord. Men man skal være nysgerrig på verden. Man skal have lyst til at undersøge og udforske det, der er omkring en, og man skal prøve at forstå det hele bare lidt bedre ved at fotografere det og blive ved med at kigge. Andreas Bang Kirkegaard-8

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Når jeg kan blive ved med at kigge på det og gå på opdagelse i det. Når jeg undres og fascineres. Når det viser mig en bid af verdenen, som jeg ikke har lagt mærke til – være sig nært eller fjernt. Andreas Bang Kirkegaard-9

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Min kæreste. Hun er smuk, spændende og ikke så glad for at lade sig fotografere. Så det er en spændende udfordring. Andreas Bang Kirkegaard-10

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Man skal helt grundlæggende mene det seriøst. Et godt foto er et foto, som har noget på hjertet. Et foto som vil os noget. Hvis billedet oprigtig talt betyder noget for den, der har taget det, skinner det oftest igennem i billedet og dermed videre til beskueren. Andreas Bang Kirkegaard-11

Hvor kan man se mere til dine fotos?
– På min meget snart nye hjemmeside www.andreasbang.com

M¿llehaven 

Tre hurtige til Andreas: 

Hvad byder din vinter på?
– Opstart på højskolen, genetablering af freelancebutikken, og som sagt portrætprojektet med de unge mennesker på højskolen som skal startes op. 

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Hvis man glemmer sin telefon et sted på højskolen, kan man næsten være sikker på, at nogle elever har efterladt en selfie. Dette billede havde jeg faktisk ikke set før, jeg ledte efter et billede til dette spørgsmål.

Fra telefonen

Fra telefonen

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Jeg havde i december besøg af tre meget dejlige kammerater fra forskellig steder i landet, som ikke ses så tit. De er alle tre journalister, og vi kender hinanden fra praktiktiden. De besøgte mig i en hel weekend i december. Vi havde op til flere mindeværdige måltider den weekend, både ude og hjemme.

My Pleasure drømmer om at blive bedre til fotografering, men er også på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk